danielodziem Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Tez pracuje 5 dni w tygodniu....Ale w sobote mam zamiar wstąpić ze swoimi pracami. Czekamy na zgłoszenie i przyjazd. Jestem przekonany, że Ci którzy przyjadą nie będą się nudzili ;-) Zgłoszenia poszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Kurcze ja pracuje w piątek i sobotę liczyłem po cichu na konkurs sobota/niedziela ze wpadnę w niedziele a tu lipa no trudno Może koledzy pomogą? Jeśli koledze chodzi o zgłoszenie modeli i zawiezienie modeli przez kogoś znajomego to nie było by problemu ale dla mnie konkurs to nie tylko start tylko spotkanie się z innymi zapalencami modelaratwa obejrzenie modeli na żywo itp. A ja niestety nie mogę sobie wziąć wolnego w tym okresie taka praca do nikogo nie mam pretensji ze konkurs jest w takich dniach tylko szkoda że nie dam rady tam z wami być bo napewno będzie ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traveller Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Kurcze ja pracuje w piątek i sobotę liczyłem po cichu na konkurs sobota/niedziela ze wpadnę w niedziele a tu lipa no trudno Może koledzy pomogą? Jeśli koledze chodzi o zgłoszenie modeli i zawiezienie modeli przez kogoś znajomego to nie było by problemu ale dla mnie konkurs to nie tylko start tylko spotkanie się z innymi zapalencami modelaratwa obejrzenie modeli na żywo itp. A ja niestety nie mogę sobie wziąć wolnego w tym okresie taka praca do nikogo nie mam pretensji ze konkurs jest w takich dniach tylko szkoda że nie dam rady tam z wami być bo napewno będzie ekstra Dziękuje za miłe słowa, potwierdzają że to co robimy ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Organizowanie konkursu/festiwalu zawsze ma sens. Zawsze pojawią się zapaleńcy, którzy zrobią duży by pokazać swoje prace i spotkać się z braćmi modelarzami. Wybór formuły festiwalu i daty ma ogromne znaczenie dla frekwencji. Na pewno lepszym rozwiązaniem jest weekend - sobota, niedziela. Można piątek przeznaczyć na przyjmowanie modeli od niecierpliwców zjeżdżających na konkurs. Z drugiej strony każdy organizator ma swoją wizję konkursu. Zbiera doświadczenie, uwagi od konkursowiczów, uwagi z forum i próbuje to wszystko pogodzić. Jeżeli na taką datę wskazuje doświadczenie organizatorów, to należy to uszanować. W końcu nie na każdym konkursie musi być obecni. Ponieważ zostało mi ciut urlopu za 2016 rok, a nie planuję go wykorzystać do Sylwestra to zaryzykuje i się pojawię ze swoimi szmaciakami (i nie tylko) w Stalowej Woli. Szykujcie duuuużo miejsca w klasach 32kowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traveller Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2016 Organizowanie konkursu/festiwalu zawsze ma sens. Zawsze pojawią się zapaleńcy, którzy zrobią duży by pokazać swoje prace i spotkać się z braćmi modelarzami. Wybór formuły festiwalu i daty ma ogromne znaczenie dla frekwencji. Na pewno lepszym rozwiązaniem jest weekend - sobota, niedziela. Można piątek przeznaczyć na przyjmowanie modeli od niecierpliwców zjeżdżających na konkurs. Z drugiej strony każdy organizator ma swoją wizję konkursu. Zbiera doświadczenie, uwagi od konkursowiczów, uwagi z forum i próbuje to wszystko pogodzić. Jeżeli na taką datę wskazuje doświadczenie organizatorów, to należy to uszanować. W końcu nie na każdym konkursie musi być obecni. Ponieważ zostało mi ciut urlopu za 2016 rok, a nie planuję go wykorzystać do Sylwestra to zaryzykuje i się pojawię ze swoimi szmaciakami (i nie tylko) w Stalowej Woli. Szykujcie duuuużo miejsca w klasach 32kowych Super. Prosimy o rejestrację modeli i do zobaczenia w Stalowej Woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traveller Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Właśnie dotarła do nas wiadomość, że grono fundatorów nagród powiększyło się o Koszaliński Pluton Modelarski. Grupa ufundowała nagrodę "Pod But" - za najlepszy model festiwalu zdaniem modelarzy z Koszalińskiego Plutonu Modelarskiego. Serdecznie zachęcamy do zapisów na Sikorski Model Show. Zapraszamy również na facebooka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traveller Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2017 Sikorski Model Show 2017 już za dwa tygodnie! 13-14 Stycznia w Stalowej Woli. Newsy: Do grona fundatorów nagród dołącza Magazyn Historyczny Gapa. Serdecznie dziękujemy, a zainteresowanych informujemy, że wydawnictwa tego wydawcy będą dostępne na stoisku podczas SMS 2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Witam. Łask na linii. Planujemy odwiedzić Wasz tegoroczny konkurs. Biorąc pod uwage że nie wypada tak z pustymi rączkami jechać w gości. Przywieziemy ze soba dwie nagrody… Za najciekawszy model samolotu F-16 lub innego o napędzie odrzutowym w kategorii wiekowej senior. Dla początkującego młodzika (juniora) za upór w dążeniu do celu oraz odwagę przy prezentacji swoich prac. Postaramy się dotrzeć w piątek. Co do dyskusji związanej z terminem imprezy wychodzę z założenia, że organizator decyduje w jakich dniach odbędzie się konkurs czy festiwal. Bez konieczności uzasadniania swojej decyzji. Zawsze znajdą się osoby będące za i osoby mające uwagi. Jak to mówią "wszystkim nie dogodzisz". Reasumując ... Organizuje, decyduje i ponosze tego konsekwencje. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traveller Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Witam.Łask na linii. Planujemy odwiedzić Wasz tegoroczny konkurs. Biorąc pod uwage że nie wypada tak z pustymi rączkami jechać w gości. Przywieziemy ze soba dwie nagrody… Za najciekawszy model samolotu F-16 lub innego o napędzie odrzutowym w kategorii wiekowej senior. Dla początkującego młodzika (juniora) za upór w dążeniu do celu oraz odwagę przy prezentacji swoich prac. Postaramy się dotrzeć w piątek. Co do dyskusji związanej z terminem imprezy wychodzę z założenia, że organizator decyduje w jakich dniach odbędzie się konkurs czy festiwal. Bez konieczności uzasadniania swojej decyzji. Zawsze znajdą się osoby będące za i osoby mające uwagi. Jak to mówią "wszystkim nie dogodzisz". Reasumując ... Organizuje, decyduje i ponosze tego konsekwencje. I tyle. Dziękujemy za przyjęcie zaproszenia. Zapewniam, że nie będziecie się nudzić. Co do marudzących, niektórzy tak mają ;-) Do zobaczenia w Stalowej Woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Prawdopodobnie jeden lub dwa moje modele dotrą za pośrednictwem kolegi na konkurs wiec jakiś tam mój mały akcencik może będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 9 Stycznia 2017 Share Napisano 9 Stycznia 2017 Czy ktos z szanownego grona wybierających się na festiwal w sobotę jedzie z RADOMIA....??i czy byłaby opcja zabrania paru modeli Muszę zrezygnować z wyjazdu na rzecz zjazdu na uczelni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traveller Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 Kolejna ciekawa wiadomość! Oprócz 23 tonowej armatohaubicy Kryl na Sikorskim Model Show będzie można zobaczyć Lekki wielozadaniowy pojazd opancerzony Oncilla. Ponadto polecamy artykuł fundacji KEDYW, która również będzie uczestnikiem SMS 2017 ! http://www.kedywak.pl/index.php/2017/01/12/nasze-eksponaty-na-5-sikorski-model-show-w-sobote-14-stycznia-2017-r/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 No to będę pierwszy . Konkurs bardzo fajny! Było co obejrzeć i co robić. Kolekcja dużych figurek NIEZIEMSKA!!!! Dla niej samej warto było jechać!!! "Obstawiałem" trzy kategorie i dostałem trzy dyplomy... ale za co nie wiem . Za rok też pojadę! Podziękowania i gratulacje dla organizatorów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 Łask już w domu. Jeszcze raz dziękujemy za wspaniałe przyjęcie. Dla tych którzy nie byli i nie widzieli ... żałujcie... atmosfera niepowtarzalna, mnóstwo modeli na naprawdę wysokim poziomie, giełda na której jak to mówią dla każdego coś fajnego się znajdzie. Pogratulować organizacji i do zobaczenia we wrześniu w Łasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 Ja nie byłem osobiście ale dzięki uprzejmości kolegów wystartowały moje dwa modele z których jeden dostał dyplom i pucharek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traveller Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Łask już w domu. Jeszcze raz dziękujemy za wspaniałe przyjęcie. Dla tych którzy nie byli i nie widzieli ... żałujcie... atmosfera niepowtarzalna, mnóstwo modeli na naprawdę wysokim poziomie, giełda na której jak to mówią dla każdego coś fajnego się znajdzie. Pogratulować organizacji i do zobaczenia we wrześniu w Łasku. Stalowa dziękuje za przybycie, oraz pomoc i wsparcie. Fajnie spotkać się z ludźmi, którzy tak jak my chcą czerpać frajdę z modelarstwa. Dziękujemy za zaproszenie, wrzesień coraz bliżej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AztecSoul90 Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Super było! Ja również dziękuje za imprezę! Modele jak zwykle na wysokim poziomie, a te z części konkursowej na światowym poziomie. Dużo modelarzy i gości. Organizacja na dobrym poziomie. To co lubię w Sikorskim to to, że to nie tylko konkurs modelarski ale wiele ciekawych inicjatyw - grupy rekonstrukcyjne, pojazdy wojskowe z HSW, giełda, wystawa figur w skali 1:6 - coś niesamowitego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 I ja dotarłem do domu. Bardzo udana i fajna impreza. Wiele imprez towarzyszących: wykłady, prelekcje i wystawy. Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie i docenienie moich "szmaciaków" Giełda była dobrze zaopatrzona. Każdy mógł kupić dla siebie to co potrzebował i tego czego nie potrzebował, ale chciał mieć Dziękuję Bartkowi i Januszowi za wieczorne pogaduchy. Swoje uwagi co do organizacji przekazałem na miejscu. Dziękuję współkonkursowiczom za rywalizacje. Mam nadzieję do zobaczenia za rok !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 KPM Koszalin w postaci mojej osoby również dotarł do domu po długiej drodze ale z ciekawymi widokami takimi jak taki Mig-21: Muszę bardzo pochwalić Sikorski Model Show - bardzo sympatyczna impreza. I doskonale zorganizowana. Szacunek dla organizatorów za dużą ilość imprez towarzyszący I doskonałą grochówkę Była to też okazja do spotkania z kolegami modelarzami. I do ciekawych rozmów. Z kronikarskiego obowiązku odnotuje, że nasza nagroda "Pod But" trafiła do Darka Jakubczaka za doskonały model TS-11 Iskra. Niestety zdjęcia nie zamieszczę, bo mi nie wyszło Ale Darkowi serdecznie gratuluje. Gratulacje również od kolegów z KPM Koszalin. A tu jest moja relacja z imprezy: http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=512:sikorski2017&catid=32:konkursy&Itemid=36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traveller Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Przedstawiamy wyniki Sikorski Model Show 2017! Wszystkim gratulujemy dziękujemy i zapraszamy za rok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMGi Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Wyrzuccie zdjęcia z imprezy Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fistaszek18 Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Ekipa z Radomia dziękuje organizatorom za super imprezę i za możliwość spotkania z innymi pozytywnie zakręconymi kolegami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Wyrzuccie zdjęcia z imprezy Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Trochę zdjęć jest w mojej relacji: ... A tu jest moja relacja z imprezy: http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=512:sikorski2017&catid=32:konkursy&Itemid=36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traveller Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 Serdecznie zapraszamy na facebook Sikorski Model Show, tam sukcesywnie pojawią się kolejne relacje i zdjęcia: https://www.facebook.com/SikorskiModelShow/ oraz na: http://stratusbooks.com.pl/zdjecia/118 Tutaj zamieszczamy fotorelację autorstwa Dariusza Karnasa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Ekipa z Radomia dziękuje organizatorom za super imprezę i za możliwość spotkania z innymi pozytywnie zakręconymi kolegami. Szkoda że ekipa z RADOMIA nie dała znać..... przekazalbym swoje modele na konkurs.bo sam nie mogłem jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi