jonathan Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 No coś tam dokupiłem przez te kilka dni: Cytuj
jureczek Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Napisano 4 Sierpnia 2016 Zamówienie dotarło Tak, jestem szczęśliwy. Zafascynował mnie Rewel- T-34 piękne delikatne wypraski ,formy z 2002r.tak mi się wydaje, na dnie wanny dopatrzyłem się takiej daty Instrukcja olbrzymia , kolorowa i czytelna Jak podołam ,jutro otwieram warsztat w pancerce ,to zrobię inboxa Heler- Sherman tez super ,do wyboru kola Gaz z MW -masakra Tak jak mówiliście bez siekiery nie podchodź Teraz pędzę do dziupli popatrzeć na moje czolgusie i sprawdzić jak schną mi gipsowe formatki na podstawki pod nie.Te malusie "pancery" muszą mieć jakaś godna ekspozycje Cytuj
jonathan Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 A pokaż te podstawki... Ogólnie z Piotrem zastanawialiśmy się nad wątkiem dotyczącym pancerki w tej skali. Myślę że kilka osób byłaby zainteresowana Cytuj
jureczek Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Napisano 4 Sierpnia 2016 Ponieważ przejrzałem sporo stron w necie , a wybór w 72 jest lichy, postanowiłem sam coś zrobić Remont domu"prawie" na ukończeniu , a zostało trochę rożnych śmieci ,wiec kombinuje Na razie zrobiłem sobie formatki ,z kleju do klejenia płyt karton-gips grubości 10 mm,Co odpowiada mniej więcej grubości przedwojennego muru Bede rzeźbił drogi ,ruiny, murki itp. na wzór tych z dioram do 35 Tu wybór jest olbrzymi, a dodatków,Znalazłem nawet kaloryfery, klamki,tapety, dywany. Oczywiście jak otworze warsztat ,będę się chwalił postępami prac Podpowiedzcie co ruszyć w pierwszej kolejności Cytuj
Piotr_P Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 Jakby kogoś zainteresowało trochę sprzętu domowego i wogóle rzadkie dodatki do dioram w 1:72 http://www.jadarhobby.pl/super-euromodeller-m-156.html Jest wanna,kuchnia,wozy,wychodek Ps Poka,poka wypraski T-34 bo z tego co widziałem to chyba zvezda lepsza...ciekawe czy się mylę. Sherman ma też trzy różne " przekładnie" do wyboru. Ponoć najlepszy w tej skali... I co najmniej dwa prawdziwe kamuflaże Intruder https://www.google.pl/search?q=sherman+intruder&num=30&client=tablet-android-lenovo&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj4l5ztw6jOAhUTlxQKHW7gC8oQ_AUIBygB&biw=1280&bih=800#imgrc=tXFnZ4K9-Fmp8M%3A ( choc chyba inne gąsienice) Hurricane https://www.google.pl/search?q=sherman+hurricane&num=30&client=tablet-android-lenovo&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiA8MqKxKjOAhXDthQKHcS8BA0Q_AUIBygB#imgrc=d67i3_KLal8MpM%3A https://www.google.pl/search?q=sherman+hurricane&num=30&client=tablet-android-lenovo&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiA8MqKxKjOAhXDthQKHcS8BA0Q_AUIBygB#imgrc=rHkLAao1GvoWtM%3A Cytuj
jureczek Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Napisano 5 Sierpnia 2016 Rewel T-34-85 obiecany inbox I instrukcja format A-4 Ja jestem pod wrażeniem Cytuj
Piotr_P Napisano 5 Sierpnia 2016 Napisano 5 Sierpnia 2016 Dasz jakieś foto wieży ale z boku? Ma to charakterystyczne wcięcie mniej więcej w połowie? Szukam wieży do Rudego i na razie tylko nędzny Eastern Express ją ma. Cytuj
jureczek Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Napisano 5 Sierpnia 2016 Piotr_p jak sie orientujesz jestem NOGA w pacerce Nie mam pojecie o co chodzi O to fotki istrukcja tyle Cytuj
Piotr_P Napisano 5 Sierpnia 2016 Napisano 5 Sierpnia 2016 Dzięki.... Czyli jest wcięcie....chodzi mi o to wcięcie w dolnej części mniej więcej w połowie ku tyłowi ,w instrukcji nad nr37. Swoją drogą ciekawie podeszli do budowy tej wieży...prawie jak w oryginale... Tak dla miłej lektury http://www.missing-lynx.com/articles/russia/rpt34/rpt34.htm Ja nie ograniam więc tylko dla "detalistów" wklejam ;) Cytuj
jonathan Napisano 5 Sierpnia 2016 Napisano 5 Sierpnia 2016 Ale ta T34-85 chyba tez u mnie zawita ;] Cytuj
Piotr_P Napisano 5 Sierpnia 2016 Napisano 5 Sierpnia 2016 Mnie w głowie kiełkuje myśl o Karlu/Ziu....chyba odwiedzę kilka sklepów w Wawie choć kieszenie puste prawie ;) Cytuj
jureczek Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Podjąłem decyzje Ponieważ nie otrzymałem podpowiedzi od czego zacząć Robie dla treningu i wprawy to Wyrzeźbiłem podstawkę Chce zrobić szprychy.Nie wiem czy podołam w tej skali,ale bardzo kusi mnie spróbować Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 6 Sierpnia 2016 Super Moderator Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam. Jureczek przeglądnij sławną relację Marudka. Robił szprychy w swoim BMW. link Cytuj
cooper69 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 zdjęcia poznikały - czyżby fotosik lub inne g? przejdź chociażby na flickr (używam od roku) i kłopoty znikną Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 6 Sierpnia 2016 Super Moderator Napisano 6 Sierpnia 2016 zdjęcia poznikały - czyżby fotosik lub inne g? Ostatnio Photobucket szalał i nie było widać zdjęć. Cytuj
jureczek Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Tego się balem Bylem w Picassa Web Teraz wstawiłem przez Google Cytuj
jonathan Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Google niestety często leży. Ja sam korzystam z photobucket.com Jak na razie bezproblemowo Cytuj
cooper69 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Ja staram się być DALEKO od wszystkich "darmowych" usług Google. Cytuj
taltos1 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Bylem w Picassa Web Picassa Web nadal jeszcze działa, więc możesz wstawić przez nią, dobry jest też Imgur fotki nie znikną Pozdrawiam Cytuj
Piotr_P Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Ja też z Photobucket korzystam...nierzadko przez aplikację mobilną na telefonie/tablecie Karl'a niestety chwilowo odpuściłem... Musialem troszkę chemii i farbki kupić bo magazyn się kurczył Ale po 10-tym wracam do niego bo się przypaliłem troszkę na Hobbybossa. Zdjęć niekiedy nie widac z Photobucketa na przeglądarkach typu Opera ...ja tak mam na kompie. Przy zakladaniu tematu widać fotki przy następnym otwarciu juz nie. Muszę np. Chrome otwierać. Cytuj
jureczek Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Kombinuje nadal z Google Nie wiem czy teraz widać? Szukam w aplikacjach -udostępniania googl Picassa u mnie przestał działać ,wstawia tylko archiwa i przekierowuje na Googl Cytuj
jureczek Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Przepraszam zapomniałem Marudek,Mikolaj75.Arek+1 --- to moje wyrocznie i nie doscignione autorytety jawkers ,znam Ich prace Dlatego mnie to kusi Cytuj
jureczek Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Zobaczcie teraz https://goo.gl/photos/Kvxfdf9kPfDsRyc89 Na probe zrobiłem imboxy ze zdjęciami mam problem znikają ,choć są udostępnione Cytuj
Piotr_P Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Jeśli ta droga to odlew o którym pisałeś wcześniej to świetna robota Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi