Skocz do zawartości

R.M.S Titanic Revell 1:700

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ! Chcialbym przedstawic swoj pierwszy w zyciu model jakim jest Titanic z Revella . Wielu z was proponowalo mi skale 1:350 ale jako ze juz zamowilem ten model postanowilem go wykonac ale szczerze mowiac jak przyszedl i zobaczylem jak to wyglada troche sie przerazilem. Ogolnie mysle ze wyszedl w miare (jako model startowy) i jakos chyba az tak strasznie nie wyglada czekam na opinie no i krytyke z ktora musze sie liczyc ale kiedys kazdy zaczynal no i mam nadzieje ze nastepne beda juz lepsze a o to kilka zdjec. Nastepnym razem sprobuje dac tego wiecej. Pozdrawiam.

USJ8KK.jpg

PUoaK7.jpg

WdfsRc.jpg

EKN3rL.jpg

Zoj4TR.jpg

pOdlhZ.jpg

bF3AQN.jpg

EI0epY.jpg

euPoPj.jpg

qCuLtd.jpg

qU0s78.jpg

FxEIZ3.jpg

ZcRs88.jpg

DOngmM.jpg

BUojPG.jpg

Napisano

Wszyscy przegladaja a nikt nie chce nic napisac ...czy naprawde jest tak tragicznie?

Napisano

Tragiczne sa zdjecia, Ja osobiście widzę pikselowe na telefonie/ tablecie nie model, skombinuj jakies tlo, nie jara mnie wystrój twojego domu, zdjecia po dluzszym boku 1000px i bedzie okej, bedziemy komentować.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Lulek - jedyne co się rzuca od razu w oczy to olinowanie stanowczo za grube.

Poza tym nitka to kiepski materiał bo się mechaci - żyłka o niebo dużo lepsza.

Co do reszty to jak już TReS pisał - wrzuć wyraźniejsze foty.

• 2 weeks later...
Napisano

wiem ze powinno byc tlo ale to przy kolejnym modeluponiewaz tego juz nie posiadam

Napisano

Teraz lepiej Z takich bardziej podstawowych rzeczy, popracuj nad precyzją malowania. Jeśli gdzieś wyjedziesz z kolorem, nie przejmuj się, zrób podmalówkę i wsio Do tego matowy lakier to najlepszy przyjaciel twoich modeli

Napisano

Dzieki za podpowiedz a jaki jest wedlug Ciebie najlepszy matowy lakier ? I dlaczego matowy ? Kalki robi sie na blyszczacym tak ?

Napisano (edytowane)
Kalki robi sie na blyszczacym tak ?

Tak, dajesz bezbarwny błysk, kalkę i koniecznie płyn na kalki ( np. MICROSCALE Micro Sol ) jeszcze raz lakier błyszczący, a na koniec mat lub satynę.

dlaczego matowy ?

A widziałeś kiedyś błyszczący okręt lub statek

Pozdro

Edytowane przez Gość
Napisano

Kup puszkę lakieru matowego lub lepiej satynowego w markecie budowlanym. Lakiery satynowe z filtrem UV na bazie wody. Używaj jako rozcieńczalnika alkoholu. Troszkę można upić - jeśli użyjesz dobrego alkoholu oczywiście....

Puszka takiego lakieru kosztuje wprawdzie coś ok 40pln ale wystarczy do końca życia i leży lepiej niż lakiery modelarskich producentów....

Najprostszy aerograf za kilkadziesiąt złotych i mocno rozcieńczony lakier daje naprawdę świetny efekt

Powodzenia