Skocz do zawartości

ELEPHANT 1:35

Pan_Szczepan

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety to jest masakra nie zimmerit. On ma tyle wspólnego z zimmeritem co pokost z whisky

Jak nie chcesz kupować radełek Trumpetera (przydają się do niemieckiej pancerki nie raz) to można spróbować z kółek od cyrkli, zapalniczki ew. z przyciętej na odpowiednią szerokość zakrętki z butelki pet.

Tutaj masz np. narzędzie zrobioną z muzealnego już konektora sieci lan typu BNC

Wygląda lepiej.

Co to za materiał? Plastelina, kit do okien?

Co to to białe?

Akryl do płyt, który malowałem dla próby (to co nie jest pomalowane, jest białe).

Jaki zastosować podkład? Biały z czarnymi pasami na krawędziach czy czerwony do zrobienie później zadrapań?

Wygląda lepiej.

Co to za materiał? Plastelina, kit do okien?

Co to to białe?

Akryl do płyt, który malowałem dla próby (to co nie jest pomalowane, jest białe).

Jaki zastosować podkład? Biały z czarnymi pasami na krawędziach czy czerwony do zrobienie później zadrapań?

Może najpierw popracuj nad podstawowymi umiejętnościami bo chęci są ale nie od razu Kraków zbudowano.

Na forum jest wszystko tylko trzeba trochę chęci i opanowania podstawowych myśli nastolatka (mam takiego w domu) czyli szybko omijając wszystko co ważniejsze. Modelarstwo to nie wyścigi.

Generalnie Ferdinand/Elefant to bardzo śliski temat - łatwy do spaskudzenia malarsko model.

Pooglądaj ten i się ucz ale takiego kamuflażu bez aerografu raczej nie zrobisz. Zrób go raczej w samym dunkelgelb i potraktuj ten model jako następny etap np. do nauki brudzenia bez utopienia w błocie. Tym bardziej, że to Włochy a tam jest raczej wszechobecny kurz...

Wygląda lepiej.

Pooglądaj ten i się ucz ale takiego kamuflażu bez aerografu raczej nie zrobisz. Zrób go raczej w samym dunkelgelb i potraktuj ten model jako następny etap np. do nauki brudzenia bez utopienia w błocie. Tym bardziej, że to Włochy a tam jest raczej wszechobecny kurz...

Właśnie zapomniałem napisać że kupiłem aerograf ale chyba zrobię tak jak mówisz - sam dunkelgelb.

Ktoś próbował mieszać green stuff z magic sculpem? Jak to wpływa na poprawę zimmeritu?

Tak.

Za radą osoby, która robi dla Panzerart używam takiej mieszanki do robienia bambetli (do obejrzenia na Cromwellu) i jestem bardzo kontent.

Jak się sam niedawno przekonałem to Magic Sculp w połączeniu z Green Stuffem jest fantastyczny w wykonywaniu właśnie bambetli, figurek, imitacji tkanin itp.

Takie połączenie wydaje mi się do samego zimmu jednak sporo gorszę od czystego GSu, który jest idealny do drobnych i delikatnych detali jak spawy czy cienka warstwa zimmeritu.