Wojtek-Krowa Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 W sumie wojska radzieckie na początku, gdy się cofały, to trochę przypominały dzikusów a gdy karabinów brak to żołnierz młotkiem nie pogardzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Zostaw młotek, bierz aero i maluj lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Zostaw młotek, bierz aero i maluj lepiej no i pomalowany,jutro wstawiam fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Oto pomalowany i pierwszy raz w życiu filtrowany,szczerze dziwna technika. muszę jeszcze zrobić poprawki,dokleić km,poprawić bandaże itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Do malowania bandaży ja używam silniczka elektrycznego, zasilanego baterią. Dorabiasz tylko trzpień o określonej średnicy, żeby kółko trzymało się dobrze i kręciło równo. Pędzelek odciśnięty przykładasz delikatnie i malujesz idealnie do krawędzi felgi, bez wychodzenia za linię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Do malowania bandaży ja używam silniczka elektrycznego, zasilanego baterią. Dorabiasz tylko trzpień o określonej średnicy, żeby kółko trzymało się dobrze i kręciło równo. Pędzelek odciśnięty przykładasz delikatnie i malujesz idealnie do krawędzi felgi, bez wychodzenia za linię. ja używam linijki z kółkami,tutaj nie użyłem,zgubiła się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 do finishu modelu zostało tylko przybrudzenie podwozia co wybrać: http://www.mojehobby.pl/products/KURSK-SOIL.html http://www.mojehobby.pl/products/Wet-Ground.html czy same suche pigmenty? Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 ja od siebie proponuję go tylko delikatnie przykurzyć pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 ja od siebie proponuję go tylko delikatnie przykurzyć pigmentami. no i fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Pigmentami, nie pastelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 choć w sumie możesz go u... w błocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 ja od siebie proponuję go tylko delikatnie przykurzyć pigmentami. Enten zrobiłem jak proponowałeś i wyglądało to trochę dziwnie . Pojazd w mocnych obiciach,zaciekach, itd. a podwozie tylko w piachu No to zaszalałem,jutro dowiesz się co zrobiłem [spokojnie nie zagipsowałem ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 Pigmentami, nie pastelami z pasteli można brudzić,tylko trzeba się trochę pomęczyć aby je zetrzeć w pył . Spokojnie mam pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 choć w sumie możesz go u... w błocie Chodziło ci zapewne o Ubiadolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 ubrudzić ;) przy urwanych błotnikach i słabo pomalowanych bandażach kół możesz pokusić się o moooocne uciuranie go w pigmentach i wszelakim błocie. Wyżyj się na nim a następny model zrób czysty, ładny i delikatnie wyeksploatuj pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 ubrudzić ;)przy urwanych błotnikach i słabo pomalowanych bandażach kół możesz pokusić się o moooocne uciuranie go w pigmentach i wszelakim błocie. Wyżyj się na nim a następny model zrób czysty, ładny i delikatnie wyeksploatuj pigmentami. pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 a co masz z pigmentów? Czy będziesz kupował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 a co masz z pigmentów? Czy będziesz kupował? europejska ziemia [vallejo,on wygląda jak był by różowy],ciemna ziemia,rosyjska ziemia,jakiś tam rdzawy,afrykańska ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 2 Września 2016 Autor Share Napisano 2 Września 2016 Dobra model skończony. Podstawka schnie trochę przeciągam ze zdjęciami ale nie mam dostępu do kamery. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 Foty: w rzeczywistości wygląda o niebo lepiej. No ale mówi się trudno. Za parę dni galeria z podstawką. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 Dokleisz antenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 zawsze można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 , a gdzie się podziała część nr.B-11, przydały by się też granaty dymne. Na rysunkach dobrze je widać.Granaty są nad częścią nr.B-11 https://www.the-blueprints.com/blueprints-depot/tanks/ww2-tanks-germany-1/pzkpfw-iii-ausf-l.png Łopata wkładana w taki jakby pokrowiec i on powinien mieć kolor kamuflażu. Przy bocznych włazach na wieży - ograniczniki powinny być poobijane - od góry. Haki też od środka tam gdzie lina robiła swoje. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 , a gdzie się podziała część nr.B-11, przydały by się też granaty dymne.Na rysunkach dobrze je widać.Granaty są nad częścią nr.B-11 https://www.the-blueprints.com/blueprints-depot/tanks/ww2-tanks-germany-1/pzkpfw-iii-ausf-l.png Łopata wkładana w taki jakby pokrowiec i on powinien mieć kolor kamuflażu. Przy bocznych włazach na wieży - ograniczniki powinny być poobijane - od góry. Haki też od środka tam gdzie lina robiła swoje. Pozdrawiam Krzysztof Zawsze coś wynajdziesz . ale dzięki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 5 Września 2016 Autor Share Napisano 5 Września 2016 model siedzi sobie na gotowej podstawce,teraz tylko przykleić karteczkę z podziękowaniami i gitara Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi