Skocz do zawartości

TYGRYS PÓŻNY DRAGON 1/35

rollingstones

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 122
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Zabawa z fototrawionka trwa, zrobiłem zawiasy do pojemnika

Blaszki z zestawu - gną się nieżle. Trochę problemów jest z złozeniem zawiasów, sa naprawdę bardzo małe ale problem rozwiazać najłatwiej za pomoca dwóch skalpeli o kształcie prostokątą. Jeden służy do przytrzymywania a drugi do zaginania. Włożenie zawiasu - tu przydatna była wykałaczka - element jest tak mały że nie da się go złapać pencetą.

Czubeczek wykałaczki wkładałem w otworek w fototrawince i dopasowywałem go do drugiej czesci zawiasu. Jakiśe trafi to szybkie zagięcie i działa. Pracochłonne i wku... ale można powalczyć

a tak to wygląda

beztytuu2-2.jpg

i jeszcze rodzinna fota z młodzym bratem

IMG_0004-2.jpg

Szacuneczek - mi puściły nerwy na tych blaszkach przy pojemniku - ale teraz wiem czemu - nie mam dwóch skalpeli .

Młodszy brat trochę wyrósł...

Pytanie - czemu niektóre wahacze masz w innych pozycjach? Coś nie tak poszło z rozbiórką?

rollingstones kurde ja to bym nerwicy dostał jak bym takie zawiasy miał przyczepić . Ale ogółem model nabiera kształtów. A co do młodszego brata to troszke wielki

hahah spróbuj się pobawić blaszkami w 1/72... to jest dopiero jazda ;)

a tygrysek fajny... fajny

Ciąg dalszy - wieża już gotowa w całości.

Dzis w nocy zamierzam poskladać wszystkie elemety plastikowe, aby została do zrobienia fototrawionaka. Wszystkie uchwyty na narzędzia itp będą z blaszek.

Stan na teraz

IMG_0004_2.jpg

IMG_0003_2.jpg

IMG_0002-5.jpg

Miniony tydzień był jałowy modelarsko. Dziś trochę przysiadłem i jutro finał sklejania.

Zrobiłem dziś 50% fototrawionki narzędziowej. Jutro reszta elementów fototrawionych i pozostałe plastiki.

Stan na dziś, sorry za bałagan ale nie chciało mi się już wystawiać tła, a zdjęcia i tak są czytelne

IMG_0016-2.jpg

IMG_0018-1.jpg

Edytowane przez Gość

Trudna decyzja ale jednak.

Zmiany w mym zawodowym życiu, powodują że zapewne nie zdąże przed końcem konkursu szakończyć tygrysa i dioramy. Z tego też powodu muszę się wycofać.

Prośba do moderatora/admina

temat można przenieść do warsztatu lub pozostawić tu gdzie jest.

Model na pewno nie trafi do galerii konkursowej.

Decyzja jest nieodwołalna.

trzymam kciuki za pozostałych zawodników

szkoda. bardzo byłem ciekaw efektu po pomalowaniu. bo fajnie zapowiadały sie te pogięte osłony :-)))))).

Powodzenia cokolwiek planujesz

Ojej! Wielka szkoda! Nie będę miał skąd ściągać technik "wykończeniówki" :( Mam nadzieję, że poza konkursem później go dokończysz i będzie kozacko Powodzenia!

Dzięki Panowie za otuchę

Model wkróce będzie gotowy - nie zdązyłbym z dioramą na konkurs a w założeniu to ma byc całość stąd taka decyzja. Dlatego zapraszam do warsztatu wkrótce cd. Musze tylko pokończyć dwie dioramy *( w zasadzie jedną bo Pantera jest już poprawiona) można ją obejrzeć w galerii

• 1 month later...

W ramach odpoczynku pokaleczonych palców z prac nad hummelem dokańczam Tygrysa .

Czołg będzie poligonem dla mnie nowych technik i utrwalenia tego czego się już nauczyłem.

Malowanie

Podkład Valleyo na to mieszanka sand i tank dark yellow + filtry gotowce Miga.

wczoraj dołożyłem lakier połysk i lakier do włosów, a dziś w nocy nakładać będe biel, i bawił się w jej zdrapywanie. ;)

Stan na przedwczoraj

beztytuu4-2.jpg

beztytuu3-5.jpg

beztytuu2-6.jpg

Bardzo mocno go styrałeś, tak mi się wydaje że troche przesadziłeś....

Wygląda jakby go z jeziora wyciągnęli po 50 latach