dziabik Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Witajcie po dość długiej nieobecności Takie popiersie pomalowałem,raczej dość znane.Farby olejne W&N na akrylach Vallejo i Humbrole. Komentarze bardzo mile widziane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalzip Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Pięknie ,bardzo podobają mi się twoje prace , stale je podglądam ;) . Byłbym wdzięczny jak przybliżył byś mi jak malowałeś elementy skórzane ,chodzi mi o paski itp. Pozdrawiam Michał M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziabik Posted November 6, 2016 Author Share Posted November 6, 2016 Dzięki Elementy skórzane-w zależności jaką barwę chcę uzyskać używam różnego koloru "bazy",w tym przypadku pas biegnący przez pierś pomalowałem Vallejo Game Color 72043 Beasty Brown a następnie zwashowałem mocno rozcieńczonym Game Ink Sepia 72091 Vallejo.Oczywiście na to poszły mieszanki olejne Burnt Sienna,Burnt Umber,Ochre do cieni i świateł. Podobnie skórzane "wdzianko" z tym,że tutaj jako podkład użyty został Vallejo MC 70826,na to sepia itd.Czasem robię też tak,że sepię kładę bezpośrednio na podkład z Humbrola 63 uzyskując taki "drewniany" kolor,w zależności od ilości warstw sepii od jasnego po ciemny.Sepię Vallejo rozcieńczam wódką 40%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Świetny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Bardzo ładna praca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matsuri Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Jedynie do czego się doczepię to do braku lakieru matowego, figurka za bardzo się świeci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts