kokos85 Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2016 W sumie od szablonu mogłoby być łatwiej. Aha nie lutowałem wszystko na CA Co do okien sam się dziwie ale na zdjęciu na którym się wzoruje okna są prawie całe zasłonięte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 A czy nie łatwiej było by zrobić te ławeczki z cienkich profili polistyrenowych, które można kupić w sklepach modelarskich? łatwiej jest to przyciąć, skleić i potem pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Też tak myślałem na początku, ale nie planowałem szybkiej wizyty w modelarskim... Ale po powrocie z pracy moja druga połówka oznajmiła wyjazd jakiś 1km od modelarskiego więc dziś (jak dobrze pójdzie) będę tworzył ławkę lvl2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 troszkę podziałałem i jestem ciekaw waszej opinii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Wow! Moim zdaniem dużo lepiej - a jak dodasz jeszcze jakieś pasy itp to będzie jescze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Pasów to raczej tam nie ma ;) Ciekawie model wygląda, jakby pomniejszony zestaw 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 W Chinooku widziałem pasy, to tu pewnie też są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Faktycznie jakieś są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 no to już chyba pozamiatane i pasy będę musiał zrobić swoją drogą ciekawe zdjęcie, masz może takich więcej? Faktycznie jakieś są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Na szybko w robocie znalezione w googlach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Dzięki i tak to zdjęcie musiałem jakoś pominąć a nie ukrywam, pomocne będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2016 Chciałbym wam już pokazać zamknięty kadłub gotowy do malowania, niestety zakręciłem się przy tej ławce Przedstawiam wam wersje nr 3 Tamta wydawała mi się trochę za gruba, teraz wydaje mi się że jest lepiej zastanawiam się z czego zrobić poszycie wewnątrz "Ładowni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Hej, Obicia w Chinooku są pikowane i tu myślałem rozwałkować Milliput i albo odcisnąć w nim jakąś siatkę, albo "z łapy" wycisnąć linie. A tutaj obicia są nieregularne więc może folia aluminiowa, albo chusteczka + wikol? A jeśli chodzi o szkielet siedzeń to jest super! brawa dla Ciebie, ze nie zadowalasz się pierwszym lepszym ulepkiem, tylko poprawiasz do momentu gdy lepiej juz na prawdę się nie da Pozdro, Marudek Edytowane 16 Grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2016 Marudek Dzięki za dobre słowa Też myślałem nad folią aluminiową ale muszę gdzieś na boku sprawdzić jak będzie się układać Jedno jest pewne: W tym roku tego modelu nie skończę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2016 Relacja z postępów ciąg dalszy... tu wszystko przymierzone na sucho... i prace nad ogonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Bajera te flaczki w ogonie dodają smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2016 Dzięki MARUDEK, Skoro się podoba mogę powoli kleić do kupy i zamknąć kadłub... Jeśli na forum znajduje się ktoś kto sądzi że ta para nie może zostać połączona niech pisze teraz lub... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Ja będę milczał na wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Ja będę milczał na wieki Spokojnie jeszcze możesz się wypowiedzieć na razie przepadłem przy ogonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 19 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2017 Powolutku do przodu... Zaczynam konstruować silnik jak pójdzie gładko to otworze oba, choć na razie jestem na etapie doboru materiału na silnik. W szczególności chodzi mi o kształt, nie jestem dobry w rzeźbieniu więc poszukuje odpowiedniego półproduktu A teraz coś dla oczu Dorobiłem stopnie na połowie drzwi... biorę się też za drugą część ogona Wybaczcie za jakość poprawie się jak będzie więcej szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 Idziesz do przodu, aż miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 8 Marca 2017 Autor Share Napisano 8 Marca 2017 Chwile mnie tu nie było, ale prace poszły do przodu... oto parę zdjęć robionych na szybko telefonem Ta skala ma coś w sobie, ale dorabianie, otwieranie itp. to wyższa szkoła modelarstwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Bardzo ładny maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Elegancka robota! A ten lewy silnik chyba jeszcze nie skończony? Przyjemnie się na niego patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 8 Marca 2017 Autor Share Napisano 8 Marca 2017 Silnik juz prawie na miejscu [WHITE SMILING FACE] właśnie się montuje Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi