jonathan Napisano 25 Grudnia 2016 Share Napisano 25 Grudnia 2016 A nie lepiej będzie Ci go odgnieść? Np zakrętką od butelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Grudnia 2016 Share Napisano 25 Grudnia 2016 Niestety to jest masakra nie zimmerit. On ma tyle wspólnego z zimmeritem co pokost z whisky Jak nie chcesz kupować radełek Trumpetera (przydają się do niemieckiej pancerki nie raz) to można spróbować z kółek od cyrkli, zapalniczki ew. z przyciętej na odpowiednią szerokość zakrętki z butelki pet. Tutaj masz np. narzędzie zrobioną z muzealnego już konektora sieci lan typu BNC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 Będę próbował dalej, mam nadzieję że się w końcu uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Grudnia 2016 Share Napisano 25 Grudnia 2016 Będę próbował dalej, mam nadzieję że się w końcu uda. Jak przestaniesz wymyślać koło od nowa uda się OD RAZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 Odgnieciony od zakrętki: Dorobiłem też puste miejsce po km: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Wygląda lepiej. Co to za materiał? Plastelina, kit do okien? Co to to białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Tak wygląda zimmerit na tygrysie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Wygląda lepiej. Co to za materiał? Plastelina, kit do okien? Co to to białe? Akryl do płyt, który malowałem dla próby (to co nie jest pomalowane, jest białe). Jaki zastosować podkład? Biały z czarnymi pasami na krawędziach czy czerwony do zrobienie później zadrapań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Wygląda lepiej. Co to za materiał? Plastelina, kit do okien? Co to to białe? Akryl do płyt, który malowałem dla próby (to co nie jest pomalowane, jest białe). Jaki zastosować podkład? Biały z czarnymi pasami na krawędziach czy czerwony do zrobienie później zadrapań? Może najpierw popracuj nad podstawowymi umiejętnościami bo chęci są ale nie od razu Kraków zbudowano. Na forum jest wszystko tylko trzeba trochę chęci i opanowania podstawowych myśli nastolatka (mam takiego w domu) czyli szybko omijając wszystko co ważniejsze. Modelarstwo to nie wyścigi. Generalnie Ferdinand/Elefant to bardzo śliski temat - łatwy do spaskudzenia malarsko model. Pooglądaj ten i się ucz ale takiego kamuflażu bez aerografu raczej nie zrobisz. Zrób go raczej w samym dunkelgelb i potraktuj ten model jako następny etap np. do nauki brudzenia bez utopienia w błocie. Tym bardziej, że to Włochy a tam jest raczej wszechobecny kurz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Wygląda lepiej. Pooglądaj ten i się ucz ale takiego kamuflażu bez aerografu raczej nie zrobisz. Zrób go raczej w samym dunkelgelb i potraktuj ten model jako następny etap np. do nauki brudzenia bez utopienia w błocie. Tym bardziej, że to Włochy a tam jest raczej wszechobecny kurz... Właśnie zapomniałem napisać że kupiłem aerograf ale chyba zrobię tak jak mówisz - sam dunkelgelb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Zimmeritem takim jak poniżej pokryję cały pojazd: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 Zimmerit z grubsza zrobiony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Spróbuj z czymś takim jak green stuff Ładnie przylega, można go przez jakiś czas jeszcze kształtować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Ktoś próbował mieszać green stuff z magic sculpem? Jak to wpływa na poprawę zimmeritu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Sam GF jest spoko, więc pewnie niewiele osób kombinowało. Grunt to dobrze go rozłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Masz nieco za wysoko linię zimmeritu na górnej bocznej płycie. Kładli go na 1/3 licząc od dołu, a u ciebie jest na 1/2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Nie wszystkie Wszystko zależy w jakich warunkach pojazd był przerabiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 A krawędź zimmeritu ma być mniej więcej równa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Nie musi. Zimmerit się kruszył odpadał nieraz całymi płatami. Najbardziej narażony był właśnie na krawędziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Ktoś próbował mieszać green stuff z magic sculpem? Jak to wpływa na poprawę zimmeritu? Tak. Za radą osoby, która robi dla Panzerart używam takiej mieszanki do robienia bambetli (do obejrzenia na Cromwellu) i jestem bardzo kontent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Jak się sam niedawno przekonałem to Magic Sculp w połączeniu z Green Stuffem jest fantastyczny w wykonywaniu właśnie bambetli, figurek, imitacji tkanin itp. Takie połączenie wydaje mi się do samego zimmu jednak sporo gorszę od czystego GSu, który jest idealny do drobnych i delikatnych detali jak spawy czy cienka warstwa zimmeritu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Szczepan Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Czytałem że podobno GS jest najlepszy do zimmeritu i chciałem go kupić, ale nie mieli go w sklepie modelarskim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Tu majom. Nie ma takiego sklepu, w którym dostaniesz absolutnie fszysko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi