Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kilka fotek :

img0504ox6.th.jpgimg0505ii8.th.jpgimg0506av8.th.jpgimg0507rh9.th.jpg

Napisano

Widywałem gorsze... Czy ten model jest okurzony?, szary ma 2 odcienie - celowo?a owiewka czemu niepomalowana? ta klapa od podwozia krzywo wklejona jest, gruba warstwa farby, a najlepiej prezentuje się od dołu...

Ale jak to twój pierwszy model to mogę przymknąć oko...

pozdrawiam

Napisano

Dzięki za opinię, jest to mój drugi model. Tak, jest okurzony . Szary kolor wyszedł tak, z powodu złego pomieszania farby. No nic, dzięki.

Napisano

Witam!

Przede wszystkim używaj taśmy maskującej (najlepiej firmy TAMIYA). Mogę Cię jednak pocieszyć- mój nie wyszedł lepiej, a z cienką warstwą farby i jej jednolitością cięgle jeszcze mam kłopoty.

Mój HORTEN:

viewtopic.php?t=2000&highlight=horten

Aha i jeszcze jedno:

Ten niebieski na spodzie jest za bardzo szary.

http://www.hobbyguys.net/Hunbrol.htm

http://www.minilotnictwo.hg.pl/kolor_m.html

Dle ścisłości na spodzie powinien być aircraft blue- Humbrol H65

Napisano

Ten niebieski to Revell matt 55 (zamiennik humbrola H65). Na zdjęciu wyszło to jakieś szare, ale kolor jest w rzeczywistości intensywniejszy .

Napisano

1. uwielbiam ten samolot !!

2. Napisz ile masz lat. Tak łatwiej będzie Ci coś doradzić.

Pozdrawiam

Napisano

A co ma do tego wiek ?? Mam 15 lat

Napisano

otóż ma. Gdyby ten model pokazał modelarz 30 letni z 15 letnim stażem

To bym mu powiedział,ze to nie jest hobby dla niego.

Ale skoro masz 15 lat i jest to twój drugi model, to może jeszcze będą z Ciebie ludzie . :-))

Napisano

kolorów się nie czepiam, bo to nie ma sensu.

Musisz malować wręgi kabinki, bo bez tego wygląda to niepoważnie( na 12lat :-)), Staraj sie wklejać elementy prosto(podwozie, a szczególnie klapa przedniego podwozia są krzywe. takie rzeczy jak żółte elementy identyfikacyjne, maluj szczególnie dokładnie, a najlepiej używaj taśmy maskującej.

To tyle na początek.

Pozdrawiam

Ps. powtórzyłem niechcący to napisał Hubert :-)))

Napisano
2. Napisz ile masz lat.
Wiesz, Spiton, generalnie kobiet o wiek się nie pyta, ale skoro tak mądrze umotywowałeś to pytanie...

Pozdrawiam

Napisano

Lukas, ty jesteś wyjątkowym 13-latkiem :-))

• 2 years later...
Napisano

Jakich numerów farb używałeś?

• 1 month later...
Napisano

Jeśli to jest twój drugi model to dobrze ci poszło.Kleję modele już od ponad 18 lat i powiem,że jest to trudny model dla początkującego modelarza.Ucz się oglądać model,szczególnie jeśli instalujesz elementy mocno rzucające się w oczy,takie jak klapy podwozia,stateczniki pionowe,anteny itp,aby została zachowana odpowiednia symetria.