Maciej56 Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 prosze o opinie. Model zrobiony w skali 1:35 z polskiej firmy Mirage. Wylewki były w fatalnym stanie przy wycinaniu pękaly zmusio mnie to do zrobienia wraku. zrobiony na rocznicę 1 września i prezentacja wideo http://youtu.be/U8r3BgRA_XA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Model fajny... nie moja skala, ale mi się podoba. Pytanie z innej beczki - czy jest to już diorama, czy model na podstawce? Na forum nie ma to znaczenia, ale na konkursach już ma . Jak dla mnie to pojazd "uzupełniony" podstawką i tak bym go klasyfikował na konkursach (no może w klasie "wraki" jakby była). A jak wy to oceniacie? Gdzie leży granica między pojazdem/samolotem na podstawce/winietce, a dioramą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Model bardzo fajny tylko te gąski coś tak lichawo się prezentują.... chociaż to by się musieli wypowiedzieć konkretniej spece od pancerki. Wg mnie jak gąski zerwane to grawitacyjnie powinny ostro ciągnąć do dołu, a tutaj tak trochę sztywno się układają - szczególnie na tej burcie od której nie ma km-u (jak to wrak to może da się coś na to łatwo poradzić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Uwaga co do trafienia pociskiem: Polskie czołgi miały tak cienki pancerz, że nie miało za bardzo co się rozejść po trafieniu w panczerz, powstawał poprostu okrągły otwór o średnicy kalibru pocisku np. 20mm z PzII spokojnie go penetrowały poniżej 500m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bladehorn1 Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Czołem! Ciekawy pomysł z tym modelem przerobionym z konieczności na wrak Całość prezentuje się OK, ale moim zdaniem niepotrzebne są szare, brązowe i czarne plamki (oraz maziaje) porozrzucane po całym modelu (np. na wieży na pierwszym zdjęciu). Koniecznie usuń też te jaskrawe trawki z modelu, bo wyglądają jak jakiś obrzydliwy śluz z sekcji Sci-fi xD Pracuj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melgir Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 świetny model ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Dla mnie BOMBA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi