joles Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Cześć, rozpoczynam swój pierwszy warsztat na tym forum. Kilka dni temu skończyłem swój pierwszy model malowany aerografem - śmigłowiec CH-46D (viewtopic.php?f=64&t=55342). Teraz zabieram się za (w mojej opinii) jeden z piękniejszych odrzutowców Będę wdzięczny za wszelkie materiały dot. tego samolotu - zdjęć poglądowych nigdy za wiele! Na początek wrzucam fotkę z pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Bardzo ładny model, zobaczymy co z nim zdziałasz. Materiałów do niego nie brakuje w sieci, choćby na Primeportal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 12 Września 2016 Autor Share Napisano 12 Września 2016 Materiałów do niego nie brakuje w sieci, choćby na Primeportal. Dzięki! Nie znałem tego serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Model fajny Działaj i wrzucaj zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Też chętnie popatrzę tym bardziej że rozważam poważnie przesiadkę na 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Wsiadam do kabiny i zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Wysiadaj. Nie ta kabina, to wersja C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Wysiadaj. Nie ta kabina, to wersja C. Wiem, ale jako punkt odniesienia co, gdzie leży jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Zmień proszę hosting zdjęć, bo nie widać ostatniej fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Zmień proszę hosting zdjęć, bo nie widać ostatniej fotki. Teraz działa? Tutaj zdjęcie z postępu prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Teraz OK. Czyste klejenie Zdjęcia możesz wrzucać o szerokości 1024, będzie więcej widać. Te są troszkę małe. Fotki z ręki czy statywu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Zdjęcia możesz wrzucać o szerokości 1024, będzie więcej widać. Te są troszkę małe. Fotki z ręki czy statywu? Następne będą większe Fotki z ręki, z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Obawiam się że nie widać zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Obawiam się że nie widać zdjęć. Znowu...? Gdzie hostujecie zdjęcia zazwyczaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Tutaj viewtopic.php?p=800940#p800940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 (edytowane) Tutajviewtopic.php?p=800940#p800940 Dzięki! Zdjęcie podsumowujące pierwszy dzień prac (a raczej wieczór) wrzucone na Imgura: Działa wszystkim? Edytowane 14 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Działa. Rób dalej, dobrze Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Dziś moja kobieta ma wychodne... więc wieczorem na pewno coś dorzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Postanowiłem weryfikować to, co Edek rzecze w instrukcji i cóż. Lewa: po poprawce na postawie poniższego zdjęcia, Prawa: zgodnie z instrukcją. Oryginał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Ale co - oba boczne panele należy zeszlifować żeby położyć blaszki. Tu nie ma co kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Chodzi mi o ich położenie (mają być sumetrycznie). Edek kazał przykleić blachy pod kokpitem, a na zdjęciu ewidentnie widać, że ten element jest przed nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Jest tu jakiś znawca od wersji Phantoma? Wejście do kabiny w "J" jest matowe czy satynowe, bo mam wątpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Ja bym powiedział że to jeden z mniejszych problemów. Sklej coś i pokaż, wtedy najlepiej zadawać kolejne pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Trochę blaszek na podwoziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Ok. Będę zmniejszał. 1024px? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi