Jakub W. Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Z tego co widać, to stwierdzam, że figurki muszą się zaprzyjaźnić z kretem - nierówno pomalowane, podkład przebija, zupełnie psują panzera. Aha pojazd jest w panzergrau który był używany do 1942 oraz śladowo w 1943, więc co u jednego z żołnierzy robi karabin stg 44 (mp 44) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Figurki w porównaniu do modelu to tragedia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 podważam post kolegi Dumo nie chce cię obrażaćale musisz zrobićje na nowo powodeenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Wyrzuć co prędzej te figurki, bo szpecą model. Bez nich wygląda lepiej... I daj modelik na jednolite tło (jakiś jasny arkusz papieru A2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2008 Ok może uda mi się coś poprawic. A co byście zmienili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 figurki całkowicie ale model jest bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał75 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Fajny pojazd. Bardzo ciekawa konstrukcja. Niemcy to uwielbiali hybrydy. No i najważniejsze - wykonanie OK podoba mi się. Popraw tylko trzonki i będzie cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 No muszę powiedzieć, że bardzo ładnie (nie tyczy się figurek). Mam jednak kilka zastrzeżeń: -jak to możliwe, że tak wyeksploatowany i zdewastowany pojazd jest taki błyszczacy?? Proponowałbym może jakims lakierem matowym pomalować. -to samo tyczy się mundurów figurek!!! co jak co, ale to na pewno nie może być tak szklace!! -twarze figurek i ręce raczej nie powinny być takie blade! -brudzenie choć ładne, wydaje mi się trochę przesadzone. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Majorek właśnie cierpię na brak lakieru matowego. Musze go sobie koniecznie kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Może teraz lepiej? (NOWE FOTO) Edytowane 26 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 nie no oczywiście że lepiej bez porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 A teraz mój przepis na narzutę wojskową. Potrzebujemy kawałek chusteczki farbkę wode i pędzelek Pędzelek namaczamy w wodzie ,a następnie w farbie, i malujemy chusteczke. A oto efekt Po dłuższym czasie narzuta stwardnieje i trochę zmieni kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 W przygotowaniu przyczepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Co do narzuty, to ja ciut inaczej zrobiłem. Mianowiie to chustęczkę (w moim rzypadku papier toal.) namoczyłem w roztworze wikolu z wodą. na mokro nałożyłem na model i czekałem do wyschnięcia. Po wyschnięciu mogłem roić z nią co chciałem. Pomalowałem farbą (wtedy ładnie ukazały się załamania) i na koniec poddałem ją działaniu lakieru matowego. A ta Twoja to nawrt nawet, tylko wytłumacz mi czemu dłeś jej taki kolor a nie inny. Czy masz może jakieś foty tego czy może korzystałeś z literatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Może teraz lepiej? Tak zdecydowanie lepiej, po bezbarwnym. Teraz model wygląda jak niemiecki czołg. Brawo. Zdjęcia też lepsze dzięki zastosowaniu jednolitego tła. Dobrze, że jeden z tych wehrmachtowcow został pozbawiony StG 44... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 co prawda do koloru płachty nic nie mam ale moglła by być troche ciemniejsza i przepis Ar2r wydaje mi się lepszy bo płachta po wyschnięciu jest twarda i naprawde można robićz niąto co sięchce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 A co byście zmienili? Jedynie figurki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 Potwierdzam, A może po prostu zrezygnuj z figurek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 To znaczy nawet po przerubce ? Myślę, że nie bo sam pojazd bez figurek wygladał by głupio na dioramce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 No muszę powiedzieć, że bardzo ładnie (nie tyczy się figurek). Mam jednak kilka zastrzeżeń:-jak to możliwe, że tak wyeksploatowany i zdewastowany pojazd jest taki błyszczacy?? Proponowałbym może jakims lakierem matowym pomalować. -to samo tyczy się mundurów figurek!!! co jak co, ale to na pewno nie może być tak szklace!! -twarze figurek i ręce raczej nie powinny być takie blade! -brudzenie choć ładne, wydaje mi się trochę przesadzone. Pozdrawiam No proszę, teraz całkiem inaczej wyglada Trzymaj tak dalej, powodzenia Ps. Doradzić umiem jeszcze tylko żebym sam umiał tak ładnie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Ar2r Czy masz może jakieś foty tego czy może korzystałeś z literatury? Ale foty czego, tej narzuty? Jeżeli tak to te zdjęcia zrobiłem ja. Jeżeli chcesz to wlepie ich trochę więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2008 Mam pytanie . Jakiego lakieru matowego bezbarwnego używacie lub który byście polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 28 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2008 Przyczepa gotowa. Czas zabrac się za mini podstawkę ' ':piwo:' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 Hej! Panzer wygląda bardzo fajnie... podoba mi się eksploatacja - sam kiedyś kleiłem czołgi w podobnym stylu Ale figurki... hmmm odejmują baardzo dużo modelowi Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 No bardzo ładnie wyszła ci ta przyczepka. No figurki też można jako tako uznać tylko usuń te serduszka z hełmów . Co do dioramki to planujesz coś konkretniejszego Może powiesz coś więcej na temat dioramki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi