Super Moderator jawkers Napisano 26 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2016 Tak z ciekawości, to dlaczego smugi są poziome? Od otarć o jakieś krzaki itp? Zwracam honor z tymi smugami na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Poziome smugi to ślady po krzakach i gałęziach wydrapane na zaschniętym błocie i kurzu, pionowe to ślady po wodzie zmywającej kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Tak z ciekawości, to dlaczego smugi są poziome? Od otarć o jakieś krzaki itp? ... Jaki kierowca takie smugi ... A poważniej ... Ten kurz w poziomie to nie problem... W mojej ocenie problemem jest raczej "wypłaszczenie" całości po jego nałożeniu i kolorystyczne ujednolicenie całej bryły modelu... Skąd pomysł żeby zacząć i skończyć na położeniu kurzu? A gdzie zabiegi (obicia, przebarwienia, obtarcia, złuszczenia), które przed jego aplikacją nieco by to kamo urozmaiciły? Poszedłeś na skróty omijając kilka etapów i stąd jest jak jest... Podoba Ci się zostaw, nie podoba się walcz dalej, według mnie warto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Zawsze można założyć że świeżo odmalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Zawsze można założyć że świeżo odmalowany No pewnie, że tak... Można też zrobić model i później szukać obiektu do którego jest on podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Albo można sobie złożyć model i nie szukać żadnych obiektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Albo można sobie złożyć model i nie szukać żadnych obiektów No pewnie, że tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Albo można sobie złożyc model a potem ubrudzic tak prawidzwy czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Albo można ubrudzić czołg według upodobania a potem podpasować do niego fotkę na dowód, że takie brudzenie występuje w przyrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Nie widzę problemu Mogę wam przygotować dowolny materiał zdjęciowy potwierdzający wasza wersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Kurcze no wyszło jak wyszło , ja sam do końca nie jestem zadowolony. Może to zmyje i spróbuje jeszcze raz chociaż szczerze nie mam pomysłu na ten model ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Kurcze no wyszło jak wyszło , ja sam do końca nie jestem zadowolony.Może to zmyje i spróbuje jeszcze raz chociaż szczerze nie mam pomysłu na ten model ... Jak masz zmywać, to dobra okazja - przy tym co jest na modelu - żebyś poeksperymentował z efektem deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Zawsze można założyć że świeżo odmalowany No pewnie, że tak... Można też zrobić model i później szukać obiektu do którego jest on podobny Nie miałem na myśli usprawiedliwienia pominięcie jakiś etapów pracy przy modelu ale to nie t 34 z 2WW co za tym idzie Farby są nie porównywanie lepsze Pojazdy jako że nie iora udziału w działaniach bojowych mogą być "odświeżone" co jakiś czas Więc minimalna ilość opryskiwacz tylko wnewralgicznych miejscach władzy itp była by uzasadniona Wcale nie uważam że skopałes ren model Przemku postaraj się go wykończyć jeszcze potrzebujesz technik postazaniabajak ci się nie spodoba to wtedy go użyjesz a czego się nuczyż to twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2016 Czym zmyci ten pigment , zwykła woda da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Czym zmyci ten pigment , zwykła woda da rade Jaki to pigment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2016 Taki o : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 ....Taki o :... Jak "taki" to nie mam zielonego pojęcia... Czymś to rozcieńczałeś/utrwalałeś, czy tylko wtarłeś w farbę (czy w lakier, powierchnia była zabezpieczona?)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2016 Na matowy lakier kładłem nie wcierałem za mocno , do tego dodawałem white spirit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Na matowy lakier kładłem nie wcierałem za mocno , do tego dodawałem white spirit No to pozamiatane... Ja przynajmniej sugeruję zmyć całość, chyba że ktoś coś podpowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2016 Czyli do kosza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 No to o ile white spirit tego nie ruszy to już chyba niczym tego pigmentu nie zmyjesz. Według mnie możesz spróbować to wyciągnąć i zrobić porządnie ubłocony i ukurzony sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2016 Trochę zmyłem tych za*** pigmentów : A mówili : "nie bież się za coś czego nie potrafisz" Sprawdziłem z 2 lat i white spirytem wymyje wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 (edytowane) No i co? Gdzie jest ta tragedia? Ja bym teraz szedł w stronę zakurzonego pojazdu w stanie średniego zużycia... Edytowane 2 Grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 No właśnie też chciałem zapytać, po co ten płacz? Całkiem przyzwoicie to wygląda. Kończ go i nie lamentuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi