Flachenty Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Na zielonych nie widziałem. Były na większości piaskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Na zielonych nie widziałem. Były na większości piaskowych. Też były na zielonych Z tego co zauważyłem to antena BFT występuje tylko na tych "zielonych" które mają już zamontowane siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Tego wcześniej nie widziałem . Na tym egzemplarzy jest jeszcze jeden fajny gadżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Tego wcześniej nie widziałem . Na tym egzemplarzy jest jeszcze jeden fajny gadżet Czyżby mikrofony systemu Pilar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Dokładnie W razie czego, mam trochę kwitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Tego wcześniej nie widziałem . Na tym egzemplarzy jest jeszcze jeden fajny gadżet Czyżby mikrofony systemu Pilar A możecie chłopaki tak z ciekawości to pokazać/zaznaczyć na tejże fotce??i do czego służy w/w system?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Tego wcześniej nie widziałem . Na tym egzemplarzy jest jeszcze jeden fajny gadżet Czyżby mikrofony systemu Pilar A możecie chłopaki tak z ciekawości to pokazać/zaznaczyć na tejże fotce??i do czego służy w/w system?? To to urządzenie w kształcie krzyża z puchatymi kulkami na końcach ramion, zamontowane z tyłu wieży... Służy do namierzania snajperów... Pełna nazwa to Akustyczny System Detekcji Strzałów... Jest to układ mikrofonów wraz z urządzeniem analizującym służące do namierzania kierunku strzału... Edytowane 31 Października 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 A w jaki sposób to działa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 A w jaki sposób to działa?? Jest to układ mikrofonów wraz z urządzeniem analizującym do namierzania / określania kierunku strzału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 A w jaki sposób to działa?? Jest to układ mikrofonów wraz z urządzeniem analizującym do namierzania / określania kierunku strzału... I wszystko jasne!Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Futrzane kulki na wieży. A służy do określenia kierunku z którego padają strzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Tutaj kawałek zdjęcia, gdzie widać urządzenie wraz z podstawą i przewodem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Zapomniałem wrzucić wcześniej. Prototyp puszki na koncertinę. Jeszcze trochę trzeba poprawić ale za to fajnie się gniecie ;) puszka przyklejona taśmą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Pucha rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 W nowej wersji "Rosomaka" jest w komplecie, ale plastik, więc "nie gniecie się" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 W nowej wersji "Rosomaka" jest w komplecie, ale plastik, więc "nie gniecie się" ... Zgadza się... A na ostatnim zdjęciu to chyba Banda Łysego przed remontem i liftingiem na żółty kolorek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 I dość mocno uproszczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Szczerze powiedziawszy to zazdroszczę Wam dostępu do "dokumentacji". Przecież na "papierowej" monografii Rosomaka można zarobić, a nikt nie wydał. Czy to jest jeszcze tajemnica ?!?! Przydała by się też info o Rosomakach, jakich kalkomanie znajdują się w obu "pudełkach" czy inne wydawane dodatkowo. ps. Szukałem zdjęć ze sposobem "wiązania" anten, żeby się nie kiwały, w internecie "posucha" a zdjęcie powyżej doskonale ilustruje itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Szczerze powiedziawszy to zazdroszczę Wam dostępu do "dokumentacji".Przecież na "papierowej" monografii Rosomaka można zarobić, a nikt nie wydał. Czy to jest jeszcze tajemnica ?!?! Przydała by się też info o Rosomakach, jakich kalkomanie znajdują się w obu "pudełkach" czy inne wydawane dodatkowo. Swego czasu oferowałem pewnemu naszemu krajowemu wydawnictwu przygotowanie monografii o Rosomaku. Brak odzewu do dzisiaj. A materiały są i czekają Ja kwity do Rosomaka zbieram co najmniej od 2012 roku. Swoje się nachodziłem, prosiłem, pisałem, objaśniałem po co mi to i w ogóle. I powoli się uzbierało. Bardzo dużą pomoc otrzymałem od żołnierzy służących na rośkach, czy to na misjach czy u nas w kraju. Za co chciał bym im serdecznie podziękować. Zdjęcia Rosomaka z metrówką w tle, stanowią tajemnice wojskową. I nie wolno ich publikować. Zdjęcia bez metrówki już nie stanowią tajemnicy. O planach do rosomaka to sobie można pomarzyć. Tajne/poufne przed obejrzeniem zniszczyć. Pozostaje czekać i mieć nadzieje że kiedyś jakaś monografia o Rosomakach się pojawi. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Szczerze powiedziawszy to zazdroszczę Wam dostępu do "dokumentacji".Przecież na "papierowej" monografii Rosomaka można zarobić, a nikt nie wydał. Czy to jest jeszcze tajemnica ?!?! Przydała by się też info o Rosomakach, jakich kalkomanie znajdują się w obu "pudełkach" czy inne wydawane dodatkowo. Swego czasu oferowałem pewnemu naszemu krajowemu wydawnictwu przygotowanie monografii o Rosomaku. Brak odzewu do dzisiaj. A materiały są i czekają Ja kwity do Rosomaka zbieram co najmniej od 2012 roku. Swoje się nachodziłem, prosiłem, pisałem, objaśniałem po co mi to i w ogóle. I powoli się uzbierało. Bardzo dużą pomoc otrzymałem od żołnierzy służących na rośkach, czy to na misjach czy u nas w kraju. Za co chciał bym im serdecznie podziękować. Zdjęcia Rosomaka z metrówką w tle, stanowią tajemnice wojskową. I nie wolno ich publikować. Zdjęcia bez metrówki już nie stanowią tajemnicy. O planach do rosomaka to sobie można pomarzyć. Tajne/poufne przed obejrzeniem zniszczyć. Pozostaje czekać i mieć nadzieje że kiedyś jakaś monografia o Rosomakach się pojawi. Pozdrawiam Jacek Mamy Czeską monografie Skota-a a w Polsce tylko TBiU i "Na Poligonie i na Defiladzie", a przecież to też Polska konstrukcja. "Rosomak" jest tajemnicą, a potencjalni "wrogowie" znają jego "parametry". IV części "Misjonarza z Dywanowa " nie da się wydać. Na "Dny NATO" mogłem robić zdjęcia w kabinie Osprey-a a Polska "casa" była zamknięta bo tajemnica, wcześniej mogłem w Izraelskim Hercules - ie, rozmawiałem z Pilotem F-15 z 5 i 1/2 zestrzeleń pod kabiną, rozmawialiśmy dlaczego i po co rakiety "python" na końcach stateczników mają "koła zębate". Od amerykańskiego pilota za darmo dostałem monografie at-6. Można było usiąść w kabinie "tamary", w pojeździe radaru "sam-6" z działającą aparaturą naprowadzania ( śledziła lądujący blek hołk akurat). W ostatnim czeskim "modelarzu" Jose Brito opisuje budowę żywicznej tatry 815 SOT czyli (mad max) a my ? zaczynamy być "wymarłą grupą... i już nie spamują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 ...A Polacy np. traktują jak tajemnicę wojskową BRDM pomalowanego w pstre ciapy szprajem z samochodowego. Ciekawe co on takiego ma czego nie ma w Boxerze, Dingo, VAB etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Ciekawe co on takiego ma czego nie ma w Boxerze, Dingo, VAB etc... Dodatkowe wory z piachem na których załoga siedzi.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Tutaj rację ma Jacek - albo masz jakiś kanał i załatwisz coś pokątnie - albo przewalasz googla... Tak naprawdę sporo zdjęć już się przewinęło w tematach nt. Rośków tu na forum - trzeba tylko cierpliwie je przejrzeć... A w goglach też można sporo znaleźć, ale musisz pokombinować z hasłem w wyszukiwarce bo samsy KTO Rosomak za wiele nie ugrasz... Ale na haśle Rosomak interior, czy EUFOR wyniki wyszukiwania są już dużo ciekawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Walczę dalej. Zestaw BFT. Czapeczka do żółtego i chyba docelowa już pucha i koncertina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi