Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tez pracuje 5 dni w tygodniu....

Ale w sobote mam zamiar wstąpić ze swoimi pracami.

Czekamy na zgłoszenie i przyjazd. Jestem przekonany, że Ci którzy przyjadą nie będą się nudzili ;-)

Zgłoszenia poszly

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Kurcze ja pracuje w piątek i sobotę liczyłem po cichu na konkurs sobota/niedziela ze wpadnę w niedziele a tu lipa no trudno

Może koledzy pomogą?

Jeśli koledze chodzi o zgłoszenie modeli i zawiezienie modeli przez kogoś znajomego to nie było by problemu ale dla mnie konkurs to nie tylko start tylko spotkanie się z innymi zapalencami modelaratwa obejrzenie modeli na żywo itp. A ja niestety nie mogę sobie wziąć wolnego w tym okresie taka praca do nikogo nie mam pretensji ze konkurs jest w takich dniach tylko szkoda że nie dam rady tam z wami być bo napewno będzie ekstra

Napisano
Kurcze ja pracuje w piątek i sobotę liczyłem po cichu na konkurs sobota/niedziela ze wpadnę w niedziele a tu lipa no trudno

Może koledzy pomogą?

Jeśli koledze chodzi o zgłoszenie modeli i zawiezienie modeli przez kogoś znajomego to nie było by problemu ale dla mnie konkurs to nie tylko start tylko spotkanie się z innymi zapalencami modelaratwa obejrzenie modeli na żywo itp. A ja niestety nie mogę sobie wziąć wolnego w tym okresie taka praca do nikogo nie mam pretensji ze konkurs jest w takich dniach tylko szkoda że nie dam rady tam z wami być bo napewno będzie ekstra

Dziękuje za miłe słowa, potwierdzają że to co robimy ma sens.

Napisano

Organizowanie konkursu/festiwalu zawsze ma sens. Zawsze pojawią się zapaleńcy, którzy zrobią duży by pokazać swoje prace i spotkać się z braćmi modelarzami. Wybór formuły festiwalu i daty ma ogromne znaczenie dla frekwencji. Na pewno lepszym rozwiązaniem jest weekend - sobota, niedziela. Można piątek przeznaczyć na przyjmowanie modeli od niecierpliwców zjeżdżających na konkurs. Z drugiej strony każdy organizator ma swoją wizję konkursu. Zbiera doświadczenie, uwagi od konkursowiczów, uwagi z forum i próbuje to wszystko pogodzić. Jeżeli na taką datę wskazuje doświadczenie organizatorów, to należy to uszanować. W końcu nie na każdym konkursie musi być obecni. Ponieważ zostało mi ciut urlopu za 2016 rok, a nie planuję go wykorzystać do Sylwestra to zaryzykuje i się pojawię ze swoimi szmaciakami (i nie tylko) w Stalowej Woli. Szykujcie duuuużo miejsca w klasach 32kowych

Napisano
Organizowanie konkursu/festiwalu zawsze ma sens. Zawsze pojawią się zapaleńcy, którzy zrobią duży by pokazać swoje prace i spotkać się z braćmi modelarzami. Wybór formuły festiwalu i daty ma ogromne znaczenie dla frekwencji. Na pewno lepszym rozwiązaniem jest weekend - sobota, niedziela. Można piątek przeznaczyć na przyjmowanie modeli od niecierpliwców zjeżdżających na konkurs. Z drugiej strony każdy organizator ma swoją wizję konkursu. Zbiera doświadczenie, uwagi od konkursowiczów, uwagi z forum i próbuje to wszystko pogodzić. Jeżeli na taką datę wskazuje doświadczenie organizatorów, to należy to uszanować. W końcu nie na każdym konkursie musi być obecni. Ponieważ zostało mi ciut urlopu za 2016 rok, a nie planuję go wykorzystać do Sylwestra to zaryzykuje i się pojawię ze swoimi szmaciakami (i nie tylko) w Stalowej Woli. Szykujcie duuuużo miejsca w klasach 32kowych

Super. Prosimy o rejestrację modeli i do zobaczenia w Stalowej Woli.

• 3 weeks later...
Napisano

Właśnie dotarła do nas wiadomość, że grono fundatorów nagród powiększyło się o Koszaliński Pluton Modelarski.

Grupa ufundowała nagrodę "Pod But" - za najlepszy model festiwalu zdaniem modelarzy z Koszalińskiego Plutonu Modelarskiego.

Serdecznie zachęcamy do zapisów na Sikorski Model Show. Zapraszamy również na facebooka.

aaaa_zpsjxznc4x7.jpg

Napisano

Sikorski Model Show 2017 już za dwa tygodnie! 13-14 Stycznia w Stalowej Woli.

Newsy:

Do grona fundatorów nagród dołącza Magazyn Historyczny Gapa. Serdecznie dziękujemy, a zainteresowanych informujemy, że wydawnictwa tego wydawcy będą dostępne na stoisku podczas SMS 2017.

gapa_zps6yhafto3.jpg

Napisano

Witam.

Łask na linii.

Planujemy odwiedzić Wasz tegoroczny konkurs.

Biorąc pod uwage że nie wypada tak z pustymi rączkami jechać w gości.

Przywieziemy ze soba dwie nagrody…

Za najciekawszy model samolotu F-16 lub innego o napędzie odrzutowym w kategorii wiekowej senior.

Dla początkującego młodzika (juniora) za upór w dążeniu do celu oraz odwagę przy prezentacji swoich prac.

Postaramy się dotrzeć w piątek.

Co do dyskusji związanej z terminem imprezy wychodzę z założenia, że organizator decyduje w jakich dniach odbędzie się konkurs czy festiwal. Bez konieczności uzasadniania swojej decyzji. Zawsze znajdą się osoby będące za i osoby mające uwagi. Jak to mówią "wszystkim nie dogodzisz".

Reasumując ... Organizuje, decyduje i ponosze tego konsekwencje.

I tyle.

Napisano
Witam.

Łask na linii.

Planujemy odwiedzić Wasz tegoroczny konkurs.

Biorąc pod uwage że nie wypada tak z pustymi rączkami jechać w gości.

Przywieziemy ze soba dwie nagrody…

Za najciekawszy model samolotu F-16 lub innego o napędzie odrzutowym w kategorii wiekowej senior.

Dla początkującego młodzika (juniora) za upór w dążeniu do celu oraz odwagę przy prezentacji swoich prac.

Postaramy się dotrzeć w piątek.

Co do dyskusji związanej z terminem imprezy wychodzę z założenia, że organizator decyduje w jakich dniach odbędzie się konkurs czy festiwal. Bez konieczności uzasadniania swojej decyzji. Zawsze znajdą się osoby będące za i osoby mające uwagi. Jak to mówią "wszystkim nie dogodzisz".

Reasumując ... Organizuje, decyduje i ponosze tego konsekwencje.

I tyle.

Dziękujemy za przyjęcie zaproszenia. Zapewniam, że nie będziecie się nudzić. Co do marudzących, niektórzy tak mają ;-)

Do zobaczenia w Stalowej Woli

Napisano

Prawdopodobnie jeden lub dwa moje modele dotrą za pośrednictwem kolegi na konkurs wiec jakiś tam mój mały akcencik może będzie

Napisano

Czy ktos z szanownego grona wybierających się na festiwal w sobotę jedzie z RADOMIA....??i czy byłaby opcja zabrania paru modeli

Muszę zrezygnować z wyjazdu na rzecz zjazdu na uczelni..

Napisano

Kolejna ciekawa wiadomość! Oprócz 23 tonowej armatohaubicy Kryl na Sikorskim Model Show będzie można zobaczyć Lekki wielozadaniowy pojazd opancerzony Oncilla.

oncilla_zpsikbf0q7x.jpg

Ponadto polecamy artykuł fundacji KEDYW, która również będzie uczestnikiem SMS 2017 !

http://www.kedywak.pl/index.php/2017/01/12/nasze-eksponaty-na-5-sikorski-model-show-w-sobote-14-stycznia-2017-r/

Napisano

No to będę pierwszy . Konkurs bardzo fajny! Było co obejrzeć i co robić.

Kolekcja dużych figurek NIEZIEMSKA!!!! Dla niej samej warto było jechać!!!

"Obstawiałem" trzy kategorie i dostałem trzy dyplomy... ale za co nie wiem .

Za rok też pojadę!

Podziękowania i gratulacje dla organizatorów!!!

Napisano

Łask już w domu.

Jeszcze raz dziękujemy za wspaniałe przyjęcie.

Dla tych którzy nie byli i nie widzieli ... żałujcie... atmosfera niepowtarzalna, mnóstwo modeli na naprawdę wysokim poziomie, giełda na której jak to mówią dla każdego coś fajnego się znajdzie.

Pogratulować organizacji i do zobaczenia we wrześniu w Łasku.

Napisano

Ja nie byłem osobiście ale dzięki uprzejmości kolegów wystartowały moje dwa modele z których jeden dostał dyplom i pucharek

Napisano
Łask już w domu.

Jeszcze raz dziękujemy za wspaniałe przyjęcie.

Dla tych którzy nie byli i nie widzieli ... żałujcie... atmosfera niepowtarzalna, mnóstwo modeli na naprawdę wysokim poziomie, giełda na której jak to mówią dla każdego coś fajnego się znajdzie.

Pogratulować organizacji i do zobaczenia we wrześniu w Łasku.

Stalowa dziękuje za przybycie, oraz pomoc i wsparcie. Fajnie spotkać się z ludźmi, którzy tak jak my chcą czerpać frajdę z modelarstwa.

Dziękujemy za zaproszenie, wrzesień coraz bliżej ;-)

Napisano

Super było! Ja również dziękuje za imprezę! Modele jak zwykle na wysokim poziomie, a te z części konkursowej na światowym poziomie. Dużo modelarzy i gości. Organizacja na dobrym poziomie. To co lubię w Sikorskim to to, że to nie tylko konkurs modelarski ale wiele ciekawych inicjatyw - grupy rekonstrukcyjne, pojazdy wojskowe z HSW, giełda, wystawa figur w skali 1:6 - coś niesamowitego. Pozdrawiam

Napisano

I ja dotarłem do domu. Bardzo udana i fajna impreza. Wiele imprez towarzyszących: wykłady, prelekcje i wystawy. Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie i docenienie moich "szmaciaków" Giełda była dobrze zaopatrzona. Każdy mógł kupić dla siebie to co potrzebował i tego czego nie potrzebował, ale chciał mieć

Dziękuję Bartkowi i Januszowi za wieczorne pogaduchy. Swoje uwagi co do organizacji przekazałem na miejscu. Dziękuję współkonkursowiczom za rywalizacje.

Mam nadzieję do zobaczenia za rok !!

Napisano

KPM Koszalin w postaci mojej osoby również dotarł do domu po długiej drodze ale z ciekawymi widokami takimi jak taki Mig-21:

3CqagdSKuTDX3V7zMKdbxYPAb35CCte9jWFTibFLyaKb8ufVYAJofO7EZmm3dih2j36oLOVgpX69A4E=w1366-h768-no

Muszę bardzo pochwalić Sikorski Model Show - bardzo sympatyczna impreza. I doskonale zorganizowana. Szacunek dla organizatorów za dużą ilość imprez towarzyszący I doskonałą grochówkę

Była to też okazja do spotkania z kolegami modelarzami. I do ciekawych rozmów.

Z kronikarskiego obowiązku odnotuje, że nasza nagroda "Pod But" trafiła do Darka Jakubczaka za doskonały model TS-11 Iskra. Niestety zdjęcia nie zamieszczę, bo mi nie wyszło

Ale Darkowi serdecznie gratuluje. Gratulacje również od kolegów z KPM Koszalin.

A tu jest moja relacja z imprezy:

http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=512:sikorski2017&catid=32:konkursy&Itemid=36

Napisano

Przedstawiamy wyniki Sikorski Model Show 2017!

Wszystkim gratulujemy dziękujemy i zapraszamy za rok!

1Wykaz%20modelarzy%20nagrodzonych%20i%20wyrnionych%20w%20Sikorski%20Model%20Show%202017_zpsrp73v7vd.jpg

2Wykaz%20modelarzy%20nagrodzonych%20i%20wyrnionych%20w%20Sikorski%20Model%20Show%202017_zpsmtagmboi.jpg

3Wykaz%20modelarzy%20nagrodzonych%20i%20wyrnionych%20w%20Sikorski%20Model%20Show%202017_zpsqtvkidjv.jpg

4Wykaz%20modelarzy%20nagrodzonych%20i%20wyrnionych%20w%20Sikorski%20Model%20Show%202017_zpsncrvvtnl.jpg

5Wykaz%20modelarzy%20nagrodzonych%20i%20wyrnionych%20w%20Sikorski%20Model%20Show%202017_zpsoomsj506.jpg

Napisano

Ekipa z Radomia dziękuje organizatorom za super imprezę i za możliwość spotkania z innymi pozytywnie zakręconymi kolegami.

Napisano

Serdecznie zapraszamy na facebook Sikorski Model Show, tam sukcesywnie pojawią się kolejne relacje i zdjęcia:

https://www.facebook.com/SikorskiModelShow/

oraz na:

http://stratusbooks.com.pl/zdjecia/118

Tutaj zamieszczamy fotorelację autorstwa Dariusza Karnasa:

DKarnas%209633%20fb_zpsdxf8cyqn.jpg

DKarnas%209677%20fb_zpsk29aasvc.jpg

DKarnas%209634%20fb_zpsedgt2i8b.jpg

DKarnas%209647%20fb_zpsfddulmj8.jpg

DKarnas%209654%20fb_zpsytz7u8ce.jpg

DKarnas%209680%20fb_zpslzfbg0ha.jpg

DKarnas%209682%20fb_zps2fr1qlzh.jpg

DKarnas%209684%20fb_zps7d04kur0.jpg

DKarnas%209686%20fb_zps0df11uqp.jpg

DKarnas%209692%20net_zpsyioc8coc.jpg

DKarnas%209694%20fb_zpshdq2wb9n.jpg

DKarnas%209696%20fb_zpstpvlrznk.jpg

DKarnas%209701%20fb_zpslcwdyvkn.jpg

DKarnas%209702%20fb_zpsailzvpgt.jpg

DKarnas%209704%20fb_zpsfagsqxjc.jpg

DKarnas%209708%20fb_zpsltwu0q97.jpg

DKarnas%209709%20fb_zpsyrhbggt4.jpg

DKarnas%209714%20fb_zpsicshotjv.jpg

DKarnas%209717%20fb_zpsudgxyrlu.jpg

DKarnas%209718%20fb_zps9zsurzx0.jpg

DKarnas%209743%20fb_zpslr5mn8fm.jpg

DKarnas%209746%20fb_zpslupdvnkl.jpg

DKarnas%209748%20fb_zpsts9bxcbe.jpg

DKarnas%209750%20fb_zpsesn7x6e4.jpg

DKarnas%209754%20fb_zps0hmo7zsa.jpg

DKarnas%209755%20fb_zpseqqptzyc.jpg

DKarnas%209762%20fb_zps0p9t1qxi.jpg

DKarnas%209766%20fb_zpshzdl5nhd.jpg

DKarnas%209771%20fb_zpsfbvreqzp.jpg

DKarnas%209772%20fb_zpsgrjxtpdp.jpg

DKarnas%209796%20fb_zpscpzwlupv.jpg

DKarnas%209794%20fb_zpsmqndhqau.jpg

DKarnas%209792%20fb_zpsflpou0wl.jpg

DKarnas%209785%20fb_zpswli9uwbu.jpg

DKarnas%209782%20fb_zpslyw7m9jq.jpg

DKarnas%209774%20fb_zpssf3mlpwx.jpg

Napisano
Ekipa z Radomia dziękuje organizatorom za super imprezę i za możliwość spotkania z innymi pozytywnie zakręconymi kolegami.

Szkoda że ekipa z RADOMIA nie dała znać..... przekazalbym swoje modele na konkurs.bo sam nie mogłem jechać