Erolek Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Wątek warsztatowy Model Trumpetera. Składalność taka sobie. Oszklenie kokpitu żle spasowane. Trochę szlifowania i szpachlowania. Tragiczne kalkomanie. Sklejałem modele Trumpetera w 1:72, które były bardziej szczegółowe. Model budowany całkowicie "prosto z pudła". Do tego stopnia, że nawet podstawka zrobiona jest z niego. Chyba najszybszy projekt w mojej karierze modelarskiej. Trochę ponad miesiąc. W związku z tym, że nie detalowałem modelu - skupiłem się na malowaniu. Biały i czerwony to zabawa dla ludzi o mocnych nerwach. Po raz pierwszy stolowałem przy latadłach modulację koloru. Na gotowym modelu ledwo to widać, ale za to jak go się odwróci do góry kołami, to się ciemy spód aż kuriozalnie rzuca w oczy. Ciekawa sztuczka z oszukiwaniem wzroku. Śigłowiec Aerospatialle Dauphin 2 SA356N w malowaniu islandzkiej straży przybrzeżnej. Służył do 2007 roku, gdy awaria silnika podczas lotu treningowego wymusiła wodowanie. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 No ślicznie się prezentuje ten śmigłowiec....malowanie przyciąga no i kształt...suuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Tez się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Grudnia 2016 Cieszy oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Bardzo ladnie wyszedl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Hej, Kumpel ktory jest w tej chwili na stazu w muzeum w Akureyri, przeslal mi kilka fotek tego Dauphina. Pierwsze co mi sie zucilo w oczy to glowica optoelektroniczna w miejscu gdzie w modelu masz szperacz (chyba) i lusterko na wysiegniku na sterburcie. Wiem ze model jest juz gotowy, ale w razie jakbys chcial to poprawiac to moge go poprosic o wiecej fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi