Headhunter88 Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Hej i znow mała awaria dziś polerowanem sobie szybkę do modelu 3 pastami tamiya trochę chusteczka higieniczna troche patyczkiem do uszu i ręcznikiem papierowym i na krawędziach zrobiły mi się małe zarysowania. Nie dałem zdjęć bo ciężko to zauważyć, czy ktoś może miał podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Wydłuż polerowanie niebieską, potem dobrze domyj i jeszcze raz białą, też długo. Czerwonej już nie używaj. O ile nie robiłeś wcześniej papierami, to powinno pomóc. Czerwona pasta jest dosyć agresywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 No może coś za mocno polerowanem :-( dzięki na pewno tak zrobie żeby to jakoś poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 No może coś za mocno polerowanem :-( dzięki na pewno tak zrobie żeby to jakoś poprawic Musisz pomyśleć, czy na brzegach polerowałeś za słabo i zostały rysy które można usunąć. A może polerowałeś za mocno, szybka dostała naprężeń i od brzegów poszły mikropęknięcia które w dalszym polerowaniu będą się tylko powiększać. Spróbuj bardzo delikatnie i patrz czy znikają, czy też powiększają się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Maja 2019 Share Napisano 21 Maja 2019 witam. prosze o podanie nazw past polerskich tamiya. ktora kiedy polerowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Maja 2019 Share Napisano 21 Maja 2019 Po kolei: Coarse, Fine, Finish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Czerwca 2019 Share Napisano 10 Czerwca 2019 Dzięki SOLO za info. pasty nabyłem, wypolerowałem i w szoku jestem jaki można uzyskać efekt. teraz żadne oszklenie mi nie straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Czerwca 2019 Share Napisano 10 Czerwca 2019 Modelarstwo ma sprawiać przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi