Mariusz Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Dzięki za wytłumaczenie napewno z tego zkorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 wieści z fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 NO widze ze model nabiera kształtów ;] ale jeszcze cie przy nim dużo pracy czeka Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 Zabawa z fototrawionka trwa, zrobiłem zawiasy do pojemnika Blaszki z zestawu - gną się nieżle. Trochę problemów jest z złozeniem zawiasów, sa naprawdę bardzo małe ale problem rozwiazać najłatwiej za pomoca dwóch skalpeli o kształcie prostokątą. Jeden służy do przytrzymywania a drugi do zaginania. Włożenie zawiasu - tu przydatna była wykałaczka - element jest tak mały że nie da się go złapać pencetą. Czubeczek wykałaczki wkładałem w otworek w fototrawince i dopasowywałem go do drugiej czesci zawiasu. Jakiśe trafi to szybkie zagięcie i działa. Pracochłonne i wku... ale można powalczyć a tak to wygląda i jeszcze rodzinna fota z młodzym bratem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Szacuneczek - mi puściły nerwy na tych blaszkach przy pojemniku - ale teraz wiem czemu - nie mam dwóch skalpeli . Młodszy brat trochę wyrósł... Pytanie - czemu niektóre wahacze masz w innych pozycjach? Coś nie tak poszło z rozbiórką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 Pytanie - czemu niektóre wahacze masz w innych pozycjach? Coś nie tak poszło z rozbiórką? Nie tylko fotka na szybko - i tak się poustawiały a jeszcze nie są klejone trzpienie mocujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 rollingstones kurde ja to bym nerwicy dostał jak bym takie zawiasy miał przyczepić . Ale ogółem model nabiera kształtów. A co do młodszego brata to troszke wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 rollingstones kurde ja to bym nerwicy dostał jak bym takie zawiasy miał przyczepić . Ale ogółem model nabiera kształtów. A co do młodszego brata to troszke wielki hahah spróbuj się pobawić blaszkami w 1/72... to jest dopiero jazda ;) a tygrysek fajny... fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 R_Mazzi zanim bym to zrobił to bym chyba rozniósł model hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Ciąg dalszy - wieża już gotowa w całości. Dzis w nocy zamierzam poskladać wszystkie elemety plastikowe, aby została do zrobienia fototrawionaka. Wszystkie uchwyty na narzędzia itp będą z blaszek. Stan na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 no widze ze model zaczyna nabierac kształtów. Ale czy wiżyczka jest ruchoma czy nie? AHa i czy malujesz model aerografem czy pędzlem? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2008 (edytowane) Miniony tydzień był jałowy modelarsko. Dziś trochę przysiadłem i jutro finał sklejania. Zrobiłem dziś 50% fototrawionki narzędziowej. Jutro reszta elementów fototrawionych i pozostałe plastiki. Stan na dziś, sorry za bałagan ale nie chciało mi się już wystawiać tła, a zdjęcia i tak są czytelne Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 no no jeszcze tylko koła no i poprawki pomalowac no i koniec. A ogółem fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2008 Trudna decyzja ale jednak. Zmiany w mym zawodowym życiu, powodują że zapewne nie zdąże przed końcem konkursu szakończyć tygrysa i dioramy. Z tego też powodu muszę się wycofać. Prośba do moderatora/admina temat można przenieść do warsztatu lub pozostawić tu gdzie jest. Model na pewno nie trafi do galerii konkursowej. Decyzja jest nieodwołalna. trzymam kciuki za pozostałych zawodników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Stycznia 2008 Share Napisano 11 Stycznia 2008 szkoda. bardzo byłem ciekaw efektu po pomalowaniu. bo fajnie zapowiadały sie te pogięte osłony :-)))))). Powodzenia cokolwiek planujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 11 Stycznia 2008 Share Napisano 11 Stycznia 2008 Ojej! Wielka szkoda! Nie będę miał skąd ściągać technik "wykończeniówki" :( Mam nadzieję, że poza konkursem później go dokończysz i będzie kozacko Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 11 Stycznia 2008 Share Napisano 11 Stycznia 2008 Jestem tego samego zdania co poprzednicy, naprawdę szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 No szkoda, bo naprawdę reprezentowałeś wysoką kategorię wsród modelaży. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2008 Dzięki Panowie za otuchę Model wkróce będzie gotowy - nie zdązyłbym z dioramą na konkurs a w założeniu to ma byc całość stąd taka decyzja. Dlatego zapraszam do warsztatu wkrótce cd. Musze tylko pokończyć dwie dioramy *( w zasadzie jedną bo Pantera jest już poprawiona) można ją obejrzeć w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 12 Stycznia 2008 Share Napisano 12 Stycznia 2008 NO juz widzialem tamtą diorame bardzo mi się podoba ale wielka szkoda ze nie skończysz modelu do konkursu bo bardzo fajnie sie zapowiadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 7 Marca 2008 Autor Share Napisano 7 Marca 2008 W ramach odpoczynku pokaleczonych palców z prac nad hummelem dokańczam Tygrysa . Czołg będzie poligonem dla mnie nowych technik i utrwalenia tego czego się już nauczyłem. Malowanie Podkład Valleyo na to mieszanka sand i tank dark yellow + filtry gotowce Miga. wczoraj dołożyłem lakier połysk i lakier do włosów, a dziś w nocy nakładać będe biel, i bawił się w jej zdrapywanie. ;) Stan na przedwczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 No to sie doczekam końca :-))) Już się siesze na te pogięte błotniki :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 8 Marca 2008 Autor Share Napisano 8 Marca 2008 Stan na dziś - pomalowany na biało, pozdzierany i cały czas nakładam filtry olejne celem różnicowania kolorów. Włazy jeszcze nie przyklejane dlatego krzywo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 Bardzo mocno go styrałeś, tak mi się wydaje że troche przesadziłeś.... Wygląda jakby go z jeziora wyciągnęli po 50 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 o kurde model na ten etap to mi sie strasznie podoba powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi