Jump to content

(D) Spacer kotka

bordawski
 Share

Recommended Posts

Witam, jako że mam troszkę więcej wolnego czasu wygrzebałem rozpoczętego ponad rok temu Leoparda i postanowiłem dorobić mu podstawkę. Model jest moim pierwszym współczesnym czołgiem, więc pewnie jest w nim masa baboli, nie wiem nie znam się. Zresztą podchodzę do tego projektu mocno rekreacyjnie i rozrywkowo. Z góry przepraszam za jakość zdjęć niestety nie dysponuję najlepszym sprzętem.

916c1dea8ff06d73med.jpg

5fade2a702987659med.jpg

Teraz podstawka prace są zaawansowane ale dotarłem do etapu w którym zaczynają się schody, czyli podłoże i betonowy most. Ktoś ma może jakieś pomysły?

Ja planowałem zmieszać gips, piasek dla szynszyli, i wikol z pigmentami i tym posmarować, w rzece wrzucić troszkę kamyczków. Trawka i krzaczki też będą.

Zastanawiam się jednak czy wcześniej nie rozsiać trochę krzewów, łatwo będzie je wbić w styrodur.

Co do betonowego mostka oglądałem trochę prac i wydaje mi się że autorzy chyba malują całość jasno szarym i odcieniami, a potem robią czarnego łosza plus jakieś inne zacieki, jednak będę wdzięczny za rady. I informacje.

aae8fdef57b01498med.jpg

b36b4bc4432d743dmed.jpg

14354701e09b7a76med.jpg

e1c5c3bc9b9945a6med.jpg

Tam są 3 różne, wiem że zdjęcia są do d... I pewnie kiepsko widać. Ale jest jedna warstwa krótkiej 3 kolorowej z przewagą jasnej zieleni, druga średnia zieleń, i ciemna najdłuższa. Dosadziłem jeszcze kwiatów to wygląda lepiej. Ale wezmę sobie twoja radę do serca i jak będę w okolicy sklepu to kupię słomkową.

• 3 weeks later...