KW-2 Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Witam drogich forumowiczów! Po małej przerwie ruszam z nowym modelem... Będzie to samolot pod nazwą Supermarine Spitfire Mk V, bardzo mi się spodobał więc dlatego wybór padł właśnie na niego:) Detal jest bardzo dobrze wykonany. Wszystko na najwyższym poziomie. Kalkomanie obłożone jakimś papierem pergaminowym Cena za jaką go kupiłem to 23,50zł (przystępna) Pora pokazać co czekało na mnie w środku, czyli In-Box! W pudełku znajdziemy 2 wypraski z częściami i 1 wypraskę z owiewką. Mamy też kalkomanie i 3 kartki (instrukcje oraz jakieś informacje). Niedługo pierwsze postępy! Jak by miał ktoś zdjęcia tej maszyny to bym prosił o przesłanie (itp.) Chociaż model nie jest duży to z braku czasu (szkoła itd.) będę go sklejał dość długi czas, ale myślę że dobrnę do końca! Pozdrawiam i zapraszam do komentowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Z tym najwyższym poziomem to żeś trochę przesadził. Nadlewki (Revell tłucze ten model już ładnych parę lat) i płaskie przejście kadłub - skrzydło aż biją po oczach. Ale poza tym model dość sympatyczny, jak się przymknie oko na parę rzeczy. W necie jest pełno zdjęć "Piątki", a jak chcesz ten konkretny egzemplarz z boxartu to wpisz w Google "Spitfire Mk Vb AE-A". Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Model spoko, szału nie ma ale można z niego dużo wydusić. Ano będę podglądał tę relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Zasiadam i patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 To dość problematyczny zestaw jest. I już pełnoletni. Śmigło fatalne, wspomniane przejście skrzydło-kadłub błędne, a i ogólny wygląd jakoś do mnie nie przemówił. U mnie wylądował w zbiorze modeli zbędnych. Stary Airfix wydaje się bardziej podobny do oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 6 Października 2016 Autor Share Napisano 6 Października 2016 Z tym najwyższym poziomem to żeś trochę przesadził. Nadlewki (Revell tłucze ten model już ładnych parę lat) i płaskie przejście kadłub - skrzydło aż biją po oczach. Ale poza tym model dość sympatyczny, jak się przymknie oko na parę rzeczy. W necie jest pełno zdjęć "Piątki", a jak chcesz ten konkretny egzemplarz z boxartu to wpisz w Google "Spitfire Mk Vb AE-A".Powodzenia w budowie. No nadlewek jest dużo:( Ten model traktuję jako bardziej ćwiczebny. Dziękuje To dość problematyczny zestaw jest. I już pełnoletni. Śmigło fatalne, wspomniane przejście skrzydło-kadłub błędne, a i ogólny wygląd jakoś do mnie nie przemówił. U mnie wylądował w zbiorze modeli zbędnych. Stary Airfix wydaje się bardziej podobny do oryginału. Zobaczymy jak to będzie dalej. Tak jak pisałem kupiłem ten model żeby poćwiczyć, następny model jaki planuję (też samolot) będę robił już inaczej, będę starał się odwzorować oryginał Zasiadam i patrzę Dzięki Model spoko, szału nie ma ale można z niego dużo wydusić. Ano będę podglądał tę relacje. Zobaczymy co jest wart ten zestaw:) Jeżeli chodzi o postęp prac to dłubię kokpit w weekend powinna być jakaś aktualizacja:) Tak jak mówiłem nie mam za dużo czasu więc tempo prac też małe Do zobaczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 7 Listopada 2016 Autor Share Napisano 7 Listopada 2016 Przepraszam, że tak długo się nic nie działo:( Ale mam mało czasu Niedługo parę fotek (w niedzielę najprawdopodobniej) Zmieniła się trochę koncepcja modelu, ale o tym niebawem. Także czekajcie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 12 Listopada 2016 Share Napisano 12 Listopada 2016 uuuuuuu, na jaką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Młodzieńcze co jest ? Do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi