Headhunter88 Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Witam, Zdradzcie czym czyscicie pędzel po nałożeniu/ew. W trakcie nakladania maskolu humbrola? Ja używam nitro ale słabo to idzie bo pedzel robi się szybko kamienny. Ewentualnie może nakladacie czymś innym niż pedzel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Moczenie w nitro pomaga i doczyszczanie palcami. Niczego lepszego nie znam. Taki pędzel do innego malowania już raczej się nie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Ja maskol nakladam zawsze wykalaczka. Wygodniej niz pedzlem i mniej czyszczenia. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Ja czyszczę tym Najpierw moczę pędzel (używany tylko do maskola) potem wycierem go solidnie w ręcznik papierowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Ja czyszczę jakąś agresywną wersją WhiteSpirit. Ale dobre są pędzle gumowe, silikonowe do nakładania maskolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Czyli stosujecie dokładnie to co ja i efekt podobny czyli kaszana z pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Spróbuj tego rozcieńczalnika do akryli, cena niewielka a wg mnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Na pewno zerknę przy najbliższej wizycie w markecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi