bigmodel Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Witam, Następny drobny detal, wyrzutniki granatów dymnych, zrobiony. Przyklejony chwilowo na patafix Teraz, zaczynają się schody, kanał nawiewu kierowcy, miało pasować Wstępny koncept nowej przegrody. Cdn... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Niestety - często właśnie tak się kończy zbyt duża ingerencja w zestaw... Okazuje się, że część elementów jest źle zaprojektowana i próba dodania paru elementów kończy się przeróbką połowy modelu... Szczerze - to ja bym poszedł na łatwiznę i zmienił kształt i długość nawiewu kierowcy, tak żeby pasował w zestawową ściankę, niż przerabiał wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 Szczerze - to ja bym poszedł na łatwiznę i zmienił kształt i długość nawiewu kierowcy, tak żeby pasował w zestawową ściankę, niż przerabiał wszystko... Myślałem nad tym ale niestety nie dało rady. Od dłuższego czasu myślałem nad zrobieniem nowej przegrody. Mam w planach M1 z OSS-D, a tam przegroda silnika będzie już bardzo widoczna, więc postanowiłem ją poprawić od razu Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Zrób zdjęcie wnętrza wieży - czegoś tam już napchał do środka..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 21 Listopada 2016 Autor Share Napisano 21 Listopada 2016 Zrób zdjęcie wnętrza wieży - czegoś tam już napchał do środka..! Nic tam nie ma, kilka peryskopów jedynie Na razie, nie mam weny na dłubanie wnętrza wieży. Dłubie się. Cdn... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Dobrze widzę... deskę rozdzielczą skrobałeś od podstaw..? Czy jeśli nie będę montował tylnych zasobników (w miejscu śrub) to mam dorabiać mocowania do nich..? (u Ciebie te 8 wałków z białego polistyrenu)..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Dobrze widzę... deskę rozdzielczą skrobałeś od podstaw..? Nie, deska rozdzielcza jest zestawowa. Czy jeśli nie będę montował tylnych zasobników (w miejscu śrub) to mam dorabiać mocowania do nich..? (u Ciebie te 8 wałków z białego polistyrenu)..? Tak, w tym przypadku trzeba dorobić mocowania. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 25 Listopada 2016 Autor Share Napisano 25 Listopada 2016 Komora silnika, zaślepiona i oklejona. Teraz można zacząć zabawę z silnikiem oraz z osprzętem. Uchwyt oraz mocowanie jest w modelu, ale zostało pominięte w instrukcji. Trawione mocowanie uchwytu jest na blaszce, a uchwyt jest na dodatkowej ramce - F (tej z pędnikami) Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Witam. Coś tam się dłubie pomału Gniazdo zasilania Pierwsze przymiarki do komory silnika, to będzie masakra rury, mocowania oraz kable i przewody Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Jacek- bardzo mi się Twoja praca podoba. Pootwieraj jak najwięcej, żeby było widać Twoją robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Czy jeśli nie otwieram przedziału silnika to będzie tam cokolwiek widać? W swoim nie mam zamiaru kroić kadłuba, więc pytam czy jest tam jakikolwiek sens coś wklejać, czy prysnąć tylko ścianki i podłogę na czarno, żeby nic nie przebijało przypadkiem po zamknięciu na głucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Czy jeśli nie otwieram przedziału silnika to będzie tam cokolwiek widać? W swoim nie mam zamiaru kroić kadłuba, więc pytam czy jest tam jakikolwiek sens coś wklejać, czy prysnąć tylko ścianki i podłogę na czarno, żeby nic nie przebijało przypadkiem po zamknięciu na głucho. Powiem szczerze, nie warto wklejać silnika. Z tego względu iż po założeniu siatek na "wloty" powietrza jest zupełnie niewidoczna zawartość. Ja w swoim wkleiłem cały silnik włącznie z malowaniem i brudzeniem, ale nie widać dosłownie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Jeżeli nie otwierasz klapy silnika, to silnik będzie nie widoczny. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Powiem szczerze, nie warto wklejać silnika. Z tego względu iż po założeniu siatek na "wloty" powietrza jest zupełnie niewidoczna zawartość. Ja w swoim wkleiłem cały silnik włącznie z malowaniem i brudzeniem, ale nie widać dosłownie nic. Masz jakiś warsztat, żeby pooglądać trudy pracy i podpatrzeć co nieco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Model jest już ma finiszu, zostało przykleić mi tylko kamery boczne i wkleić pojazd na podstawkę. Nie bawiłem się w warsztat ze względu na brak czasu w zabawę ze wstawianiem foto itp. Myślę że pod koniec tygodnia ukaże się już galeria. Trochę kombinowalem nad zaporami w postaci bastionów Hesco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Model jest już ma finiszu, zostało przykleić mi tylko kamery boczne i wkleić pojazd na podstawkę. Nie bawiłem się w warsztat ze względu na brak czasu w zabawę ze wstawianiem foto itp. Myślę że pod koniec tygodnia ukaże się już galeria. Trochę kombinowalem nad zaporami w postaci bastionów Hesco. Rozumiem, ale jeśli takowe posiadasz, to wrzuć choć do galerii parę fotek wnętrza przed zamknięciem bo tam jest lekka partyzantka. Zawsze będzie gdzie zaczerpnąć rozwiązania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Nie ukrywam, że jako tako zbyt wiele zmian do środka nie wprowadziłem z tego powodu ze budowę zacząłem na samym początku jak się ukazał model i miałem spory problem by znaleźć fotki wnętrza afganskiego roska. Dodałem uproszczony panel górny w przedziale desantowym oraz pasy bezpieczeństwa z zapieciami. Mam jakieś fotki podrobione z budowy to rzucę do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Mam jakieś fotki podrobione z budowy to rzucę do galerii. Ładnie poproszę... Myślę, że poza mną będzie jeszcze sporo osób zainteresowanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Mam jakieś fotki podrobione z budowy to rzucę do galerii. Ładnie poproszę... Myślę, że poza mną będzie jeszcze sporo osób zainteresowanych... Ok, napewno wstawię do galerii kilka "ciekawych" fotek z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Witam, Dziś dotarła do mnie lufa do Rosomaka z Mastera. Krótko, rewelacja. Teraz tylko poprawić jarzmo i można będzie montować lufę. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Gdzie można to dostać - bo mam ochotę zamówić..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Gdzie można to dostać - bo mam ochotę zamówić..! Tutaj kupowałem http://www.sklep.tankmodels.pl/pl/master-barrels/7439-bushmaster-ii-lufa-metalowa-do-kto-rosomak-master-35-012.html Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Lufa spasowana na sucho, wszytko idealnie pasuje Teraz tylko to jarzmo poprawić Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2016 Witam, Pierwszy komplet kosza wieży odlany. Stelaż kosza muszę jeszcze doszlifować tu i tam. I to będzie już wzorzec do powielenia. Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Dobra robota - jak najdzie mnie ochota na pootwieranego Rośka to się zgłoszę... W obecnym środka widać nie będzie... Tylko jeden otwarty właz w wieży i w nim figurka wklejona w proporcji 3/4 jak zwyczajowo w pancerce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi