Skocz do zawartości

Zainteresowany pancerka 1:72

jureczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Zamówienie dotarło

P8040001.JPG

P8040002.JPG

P8040003.JPG

P8040004.JPG

P8040005.JPG

Tak, jestem szczęśliwy.

Zafascynował mnie Rewel- T-34 piękne delikatne wypraski ,formy z 2002r.tak mi się wydaje, na dnie wanny dopatrzyłem się takiej daty

Instrukcja olbrzymia , kolorowa i czytelna

Jak podołam ,jutro otwieram warsztat w pancerce ,to zrobię inboxa

Heler- Sherman tez super ,do wyboru kola

Gaz z MW -masakra

Tak jak mówiliście bez siekiery nie podchodź

Teraz pędzę do dziupli popatrzeć na moje czolgusie i sprawdzić jak schną mi gipsowe formatki na podstawki pod nie.Te malusie "pancery" muszą mieć jakaś godna ekspozycje

Ponieważ przejrzałem sporo stron w necie , a wybór w 72 jest lichy, postanowiłem sam coś zrobić

Remont domu"prawie" na ukończeniu , a zostało trochę rożnych śmieci ,wiec kombinuje

Na razie zrobiłem sobie formatki ,z kleju do klejenia płyt karton-gips grubości 10 mm,Co odpowiada mniej więcej grubości przedwojennego muru

Bede rzeźbił drogi ,ruiny, murki itp. na wzór tych z dioram do 35

Tu wybór jest olbrzymi, a dodatków,Znalazłem nawet kaloryfery, klamki,tapety, dywany.

Oczywiście jak otworze warsztat ,będę się chwalił postępami prac

Podpowiedzcie co ruszyć w pierwszej kolejności

Jakby kogoś zainteresowało trochę sprzętu domowego i wogóle rzadkie dodatki do dioram w 1:72

http://www.jadarhobby.pl/super-euromodeller-m-156.html

Jest wanna,kuchnia,wozy,wychodek

Ps

Poka,poka wypraski T-34 bo z tego co widziałem to chyba zvezda lepsza...ciekawe czy się mylę.

Sherman ma też trzy różne " przekładnie" do wyboru. Ponoć najlepszy w tej skali...

I co najmniej dwa prawdziwe kamuflaże

Intruder

https://www.google.pl/search?q=sherman+intruder&num=30&client=tablet-android-lenovo&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj4l5ztw6jOAhUTlxQKHW7gC8oQ_AUIBygB&biw=1280&bih=800#imgrc=tXFnZ4K9-Fmp8M%3A

( choc chyba inne gąsienice)

Hurricane

https://www.google.pl/search?q=sherman+hurricane&num=30&client=tablet-android-lenovo&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiA8MqKxKjOAhXDthQKHcS8BA0Q_AUIBygB#imgrc=d67i3_KLal8MpM%3A

https://www.google.pl/search?q=sherman+hurricane&num=30&client=tablet-android-lenovo&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiA8MqKxKjOAhXDthQKHcS8BA0Q_AUIBygB#imgrc=rHkLAao1GvoWtM%3A

Dzięki.... Czyli jest wcięcie....chodzi mi o to wcięcie w dolnej części mniej więcej w połowie ku tyłowi ,w instrukcji nad nr37.

Swoją drogą ciekawie podeszli do budowy tej wieży...prawie jak w oryginale...

Tak dla miłej lektury

http://www.missing-lynx.com/articles/russia/rpt34/rpt34.htm

Ja nie ograniam więc tylko dla "detalistów" wklejam ;)

Podjąłem decyzje

Ponieważ nie otrzymałem podpowiedzi od czego zacząć

Robie dla treningu i wprawy to

BFyfHfqKC4ngUk1b6ln7D30uxY3c7vLyRz-GEnCs5_q1mstPKfHq2dWsuqcj5Vk2EANMZrOUVs0mMA=w1366-h768-no

Wyrzeźbiłem podstawkę

QQ19OE-AZiHBA7QI3YlJYbPMLm-2OpcFamdmZZCQvT0z8TLWD95vmBlalN2PEcxuKtriq5AGQh0xzw=w1366-h768-no

BCm4wpvpolX8LUeO4DrmLJaFHec4wRSvPDyOPFBDVqCuOPSHd5Z5URHD_LPeqi9VqY_GeFB7Mo07tg=w1366-h768-no

Chce zrobić szprychy.Nie wiem czy podołam w tej skali,ale bardzo kusi mnie spróbować

rfEOGiPZtLhS6SBYugzcCl6C8s9AWSRXZLgbjFtVT52GxgwogJ8BRjumSXut8cqwNB2mOOjL50D8Pw58kb2EHNKSHmwxdQq7zjj8lc9CjsMQ7Ecb7js8suPLQwwo4i2ntMSwZO5WbXm2ytd3aBkr7KDA3rMjIAuebcm35qGZ5bWCzMJMf6GBLn6RknwgyuGENgrPpsS05QyK5k2wHn_uoMw7tSYHxttDWyy--TgynX4LOtvo5dXvZxUXHdO2Cf5p4hl5yPXeuTp-whpt5B_ucRBMtESaVXaCpv8D0rti2Qn5V1K3-CBrLk7xE85RE1Q3lwAr2KmwRBj68ZPNfpyX0Rb8LvCZACFEFMf6CXDyp0xLb_VGe9FLJr80ScF1MxvC0Kty_DBg4OYDnpHeMCR3Eq6ESbFhI_F6oI_NApgeG5x9X4xp6vc9pT2rH_Eomf54ADCE_NNP6Dit7Ss4QLtsVSex9cVu8EiB9fqQD_nbnFmi0m2A8MER1E35nPd4j0NP1Ao1REcT2yIqvShcT9dLKfsJOd82tfTcoZStndI5_xIWm-RiiUG3rhFS0CP5YTlcs4kcwLk4KanYEM7bqud2KOQR5-OO-Lo=w472-h430-no

Ja też z Photobucket korzystam...nierzadko przez aplikację mobilną na telefonie/tablecie

Karl'a niestety chwilowo odpuściłem... Musialem troszkę chemii i farbki kupić bo magazyn się kurczył

Ale po 10-tym wracam do niego bo się przypaliłem troszkę na Hobbybossa.

Zdjęć niekiedy nie widac z Photobucketa na przeglądarkach typu Opera ...ja tak mam na kompie. Przy zakladaniu tematu widać fotki przy następnym otwarciu juz nie. Muszę np. Chrome otwierać.