mydlo Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Zdecydowałem się na mały skok w bok, chciałem zbudować coś z okresu II wojny, ale po wycieczce do sklepu zastałem jedynie samoloty mniej lub bardziej współczesne. Dosyć długo debatowałem sam ze sobą czy iść w to czy nie, bo nigdy współczesne myśliwce mnie nie pociągały. Chęć spróbowania czegoś nowego była jednak tak silna że się złamałem. Zobaczymy co z tego będzie. Prosiłbym o wsparcie merytoryczne bo totalnie nie wiem gdzie i jak szukać i nie mam zielonego pojęcia na temat tego samolotu. In box na dobry początek, btw jestem podjarany wypraskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Takie skoki w bok są jak najbardziej na miejscu ;) powodzonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Hej mydło, witaj w klubie! Ja również nie lubię za bardzo współczesnych myśliwców, a jednak zacząłem je budować dla spróbowania Nie mam odpowiedniej wiedzy merytorycznej, ale z doświadczenia z budową F16 wiem, że możemy liczyć na pomoc kolegów z forum Zamierzam kiedyś zrobić F14 więc uważnie będę obserwował Twoje poczynania w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Właściwie można zgapić co nieco z mojego warsztatu, bo robiłem ten model, tylko w szaro-białym malowaniu. Ale część czynności na pewno będzie się powtarzać: viewtopic.php?f=86&t=48928 A jaką opcję kolorystyczną wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Dzięki za link, na pewno się przyda. Co do koloru to mam problem, czarny mnie nie przekonuje do siebie połyskiem, a druga wersja średnio mi się podoba, aczkolwiek na razie bardziej się skłaniam ku niej. A może znacie jakieś fajne kalki dostępne w kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Czarny błyszczący fajnie wygląda ale bez washa - viewtopic.php?f=64&t=45250. Fajne malowanie przygotowali koledzy z Shelfoddity http://shelfoddity.com/index.php?route=product/product&path=25_65&product_id=119 Powinienem mieć jakieś wolne kalki od innych zestawów Revella - Jolly Rogers, GRIM REAPERS, ... jakbyś był zainteresowany to daj znać a podeślę Ci za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 21 Listopada 2016 Share Napisano 21 Listopada 2016 Fajne malowanie przygotowali koledzy z Shelfoddity http://shelfoddity.com/index.php?route=product/product&path=25_65&product_id=119 O, "Rzygające Psy"... Najfajnieszy jest jednak SantaCat, czapka Mikołaja na czaszce, a zamiast kości cukrowe laseczki Trochę szkoda, że USN zamieniło "sierściuchy" na "części od roweru"*... bzzz-bzzz * w slangu USN piloci F/A-18 mieli mało "chwalebne" określenie "Fighter-Attack Guys", czyli FAG ("p...ł")... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi