łysy Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Witam kolegów, Przedstawiam inbox nowego modelu ze stajni MirageHobby: PZL-42, czyli Karaś w wersji z podwójnym usterzeniem. W pudle: części plastikowe, 2 ramki fototrawione, kalkomanie i instrukcja na papierze kredowym. Co do czśći plastikowych, otrzymujemy standardowe cześć znane już z poprzednich wersji A i B Karasia plus dodatkowo nowa ramka z podwójnym usterzeniem, rurami wydechowymi i wanną bombardiera. Całość nie odbiega od jakości prezentowanej przez nowe modele Mirage. Oto zdjęcia tego co otrzymujemy: Pudło Instrukcja i kalki wraz z blachami w woreczku strunowym Ramki znane z innych modeli Karasia Dodatkowa ramka z elementami wersji PZL-42 Zbliżenie ramki z detalami PZL-42 Pozdrawiam Łysy _________________________________________________ Robi się... Jak-1M Accurate ........95% Jak-3 Eduard ..........95% PZL-42 1:48 ......30% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Na pudełkowym rysunku szachownica na wewnętrznej stronie statecznika? chyba kogoś poniosła fantazja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Na pudełkowym rysunku szachownica na wewnętrznej stronie statecznika?chyba kogoś poniosła fantazja Grafik przekopiował statecznik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
łysy Posted September 13, 2016 Author Share Posted September 13, 2016 Szachownice są po obu stronach, ponieważ tak miał oryginalny samolot stojący w hangarze w Dęblinie. Wystarczy sprawdzić zanim coś się napisze, bo później ktoś powieli złą informację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Jasna cholera, przepraszam. Uwierz mi, że przed napisaniem szukałem fotek, ale jakoś takiej z szachownicą wewnątrz nie widziałem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
łysy Posted September 13, 2016 Author Share Posted September 13, 2016 Są ładne zdjęcia w 4 tomie cz.1 PKL, datowane na kilka dni przed i już po bombardowaniu Dęblina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
łysy Posted September 13, 2016 Author Share Posted September 13, 2016 Proszę admina o podmiankę zdjęć, fotosik zawiódł po raz kolejny, ale juzostatni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrL Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Szachownice są po obu stronach, ponieważ tak miał oryginalny samolot stojący w hangarze w Dęblinie. Wystarczy sprawdzić zanim coś się napisze, bo później ktoś powieli złą informację. A oznaczenie P.42 jest ok? wydaje mi sie ze powinno być PZL 42 - a Px było dla samolotów Pułaskiego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts