Solo Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Niedawno doszły do mnie bomby GBU-12 Wingmana. Jak widać na zdjęciu, jedna z tylnych części bomby ma fatalnie wygięte brzechwy, które muszę jakoś wyprostować. Pytanie: jak? Słyszałem że żywicę trzeba jakoś na gorąco: nad gorącą wodą, czy też po namoczeniu w gorącej wodzie. Nie chciałbym tego zepsuć, bo brzechwy są cienkie i bardzo delikatne, więc prosiłbym o praktyczne porady. Z góry dziękuję za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Nad wodą to nie. W gorącej wodzie albo koło żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Jeśli dobrze rozumiem, to zanurzam taką część na krótką chwilę w gorącej, zagotowanej wodzie i wtedy mogę żywicę wyginać? Woda musi być bardzo gorąca, bliska wrzątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Zagotuj wodę, nalej do szklanki , zanurz element , wyjmij , wyprostuj , podmuchaj - żeby ostygło, gotowe z tym że jeśli uszkodzenie powstało w wyniku wyjęcia za wcześnie z formy- żywica ma pamięć i jak związała już będąc krzywą to może się okazać że prostowanie nic nie da, krzywizna wróci po jakimś czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Przede wszystkim reklamuj wadliwy wyrób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi