SławekK Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Tym razem coś z Dragona. SdKfz 222 z podwójnego zestawu (są dwa w pudełku), wtedy miałem fazę na wozy z Afryki . Model bardzo fajny, z możliwością zrobienia wnętrza, z czego też skorzystałem: Blach do tego wozu chyba nie ma, więc wszystko to własna inicjatywa . Po złożeniu wyszło to tak: Siatki są z modelu, reszta blach i żywic z innych zestawów, linę skręcałem sam - na mały modelu wygląda dość grubo... Studnie zrobiłem sam - ściągając pomysł z jakiś żywic. Figurki z Revella - kiepskie, ale pasują do całości. Generalnie uważam ten model za udany, ale jestem ciekawy waszego zdania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Siatki są z modelu, reszta blach i żywic z innych zestawów, linę skręcałem sam - na mały modelu wygląda dość grubo... linę bezapelacyjnie wyrzucaj!!!!! Wykonanie genialne jak na taką skalę. Dla mnie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Superancko wyszedł - całość całkiem całkiem w odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Scenka przyjemna, jedna uwaga to taka, że pojazd powinien być uwalony piachem po sam czubek wieży, jeśli operował w warunkach pustynnych, teraz wygląda za sterylnie i nie pasuje do podstawki. Niemniej jednak model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Teraz zauważyłem wodę lejącą się ze studni. Moim zdaniem baaardzo mało prawdopodobne, żeby tak pozwalali marnować bezcenną wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Bardzo lubię to, w jaki sposób starasz się zdetalować każdy model (w tym przypadku no może rzeczywiście poza liną ;)). Co do podstawki i scenki nie będę się merytorycznie wypowiadał, dla mnie i tak to jest poziom nieosiągalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 29 Września 2016 Autor Share Napisano 29 Września 2016 Dzięki za ocenę . Grubość liny była wzorowana na grubości zaczepów i co widać na czwartym zdjęciu, do zaczepów pasuje... na ale zaczepy to wyrób Dragona z Panther G... więc mogą być za duże. Usunięcie liny nie wchodzi w grę - maluje model "na gotowo", więc musiałbym zacząć od nowa... Co do "marnowania wody" to właśnie środkowy Niemiec zwraca na to uwagę i goni tego z końca, żeby szybciej podstawiał menażkę... ale trochę już wyleciało . Co do detalizacji modeli, to uważam że seniorowi "nie wypada" robić modeli z pudła, nawet na dioramę, dlatego zawsze pracuję nad każdym modelem, a przynajmniej się staram. Tego SdKfz robiłem w 2014 roku, więc teraz jest już lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Wygląda bardzo fajnie. Studnia także jest fajnym dodatkiem. Jeżeli można zapytać. Składałeś kamyk po kamyku, czy "ryłeś" w czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 1 Października 2016 Autor Share Napisano 1 Października 2016 Z tego co pamiętam, to zrobiłem ścianki z plastiku, żeby mieć bazę, a potem obklejałem kamykami. Całość załatałem wikolem, alko szpachlą, a potem pomalowałem. Drewno jest prawdziwą... balsą i patykami, wiaderko jest żywiczne. Jakoś producent robi takie studnie z żywicy, ale nie wiem czy nie w '35 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi