slee Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 witam, szybka gadka.... Ktory jaguar w 48 jest lepszy? Heller czy Kitty Hawk? Prosze o szybkie odpowiedzi bo jestem na wakacjach w Nicei i dopiero dzisiaj przypadkowo nadzialem sie na sklep modelarski. Z mojej wish list trafilem rafale m z revela, ktorego nabylem droga kupna, oraz jaguara z hellera, ktorego poczatkowo planowalem kiedys zakupic w wydaniu KH. No i mam dylemat, czy kupowac tego hellera, czy lepiej odpuscic i kupic KH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 W Nicei jesteś? To lepiej uważaj przy przechodzeniu przez ulicę. A model to kup mimo wszystko KH, jest zdaje się znacznie ładniejszy od starego Hellera. Tylko ze spasowaniem trochę jest problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Atlis, zaden problem, poprostu zastanawiam sie czy kupowac tego hellera czy nie. Nie jestem kolekcjonerem pudelek wiec nie kupuje wszystkiego jak leci, mam swoja liste modeli ktore chce zbudowac, a jaguar jest jednym z nich. Solo, na co mam uwazac, na tramwaje ? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Jeśli miałbym doradzać, to na tiry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Solo, nie wiem co wam te wasze "narodowe media" wciskaja do glow, ale Nicea obecnie to jedno z najbezpieczniejszych miejsc w europie. Oczywiscie zawsze i wszedzie moze trafic sie zjeb, ktoremu zona nie dala, wiec postanowil zemscic sie na innych, ale rownie dobrze w Pl moze mnie trafic piorun albo przygniesc przydrozne drzewo. Mam wiec uwazac na kazda chmurke i kazde przydrozne drzewo? Dobra, prosze, konczmy ten off top. Czyli KH jest slaby ze spasowaniem? A jak wygladaja oba te modele pod wzgledem merytorycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Solo, nie wiem co wam te wasze "narodowe media" wciskaja do glow, ale Nicea obecnie to jedno z najbezpieczniejszych miejsc w europie. Jak dobrze rozumiem, to ten zamach muzułmańskiego terrorysty to wymysł naszych mediów? Uff, a ja już zacząłem się na serio martwić, że tam zginęły 84 osoby. Fajnie, że jesteś w najbezpieczniejszym mieście Europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Atlis, wcale nie uwazam ze wszyscy tak kupuja, napisalem tylko ze ja tak nie robie Pudlo jest zafoliowane wiec nie mam mozliwosci pomacac, zreszta i tak nie stwierdze po obejzeniu czy jest zgodny wymiarowo, poprawnie spasowany i zdetalowany. O to mi najbardziej chodzi. Mam czas na decyzje do jutra do 13, bo w niedziele wracam do domu. Solo, plase... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Jaguara z KH posiadam, tego z Hellera oglądałem dość dokładnie. Z klejeniem KH jest tak że im dalej w las tym bardziej ch... Poza kształtem i ogólnym wrażeniem to jest mnóstwo błędów począwszy od tego że GR.3 nie zrobisz, kończąc na nie właściwym kształcie paneli na górnej powierzchni skrzydeł. Nawet rozkład "elektroniki" w otwartej komorze kadłuba jest niewłaściwy. Heller zrobił jedną rzecz mądrze: górna powierzchnia kadłuba i skrzydeł jest w jednym kawałku. Widziałem kilka modeli w internecie gdzie modelarze wklejają skrzydła do kadłuba i tyle. Niestety, górna powierzchnia skrzydeł i kadłuba to jedna blacha. Bez uskoku! Zajrzyj do tego wątku: http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234977270-building-the-big-cat-sinking-claws-in-to-the-sepecat-jaguar/page-1 Jeżeli chcesz ładny model nie wnikając w merytorykę to kup KH. Jeśli jednak masz ambicję zrobić porządny model to masz dwa wyjścia: 1) kupić Hellera/Airfixa za tanie pieniądze (w opcji Reavell to też jak sądzę z b.dobrymi kalkami), dokupić wszystkie możliwe dodatki i pobawić się w poprawnianie, lub 2) kupić za dwa razy większe pieniądze KH i też się bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 23 Lipca 2016 Autor Share Napisano 23 Lipca 2016 Dzieki Cezarek. Czyli Heller to te same wypraski co Airfix i Revell? W tym wypadku odpuszczam tego Hellera, bo model Revella mozna kupic znacznie taniej. Faktycznie w obu przypadkach (KH vs Airfix/Heller/Revell) czekala by mnie niezla rzezba. Narazie mam co robic, zakup Jaguara moze poczekac :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 Oczywiście że te same wypraski: http://www.mojehobby.pl/products/Sepecat-JAGUAR-GR.1A.html http://www.mojehobby.pl/products/Jaguar-A.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 Dzieki Cezarek. Czyli Heller to te same wypraski co Airfix i Revell? Scalemates i wszystko jasne. https://www.scalemates.com/kits/122146-heller-80428-jaguar-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi