Skocz do zawartości

Grumman F-14 Tomcat - Revell 1/144

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdecydowałem się na mały skok w bok, chciałem zbudować coś z okresu II wojny, ale po wycieczce do sklepu zastałem jedynie samoloty mniej lub bardziej współczesne. Dosyć długo debatowałem sam ze sobą czy iść w to czy nie, bo nigdy współczesne myśliwce mnie nie pociągały. Chęć spróbowania czegoś nowego była jednak tak silna że się złamałem. Zobaczymy co z tego będzie. Prosiłbym o wsparcie merytoryczne bo totalnie nie wiem gdzie i jak szukać i nie mam zielonego pojęcia na temat tego samolotu. In box na dobry początek, btw jestem podjarany wypraskami

pA7Asrl.jpg?1

Tm1ubjr.jpg?1

tnKYGIH.jpg?1

Obk7U8Q.jpg?1

2bH9zUL.jpg?1

Napisano

Hej mydło, witaj w klubie! Ja również nie lubię za bardzo współczesnych myśliwców, a jednak zacząłem je budować dla spróbowania Nie mam odpowiedniej wiedzy merytorycznej, ale z doświadczenia z budową F16 wiem, że możemy liczyć na pomoc kolegów z forum Zamierzam kiedyś zrobić F14 więc uważnie będę obserwował Twoje poczynania w tym wątku

Napisano

Dzięki za link, na pewno się przyda. Co do koloru to mam problem, czarny mnie nie przekonuje do siebie połyskiem, a druga wersja średnio mi się podoba, aczkolwiek na razie bardziej się skłaniam ku niej. A może znacie jakieś fajne kalki dostępne w kraju?

Napisano
Fajne malowanie przygotowali koledzy z Shelfoddity

F-14_VF-143_left_resize-500x500.jpg

http://shelfoddity.com/index.php?route=product/product&path=25_65&product_id=119

O, "Rzygające Psy"... Najfajnieszy jest jednak SantaCat, czapka Mikołaja na czaszce, a zamiast kości cukrowe laseczki

Trochę szkoda, że USN zamieniło "sierściuchy" na "części od roweru"*...

bzzz-bzzz

* w slangu USN piloci F/A-18 mieli mało "chwalebne" określenie "Fighter-Attack Guys", czyli FAG ("p...ł")...