ccrriiss Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Witam przez święta naszła mnie ochota żeby rozpocząć budowę tego MAN-ka i tak też zacząłem. Wpierw miał to być model prosto z pudła ale pogrzebałem we złomie (oczywiście modelarskim ) i znalazłem silnik ze Scanii bodajże 144L którą nabyłem kiedyś od kolegi i pomyślałem sobie żeby tu coś zmienić. Dobra koniec gadania czas na foty (na razie mało zrobione ale zawsze coś oryginalne podwozie i tu już po zabiegu (wyciąłem tą imitację silnika) silniczek (był już tak pomalowany więc też go tak zostawię tylko może jeszcze coś zmienię tzn pomaluję) chłodnica (to już sam malowałem) Proszę o komentarze i dobre rady pozdrawiam ccrriiss Edytowane 30 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Możesz dać dwa pierwsze zdjęcia bo mi sie nie załadowały.A swoją drogą niezły pomysł idę po popcorn i pepsi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Silnik do Scani to nie najlepszy pomysł dlatego ze Man Silniki w układzie V wprowadził dopiero w modelu TGX, bardziej by się nadał silnik do volva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Silnik do Scani to nie najlepszy pomysł dlatego ze Man Silniki w układzie V wprowadził dopiero w modelu TGX, bardziej by się nadał silnik do volva. Dokladnie, Twoj plan nie za bardzo mi sie widzi (z tym silnikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 No to już nie moja wina że nie mam innego silnika chyba że ktoś ma silnik ze Volva to chętnie bym odkupił za rozsądne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Silnik do Scani to nie najlepszy pomysł dlatego ze Man Silniki w układzie V wprowadził dopiero w modelu TGX, bardziej by się nadał silnik do volva. Tu się kolego z tobą nie zgodze bo MAN F2000 był wyposażony w 18 litrowe serce V10 o mocy 603 hp i jego brat TGA był napędzany 18 litrową V10ątką o mocy 630 hp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 To co czolgista uważasz że mógłby być ten silniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 No tylko musisz dodać jeszcze 2 tłoki bo TGA ma silnik V10 i trzeba bedzie te dekle na głowicy czy jak to się zwie (co są w kształcie V) zmienić na dekle od volva.... Jak najprościej dodać 2 tłoki?? Ja myśle, że trzeba uciąć kawałem takiego samego silnika i zcalić za pomocą szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 No oki dodam te 2 tłoki ale dlaczego dekle mam przerabiać na Volvowskie Jak już to na MAN-owskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_ble_ Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Tylko skąd wieźmiesz 10 deklów Manowskich? Trudno jest dostać częsci do Mana F90/F2000 :/ A w Volvie sa podobne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 No ladnie ladnie , sam w planach mam taki pomysl zeby mana zrobic z silnikiem od Scani tylko mam pytanie , jest moze w Manie chlodnica z wiatrakiem ?? Dzieki z gory za odpowiedz . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 skylineNie ma.JA to myślałem zrobić tga model na pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 A może pokusisz się o przerobienie silnika na rzędowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 skylineNie ma.JA to myślałem zrobić tga model na pilota. No ale cos tam widzialem jakas chlodnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 (edytowane) No to fajnie weekend się dla mnie już rozpoczął więc można się brać do roboty I chyba zrobię tak jak mówi torni przerobię \8/ ze Scanii na rzędową 6 bo nic innego chyba nie wymyślę.Jak dobrze będzie to jutro powinny być pierwsze efekty pracy. Thx za foty należy Ci się duże Tak skyline tą chłodnicę co widać na fotach to jest chłodnica ze Scanii a w tym Manie to jest tylko taka atrapa bez wentylatora pozdrawaim ccrriiss Edytowane 28 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 ccrriiss Miales w tym Manie hlodnice czy kupiles z silnikiem albo silnik miales razem z chlodnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 Tak jak JUż pisałem w pierwszym poście silnik i chłodnica pochodzą ze Scanii 144L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Sory nie zauwazylem tego co napisales . A może pokusisz się o przerobienie silnika na rzędowy Tornado Taki silniki chyba sa w Volvach FH-16 i FH-12 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Masz racjęskyline rędowy 6cylindrowy ma np:volvo f12 Xl 70 sprayowanych power. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 No tak koledzy macie rację z tym silnikiem ale gdzie znajdę taki chyba że ktoś ma jeżeli tak to dajcie znać jak najszybciej pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 A może pokusisz się o przerobienie silnika na rzędowy Tornado Taki silniki chyba sa w Volvach FH-16 i FH-12 ?? Owszem Volvo ma silnik rzędowy, ale i tak bedziesz musiał go upodobnić do manowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Chyba z tego co pamiętam w tga dekle zaworowe są przykryte plastikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 A nie moze byc w manie V8 ?? tylko troche ten silnik przerobic ?? ten kto nie zna sie na silnikach od ciezarowek to nie bedzie wiedzial czy takie silniki sa w manie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 ccrriiss, a będziesz robił podnoszoną kabinę? Da się to w tym MAŃku łatwo zrobić? Może ja też pomyślę o silniku, jak będę dłubał mojego MANa... A pytanie poza konkursem, czy MANiek z Revella też jest w wersji uproszczonej bez silnika i osi skrętnej? Pozdrowienia. PS. Już sobie znalazłem - Revell'owski MAN (07550) jest identyczny, jak Italerki (ten z zestawu z Sunshield Trailer), kur...na, chyba sobie nawzajem przepakowują, albo wymieniają się formami do wtryskarek :( Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Nie, jest to po prosu efekt wspólpracy Revela i italeri...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi