Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to czas na Tiger E z Revella. Zdjęcie zamieszczone za zgodą Pana Joachima Makowskiego, jak głosi podpis: z Bytomia z roku 2015:

Bytom-TigerE_zpsgi00b2pr.jpg

Mi nie udało się zrobić tak fajnego ujęcia .

Model Revell'a - moim zdaniem bardzo fajny.

Najpierw zrobiłem mu sam wnętrze - częściowo, czyli to co widać prze klapy . Działo z oprzyrządowaniem:

Tiger-01_zpsumogqhox.jpg

Wnętrze wieży z "koszem":

Tiger-02_zpsknm86ons.jpg

Tiger-03_zps7lv5hgom.jpg

Wnętrze przedziału kierowcy - skrzynia biegów mocno uproszczona .

Tiger-04_zpsc9wmdvau.jpg

W całości wygląda to tak:

Tiger-05_zpsyfhejyvq.jpg

Wiem - obicia za mocne .

Zimmerit te zestaw blach Parta - są dwa do Tigera, ten jest bardziej "zużyty". Blachy też z Parta:

Tiger-06_zpsu8fpm6mu.jpg

Tiger-07_zpszx7trmu3.jpg

Liny robiłem sam, na dużym wozie wyglądają dość delikatnie.

Po pomalowaniu pojazd prezentuje się tak:

Tiger-08_zps5utbqneg.jpg

Z tego co wyczytałem wóz 221 został porzucony przez załogę, o której słuch zaginął, stąd brak narzędzi i kadłubowego km-u.

Tiger-09_zpspkhyc8yl.jpg

Tiger-10_zps9qwvfhgd.jpg

Tiger-11_zpspqcc4dzi.jpg

Tiger-12_zpssx4sgfrj.jpg

Tiger-13_zps0uqmbx16.jpg

Tiger-14_zpsmwj7yo2v.jpg

Podstawka skośna żeby lepiej pokazać model , własnej budowy, amunicja i skrzynki żywiczne - czeskiej produkcji.

Tiger-15_zpse13ehpqb.jpg

Model doceniany na konkursach - m.in. w Bytomiu, a w tym roku w Stalowej Woli.

Napisano

Naprawdę bardzo ładnie wygląda, sprawdzałem dla pewności skalę, czy na pewno to 1:72. Ale chyba kalka z krzyżem słabo na tym zimmericie siadła? Chociaż w sumie nie, czepiam się, bo jednak tutaj na zdjęciu to dosyć spore powiększenie jest. Gratuluję pięknego modelu.

Napisano

Model ogólnie ładny, ale te obicia tragedia i psują efekt. Są o wiele za duże co do skali, lekkie otarcia i stonowany drybrushing by dał o wiele lepszy efekt według mnie. W ogóle ta cała mania drapania wszystkiego mnie strasznie denerwuje, modele wyglądają jakby załoga biegała z młotkiem i waliła w co popadnie... :/

Napisano

Dzięki za pochwały . Wnętrze rzeczywiście zbyt zużyte . No ale tyle wkładu własnego chyba w żaden model nie wniosłem . Na szczęście nie brakuje materiałów do Tiger i jest się na czym wzorować .

Podkreślę jeszcze nieskromnie "spawy" na kadłubie i wieży .