Solo Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Ta Double Cross to warta tych pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Kupiłem ostatnio zaginarkę z suder tools i jest aluminiowa. Jakość wykonania nie jest super... Nad tym wybijakiem też się zastanawiam. Możesz zrobić dokłady inbox i jakieś wrażenia z użytkowania, jak już dostaniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Kiedyś miałem wybijaki z Historexa i wolę jednak profil okrągły ciąć na plasterki, po jakimś czasie rozkalibrowuje się płytka bo jest miękka i plasterki wychodzą poszarpane... to samo było z wersją 6 kątami... Obecnie Evergreen i zwykła żyletka troszkę wprawy i można naciąć sporą ilość Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 2016 no ale do zegarów to też słabo jak znam życie będziesz miał 0,6 a 0,5 za mało a 0,7 za dużo , zwyczajne wybijaki do skóry lepiej kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Ja kupiłem swego czasu na Ebay od jakiegoś chłopka roztropka komplet wybijaków, fakt że wymagały poprawek bo jakość wykonania (ostrzenia) była taka sobie, niemniej jestem zadowolony a dałem jakieś 3czy 4 funty. Jak się doszukam aukcji podam jakiś namiar. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Do kółek kupiłem ostatnio takie wybijaki za 35 zł A do łbów sześciokątów coś takiego Naostrzę to i do wycinania w HIPS 0.25 będzie jak znalazł Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Z kalką pewnie byłoby "na oko". Ja to kupiłem bo już wielokrotnie musiałem wycinać jednakowe kółka z HIPS-u, a równe (akceptowalne przeze mnie) przycinanie łbów śrub z profili hexagonalnych jest frustrujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Copper wstawiłeś dwa razy ten sam link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Copper wstawiłeś dwa razy ten sam link. Przepraszam Poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Sporo mowa o tych narzędziach, to warto wspomnieć o RP Toolz. Od dość dawna używam zestawu Punch and Die Set oraz Hexagonal Punch and Die. Punch and Die Set: Zestaw zawiera 18 okrągłych wybijaków o średnicy od 0,5 do 2 mm, ze skokiem co 0,1 mm. Wszystko jest wykonane bardzo solidnie, sama baza to pleksi (chyba) oraz metal. Wybijaki są solidnie osadzone w uchwytach, młoteczek jest odpowiedniej wagi, więc wybija się wszystko łatwo i przyjemnie. Wybijałem kółeczka/otwory w polistyrenie różnej grubości, taśmie Tamki, wszelkich innych materiałach - okręgi są równe, mają ostre krawędzie - nie mam żadnych zastrzeżeń. Wadą zestawu jest absurdalna cena. Z ciekawostek: raz jeden wybijak wyciągnąłem przypadkowo z uchwytu (był jakoś słabiej obsadzony) i okazało się, że są to po prostu wiertła wsadzone do uchwytu stroną skrawającą. Żadna wyrafinowana technika. Hexagonal Punch and Die To narzędzie wybija sześciokąty o wymiarach 0d 0,7 do 2 mm średnicy. Zestaw zawiera 6 wybijaków, z czego 3 zawierają zarówno heksagonalne jak i okrągłe rdzenie (nie wiem szczerze mówiąc po co). Narzędzie równie solidne jak poprzednio omówione, i podobnie horrendalnie drogie. Baza i młoteczek wykonane w podobny sposób, z tych samych materiałów. Fajna rzecz do wybijania wszelkiego rodzajów głów śrubek, choć dla moich potrzeb czyli lotnictwa, jest to niezbyt często używane narzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 W hexagonie to z tą okrągłą częścią chodzi raczej o oś prowadzącą żeby w przezroczystym plexi sześciokąta nie rozkalibrować podczas używania. Rozumiem że góra w tych przyrządach to plexi, a dół to aluminium lub stal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi