adize Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 (edytowane) Dafik w srebrno-pomarańczowej szacie z lekkim brudzingiem. Jest to mój pierwszy model trucka więc liczę na wyrozumiałość... FOTKI: Edytowane 24 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Hmm kolego czym malujesz ? Model jak na pierwszy ok , ale gdzie nie gdzie brud wygląda jak by Ci się przypadkiem coś na niego wylało czy coś a nie jak brud i w nazwie tematu nie powinno być 1:43 tylko 1:24 i kalki na przodzie te Holland Express jakoś mi tak nie leżą. Pozdrawiam,eKrystian i Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 Brud jest celowy.. Niestety maluje pędzlem, zbieram na aerograf. Następny planowany model to MAN TGA, myślę, że będzie dużo lepiej, może będę mieć już aero . A i bład w tytule już poprawiony Dziekuję i nawzajem Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Wygląda jak bys przednim zderzakiem zaorał dziadkowi pole . Na całośc ok ale brudzing do poprawy , Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 No Tak adize ale przecież można malować sprejami (Jak np ja to robie) i bardzo ładnie to wychodzi więc jeżeli jeszcze nie będziesz miał Aero to pomyśl o takim rozwiązaniu a brud wiem że celowy tylko Ci napisałem że gdzie nie gdzie nie teges jest. Pozdrawiam,eKrystian i Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 No dzięki za opinie, planuję kupno srayu Tamiya Yellow http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=6&przedm=196183&grp=&f_pkt=&filtr_dost=4&sess_id=55589050 do malowania Mana TGA (na razie jeszcze go nie mam). A może zwykła emalia w sprayu, dostępna w sklepach motoryzacyjnych za około 10 zł nie zniszczy plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Dupli Color i MoTip polecam Ci te dwie firmy. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Moim zdaniem DAF ladnie sklejony ale brudzing nie wyszeł Ci najlepiej, troche klapa z tym. Chlapacze ;/ no i przedni zderzak to jak kolega predzej pisal wyglada tak jakbys oral ale tak to model sklejony ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Hmmm a mnie najbardziej rażą linie papilarne na prawej części dachu... Co do reszty to skąd wiecie a może on był wyciągnięty z rowu bo kierman stracił kontrole na śliskiej nawierzchni... ale gdzie niegdzie wygląda jakby było byle jak popaprane pędzlem nawet niepodsuszanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 mm kolego czym malujesz ? To jest koleżanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 mm kolego czym malujesz ? To jest koleżanka O kurna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 mm kolego czym malujesz ? To jest koleżanka O kurna Heh skąd miałem wiedzieć nie poprawiała mnie nawet jak napisałem. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 25 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2007 No, już wiadomo że jestem dziewczyną . Postaram się jeszcze poprawić brudzing, wiem, że nie wyszło to najlepiej. Jak poprawię, dam fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 A ja doradzę, abyś nie robiła na przyszłość fotek z użyciem lampy błyskowej Zapewne w realu ten model, a zwłaszcza brudzing wygląda dużo lepiej Co do pędzelkowania, to wiem ile to pracy i wysiłku kosztuje, więc chylę czoła, że w ogóle model został pomalowany. Brudzing pewnie zrobiłaś, żeby zakryć smugi po pędzlu, czy od samego początku tak miało być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 Brudzing pewnie zrobiłaś, żeby zakryć smugi po pędzlu, czy od samego początku tak miało być? Czytasz w moich myślach . Brudzing zrobiłam aby zakryć niedoskonałości malowania pędzlem. Jednak był to mój pierwszy model trucka i myślę, że z następym będzie dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 zakryć niedoskonałości malowania pędzlem.A nie lepiej malować duże powierzchnie aerografem lub farbami sprayu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 Na moje oko model jest ładnie sklejony, ale tak jak mówią poprzednicy, brudzing do poprawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2008 A nie lepiej malować duże powierzchnie aerografem lub farbami sprayu? Pozdrawiam Owszem lepiej, tylko najpiwerw trzeba mieć aerograf. Nie malowałam spreyami, ponieważ zbieram na aero, a jak wiadomo każdy grosz się liczy. Następny model będzie malowany aerografem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Oj czasami nie każdemu wychodzi malowanie Aerografem więc wiesz to nie jest tak hop siup. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Stycznia 2008 Super Moderator Share Napisano 4 Stycznia 2008 A ja powiem, tylko tyle że i tak jest dobrze. Nie patrzmy na malowanie, samo wykonanie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XwojtasX Napisano 22 Stycznia 2008 Share Napisano 22 Stycznia 2008 Też zabieram się za kumpno tego modelu, ale mam pytanie: jakich farb będę potrzebował do pomalowania go? Czy kabinę trzeba malować, czy jest z pomorańczowego plastiku? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 22 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2008 Witam. Kabina jest z pomarańczowego plastiku, jednak polecam malowanie. Farby preferowane przez Italeri to (skan z pudełka oraz instrukcji): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 22 Stycznia 2008 Share Napisano 22 Stycznia 2008 Kabina jest pomarańczowa ale raczej trzeba ją malować, kolory masz podane w instrukcji dodanej do każdego modelu, pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XwojtasX Napisano 22 Stycznia 2008 Share Napisano 22 Stycznia 2008 A po co kolor czerwony i czy mogę pomalować kabine jakaś farbą w sprayu Motip lub Dupli Color? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 22 Stycznia 2008 Share Napisano 22 Stycznia 2008 Tak oczywiście że możesz i nawet bardziej bym polecał Spreye niż farbki , ale jak to woli. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi