Tomek_gnr Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Hej, Dawno nie robiłem żadnego warsztatu, chyba od kilku lat z nowym rokiem postanowiłem, że coś pocisnę na forum. Chciałem upolować Sturmtigera w 1:35 ale już AFV nie jest za bardzo dostępny więc zdobyłem takiego mniejszego. Modelik jest bardzo zacny, już kiedyś robiłem early Tigera od AFV w tej skali i byłem pozytywnie zaskoczony. Model ma fajnie odlany zimmerit ale niestety tylko na pozostałościach wyprasek po Tigerze czyli na tylnej płycie i z przodu. Reszte trzeba bedzie wyrzeźbić Będe robił pojazd z fotek poniżej Czyli malowanie praktycznie pudełkowe. Planuje mu dokupić jeszcze jakoś niedługo. Zacząłem już sobie troche dłubać przy modelu, efekty poniżej (chociaż jeszcze nie mogę okiełznać focusa w moim nowym aparacie...) miejsce na hol rozwiercone, normalnie AFV nie zrobił tam dziurki. Mocowanie lampy wyczyszczone, zrobię je z blaszki, na górnej płycie z przodu już zdążyłem dorobić zimm tylko jeszcze sie nie załapał na fotki. Nieco uwydatniłem spawy po bokach bo AFV zrobił bardzo delikatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Jak 1:48 to zasiadam w pierwszym rzędzie. Zwłaszcza, że pewnie kiedyś czeka mnie wykonanie tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Kilka lat temu męczyłem tego szkraba wiec chętnie poogladam twoje zmagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Ło matko!! Żyjesz chłopie jednak i w dodatku czołgujesz!! Świetnie!! Powodzenia życzę!! Jesteś 20-go czerwca w Gdańsku? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 O! prawie-że go kupiłem, ale bym się zdziwił z tym zimmeritem! Będę oglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Ło matko!! Żyjesz chłopie jednak i w dodatku czołgujesz!! Świetnie!! Powodzenia życzę!! Jesteś 20-go czerwca w Gdańsku? ;) żyje i mam sie dobrze tylko nie zawsze mam czas na modelarstwo Wbijam do Gdańska i będę też na Aerosmith ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Ogladam Ostatnio cos kusi mnie Tiger z tej stajni i skali Widze, że 20 czerwca nie będę jedynym forumowiczem w Gdansku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 Dokleiłem trochę detali, fajnie że AFV odwzorowało te uchwyty lin holowniczych na tylnej płycie. Po bokach tylnej płyty dorobiłem zimmerit, nie wiem czy montować osłony wydechów czy zostawić bez ale wtedy bede musiał dorobić te grzybki na osłonach pancernych po bokach. Muszę wyczyscić praktycznie do zera boki przed nałożeniem zimmeritu, no i trzeba bedzie załatać tą dziure na boku z przodu, coś tu nie wyszło AFV do końca bo powstaje szpara na dwa milimetry prawie. Najpierw przykleiłem te uchwyty na boku budy ale potem zobaczyłem że mój egzemplarz ich nie miał a przynajmniej nie po tej widocznej stronie dlatego poszły do piekła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Ciekawy projekt zaserwowałeś. Będę zaglądał. Zimmerit z czego planujesz dorobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 Ciekawy projekt zaserwowałeś. Będę zaglądał. Zimmerit z czego planujesz dorobić? Ze zwyklej szpachlówki modelarskiej i pozostałości po czeskiej piłce do plastiku Niestety zaginał mi ten drugi czopek na lewej burcie, gdzieś sie odłamał chyba już na etapie pakowania wyprasek bo nigdzie go nie było w pudełku :/ Na lewej burcie chyba zostawię te uchwyty i może dam linę holowniczą dla urozmaicenia trochę tego klocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Czeka już taki u mnie w szafie więc trzeba poobserwować jak to się składa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi