Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 281
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bawię się anteną, ale nie w tym sprawa... Czy ktoś może się orientuje jak wygląda sprawa odpalania granatów z wieży? Czy istnieje jakaś sekwencja? Chce zrobić 1/1 (pełne/puste) ale nie wiem jak je "ustawić". Ktoś się orientuje? Z góry dzięki

Druk%20019a_zps060aufsu.jpg

Druk%20019b_zps5uphgkuq.jpg

Druk%20019c_zpsbn8koaqp.jpg

Napisano
Ale dzięki Tobie wiem jak już lepiej maskować szkiełka

ELy7EXN.jpg

Cała przyjemność po mojej stronie... Choć akurat te peryskopy, jak zresztą całe szkło w modelu Tigera jest mocno lipne. Ale że walczę z nałogiem poprawiania to zostawiłem i zrobiłem najprostszym (chyba) sposobem. Taśma Aizu 1 mm...

Druk%20019f_zpsh1iz7jbm.jpg

Napisano

Już malujesz? A gdzie spryskiwacze peryskopów po obu stronach Sosny?

Napisano
Dorotka -

,, z nałogiem poprawiania ,, lepszy ten jak taki

a gdzie sikawka na celownik ktora robil Grzegorz Grabowski

Nie ma celownika, nie ma sikawki... Po co sikawka, jak nie ma na co sikać

Napisano

Z tego co widziałem to jeszcze dwie śruby, nakrętka, rurka, końcówka, jakaś podkładka i... już. Ale podstawa jest, choć jeszcze nie przymocowana do wieżyczki Pana Dowódcy

Druk%20023_zps89s6chzq.jpg

Napisano

Ty Dorotka bo jak patrze na Twój model , to zastanawiam się czy nie skasować swojego warsztatu Bo przecież jak ja pokaże swoje dziady to mnie przez monitor wyciągną :(

Napisano
Ty Dorotka bo jak patrze na Twój model , to zastanawiam się czy nie skasować swojego warsztatu Bo przecież jak ja pokaże swoje dziady to mnie przez monitor wyciągną :(

Nie przesadzaj... Nie wymiarowałem i nie rysowałem, to na oko cięte...

Napisano

"Uzbroiłem"dziada....Ze śrub zrezygnowałem - 0,3 są za duże, 0,2 bez sensu bo je farba zakryje... Zresztą i tak nikt nic nie zobaczy bez szkła powiększającego... I to byłoby tyle chyba w kwestii onego urządzenia... Trzeba to jeszcze przykleić i skrócić końcówkę oraz wyprofilował drut, żeby pasował do dziury w wieży...

Druk%20023c_zpsp6go1olh.jpg