pepociufakers Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Kolejne żółte skrzydła do kolekcji. Budowa tutaj -> http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=54940, a galeria poniżej. Dzięki temu modelowi polubiłem żywiczne modele. Samolot jest przyjemny w montażu i ostatecznie okazało się, że budowa jest łatwiejsza od plastików, materiał jest łatwy w obróbce i nawet nie pęka jak to czasami straszą pisząc o żywicach:) F-2F-1 to kolejny myśliwiec Grummana dla marynarki wojennej USA po FF-1, był jednomiejscowy w związku z tym mniejszy, lżejszy, zwrotniejszy i szybszy od poprzednika. Model przedstawia samolot z lotniskowca USS Wasp z dywizjonu VF-7, stan na 1940, latający w patrolu neutralności. Przyjemnego oglądania. I jeszcze kilka zdjęć z poprzednikiem FF-1, wydanym przez Special Hobby. Pzdr. Jaro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Pisałem w wątku warsztatowym że jedyne co mi sie nie podoba to srebrny kolor, poza tym bomba Przyśpiesz tempo z robieniem modeli bo kolekcja zapowiada się świetnie a jeszcze sporo maszyn przed Tobą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UnknownUser Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Kolejne żółte skrzydła do kolekcji. Pzdr. Jaro Kabina trochę taka 'ala jaszczomp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepociufakers Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 Pisałem w wątku warsztatowym że jedyne co mi sie nie podoba to srebrny kolor, poza tym bomba Przyśpiesz tempo z robieniem modeli bo kolekcja zapowiada się świetnie a jeszcze sporo maszyn przed Tobą Dzięki za słowa motywacji faktycznie trochę jeszcze tego jest, i to nie tylko yellow wings:). No ale coś tam z żółtymi skrzydłami w międzyczasie powstaje: Dla chętnych konkurs bez nagród - co w tle się znajduje:) ps. Jeśli chodzi o srebrny/aluminiowy kolor, to im bardziej obrabiam model tym bardziej on się psuje. Przy następnych będę eksperymentował z nowym metalizerem AK, może będzie lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danio Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Jak dla mnie - fajniste grubaski W konkursie nie biorę udziału Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Dla chętnych konkurs bez nagród - co w tle się znajduje:) Wildcat i Sparrowhawk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepociufakers Posted December 6, 2016 Author Share Posted December 6, 2016 Dla chętnych konkurs bez nagród - co w tle się znajduje:) Wildcat i Sparrowhawk? Z tym Hawk'iem to prawie dobrze:) Jeden to F-11C2 Hawk, a drugi to też Hawk tylko że FB2C-1. Pzdr. Jaro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts