Edler Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Witam! Po przygodach jak zapowiadałem powracam z naczepą. Będzie to naczepa Blue Water o taka: Litery będą malowane a nie klaki więc malowania będzie co nie miara Inbox: Pudełko Kalki Wypraski Czeka mnie dużo pracy, ale jeśli wszystko pójdzie jak należy to efekt będzie oszałamiający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 O to masz naprawde pełne ręce roboty a czytając twój post stwierdziłem że musisz bardzo lubic malowac bo powiedziales ze niewykorzystasz kalek. Będe śledził prace nad przyczepą Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 25 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2007 Właśnie nie lubię malować, ale nie mam kalek takich A jak pomaluje wyjdzie naprawdę super I to jest naczepa a nie przyczepa. Naczepe się naczepia na siodło a przyczepę się doczepia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Pogadaj z tornad-em on wie jak zrobić kalki.A wrota robisz zamknięte czy otwarte?No ciekawe ja będzie wyglądać czarny koń z niebiesko-białą naczepką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 no właśnie się zastanawiałem czy napisac przyczepa czy naczepa ale zdecydowałe się na przyczepę dzięki za poprawe w moim poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 25 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2007 Kalki i tak chyba będę robił na drzwi, albo zamówię z kuch-model albo sam kupie papier i pójdę się przejść po mieście czy mi gdzieś nie wydrukują. A koń będzie czarno-srebrno-czerwony , za drzwi raczej zamknięte będą, tak na razie myślę bo jak otwarte to w środku dużo zabawy by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 ja myślę że drzwi powinny być zamknięte jak nie masz żadnego towaru chyba że masz to zupełnie inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 25 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2007 Właśnie nie mam i na 80 % będą zamkłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 no szkoda ze by były zamknięte bo przy otwartych jest duże pole do popisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 A może jechali na pusto??Więc tylko musiał byś zrobić środek naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Witam! To tak co się dzieje co się dzieje Sklejona rama w 100 % prosta.Sprawdzałem katy, i przymierzałem poziomicą Zaszpachlowana rama jest 2 zbiorniki zapszachlowane Podłoga zaszpachlowana Boki i dach jeszcze przed bliskim spotkaniem ze szpachlą Jutro bądź na dniach idę na wielkie zakupy to znaczy 5 puszek z farbą a nawet więcej i litero naklejki które posłużą mi za maskowanie. Naczepa jest mega długa.Półka mi się robi za mała a ma 120 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 NO prawie ja 25,25m ten model ale to najzwyklejsza naczepa w skali 1:1 ma długość (z koniem) 13m a w skali 1:24...(możecie policzyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 Zestaw ciągnik siodłowy+naczepa ma 16,8 metra jakoś tak. A ta naczepa naprawdę liczy 13,6 metra a model 58 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 A wiedziałem że jestem blisko jakiejś cyfry (długość naczepy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 Halo? Temacie gdzie jesteś?? Zgubiłem własny temat, tego jeszcze nie było. Jak pisałem w temacie Scani, czas wolny jest dla mnie pojęciem względnym i raz jest a raz go nie ma i częsciej go nie ma ;/ Co zrobiłem w naczepie?? Hmmm...Nic, No prawie. Tarcze hamulcowe Kosz(paleciak) Jutro wyjeżdzam na ferie więc znowu nic nie zrobię.. A teraz mam większe parcie na Scanie, a do naczepy jakoś nie mam weny, boki czekają na szlifowanie i bierzemy się za malowanie (nie czuje że rymuje ) W takim razie pozdro panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 Proszę modów o przeniesienie mojego tematu do warsztatu samochodów cywilnych.Innymi słowy wycofuje się z rywalizacji a jest to spodowdowane brakiem czasu i weny do naczepy a wątpię aby w miesiąc udało mi się skończyć naczepę przy której nic jeszcze nie jest skończone nawet w połowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Lutego 2008 Share Napisano 10 Lutego 2008 Szkoda że zrezygnowałeś w udziale w konkursie, ale skoro chciałeś to i masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 Dzięki bardzo. Wiesz boje się że robił bym to wszystko na prędko bo terminy itp i coś bym skopał a chce żeby naczepka była ładniutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 8 Marca 2008 Autor Share Napisano 8 Marca 2008 Panowie zero weny co do naczepy, ale powoli wraca, już mam ambitne palny co do najbliższych dni. Po 1 primo iść po żyłkę 0,4 mm i robić instalacje po 2 primo dokończyć felgi i po 3 primo Ultimo POMOCY Cała naczepa będzie niebieska to jakiego koloru powiein być ten paleciak? Może czarny i boki białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 Ja bym paleciaka zrobil na bialo, ale to kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 JA dał bym czarny, jednak do tego odcieniu pasuje ciemny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 9 Marca 2008 Autor Share Napisano 9 Marca 2008 A jak byś pisał wyraźne posty to wszyscy byli byśmy szczęśliwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 No i wreszcie coś zrobiłem w modelu no to zaczynamy: Drzwi tylnie Przód naczepy, jeszcze pomalować gniazda na czarno, i plandekę u góry, generalnie wykończeniówka. Zrobiłem swoje pierwsze okablowanie, takie troche żalowe, ale na niczym się nie wzorowałem i szukałem odpowiedniego materiału.Żyłka okazała się niesforna, za to kabel był idealny. Rama już w podkładzie i czeka na kolor Pomalowałem skrzynkę na gaśnice, lecz jeszcze będę musiał ją poprawić ;] Kliny pod koła, z tymi to mam zabawy. Chyba jeszcze raz je wsadze do DOTA i na porządnie pomaluje. I paleciak.Podkład jest, teraz tylko nie wiem czy na szaro go dać czy biało. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 A jakże, zaglądam do Twojego tematu Podoba mi się projekt, podoba mi się ten model firanki. Jak na razie prace posuwają się należycie, nie ma się do czego przyczepić Robisz swój własny zestaw, według swojego pomysłu, więc nie będę nic Ci sugerował, a przyczepić się nie ma do czego Jak robiłem swoją chłodnie Schmitz, miałem ten sam problem z detalami (klinami). Ja bym się na Twoim miejscy nie bawił w DOT'a, tylko kupił żółtą i czerwoną DUPLI COLOR (spray) w OBI czy Castorami i to psiknął. pokryje równomiernie. Co do kalek, to ja właśnie zamierzam przeprowadzić mały eksperyment. Otóż zakupiłem już na Ebay'u papier do kalek (biały i przezroczysty, po 10 sztuk) i mam już przygotowany w Corelu zestaw do druku. Jestem umówiony z jedną drukarnią do wydrukowania na laserze, ale mają zepsutą drukarkę Xerox. W przyszłym tygodniu ma być naprawiona i mam zamiar wydrukować. Efekty, jeśli będą zadowalające, pokażę na cysternie, a w przyszłości... To w odpowiednim czasie. Jest tylko jeden problem, który zamierzam rozwikłać, będąc w drukarni. Mianowicie, jak wydrukować białe fragmenty. Papier jest albo biały albo przezroczysty, a tradycyjna drukarka nie drukuje przecież na biało, żeby wykonać np. białe napisy. Ale podczas rozmowy telefonicznej z właścicielem drukarni, wspominał coś o "profesjonalnej poligrafii". Być może da się w jakiś sposób wydrukować (nanieść) białe napisy na przezroczysty papier, np BLUE WATER lub coś innego. Jak się dowiem, napiszę Ci. Życzę Ci, aby brak weny zdarzał się rzadko. Niemniej jednak, w takich przypadkach warto zacząć inny model, aby odpocząć na chwilę od tworzonego. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 Jarek mam takie przyszłościowe pytanko otóż generalnie siedzę w lotnictwie ale tato poprosił mnie o Mana TGA z naklejkami swojej firmy, czy gdybym wysłał Ci kiedyś plik w tymi napisami, to za opłatą mógłbyś mi załatwić takie kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi