Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kolegów,

Przedstawiam inbox nowego modelu ze stajni MirageHobby: PZL-42, czyli Karaś w wersji z podwójnym usterzeniem.

W pudle: części plastikowe, 2 ramki fototrawione, kalkomanie i instrukcja na papierze kredowym. Co do czśći plastikowych, otrzymujemy standardowe cześć znane już z poprzednich wersji A i B Karasia plus dodatkowo nowa ramka z podwójnym usterzeniem, rurami wydechowymi i wanną bombardiera. Całość nie odbiega od jakości prezentowanej przez nowe modele Mirage.

Oto zdjęcia tego co otrzymujemy:

Pudło

3685b1ba14f98b40.jpg

Instrukcja i kalki wraz z blachami w woreczku strunowym

ecfcc7976d389f2f.jpg

Ramki znane z innych modeli Karasia

13eb4118ff6ad641.jpg

Dodatkowa ramka z elementami wersji PZL-42

77ef31d6bf264ddf.jpg

Zbliżenie ramki z detalami PZL-42

32e20da704d1fe65.jpg

Pozdrawiam

Łysy

Robi się...

Jak-1M Accurate ........95%

Jak-3 Eduard ..........95%

PZL-42 1:48 ......30%

Napisano

Na pudełkowym rysunku szachownica na wewnętrznej stronie statecznika?

chyba kogoś poniosła fantazja

Napisano

Szachownice są po obu stronach, ponieważ tak miał oryginalny samolot stojący w hangarze w Dęblinie. Wystarczy sprawdzić zanim coś się napisze, bo później ktoś powieli złą informację.

Napisano

Jasna cholera, przepraszam.

Uwierz mi, że przed napisaniem szukałem fotek, ale jakoś takiej z szachownicą wewnątrz nie widziałem...

Napisano

Są ładne zdjęcia w 4 tomie cz.1 PKL, datowane na kilka dni przed i już po bombardowaniu Dęblina

Napisano

Proszę admina o podmiankę zdjęć, fotosik zawiódł po raz kolejny, ale juzostatni.

P-42%20first%20review%2000.jpg

P-42%20first%20review%2010.jpg

P-42%20first%20review%2020.jpg

P-42%20first%20review%2030.jpg

P-42%20first%20review%2040.jpg

Napisano
Szachownice są po obu stronach, ponieważ tak miał oryginalny samolot stojący w hangarze w Dęblinie. Wystarczy sprawdzić zanim coś się napisze, bo później ktoś powieli złą informację.

A oznaczenie P.42 jest ok? wydaje mi sie ze powinno być PZL 42 - a Px było dla samolotów Pułaskiego?