adize Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Kilka fotek : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Widywałem gorsze... Czy ten model jest okurzony?, szary ma 2 odcienie - celowo?a owiewka czemu niepomalowana? ta klapa od podwozia krzywo wklejona jest, gruba warstwa farby, a najlepiej prezentuje się od dołu... Ale jak to twój pierwszy model to mogę przymknąć oko... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 Dzięki za opinię, jest to mój drugi model. Tak, jest okurzony . Szary kolor wyszedł tak, z powodu złego pomieszania farby. No nic, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkp Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Witam! Przede wszystkim używaj taśmy maskującej (najlepiej firmy TAMIYA). Mogę Cię jednak pocieszyć- mój nie wyszedł lepiej, a z cienką warstwą farby i jej jednolitością cięgle jeszcze mam kłopoty. Mój HORTEN: viewtopic.php?t=2000&highlight=horten Aha i jeszcze jedno: Ten niebieski na spodzie jest za bardzo szary. http://www.hobbyguys.net/Hunbrol.htm http://www.minilotnictwo.hg.pl/kolor_m.html Dle ścisłości na spodzie powinien być aircraft blue- Humbrol H65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 Ten niebieski to Revell matt 55 (zamiennik humbrola H65). Na zdjęciu wyszło to jakieś szare, ale kolor jest w rzeczywistości intensywniejszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 1. uwielbiam ten samolot !! 2. Napisz ile masz lat. Tak łatwiej będzie Ci coś doradzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 A co ma do tego wiek ?? Mam 15 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 otóż ma. Gdyby ten model pokazał modelarz 30 letni z 15 letnim stażem To bym mu powiedział,ze to nie jest hobby dla niego. Ale skoro masz 15 lat i jest to twój drugi model, to może jeszcze będą z Ciebie ludzie . :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Popieram opinie spitona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 A ja się dopisuję przed moimi wielce szacownymi przedmówcami Spitonem i Erkamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 kolorów się nie czepiam, bo to nie ma sensu. Musisz malować wręgi kabinki, bo bez tego wygląda to niepoważnie( na 12lat :-)), Staraj sie wklejać elementy prosto(podwozie, a szczególnie klapa przedniego podwozia są krzywe. takie rzeczy jak żółte elementy identyfikacyjne, maluj szczególnie dokładnie, a najlepiej używaj taśmy maskującej. To tyle na początek. Pozdrawiam Ps. powtórzyłem niechcący to napisał Hubert :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 2. Napisz ile masz lat.Wiesz, Spiton, generalnie kobiet o wiek się nie pyta, ale skoro tak mądrze umotywowałeś to pytanie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Musisz malować wręgi kabinki, bo bez tego wygląda to niepoważnie( na 12lat :-)) Obrażasz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Lukas, ty jesteś wyjątkowym 13-latkiem :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Yyy... dziękuję ... jeszcze tak żeby nie było: lucas, a nie lukas , to z niemieckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Jakich numerów farb używałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falda1978 Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Jeśli to jest twój drugi model to dobrze ci poszło.Kleję modele już od ponad 18 lat i powiem,że jest to trudny model dla początkującego modelarza.Ucz się oglądać model,szczególnie jeśli instalujesz elementy mocno rzucające się w oczy,takie jak klapy podwozia,stateczniki pionowe,anteny itp,aby została zachowana odpowiednia symetria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi