Marcin M. Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Taka o, malutka, mniejsza od krasnoludzkich chłopaków. W odróżnieniu od innych figurek, ta jest jednoczęściowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia 2017 To krasnoludzkie dziewuszki też walczyły młoto-siekierami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2017 To krasnoludzkie dziewuszki też walczyły młoto-siekierami? No właśnie się zdziwiłem. Widocznie jest równouprawnienie. Są jeszcze z mieczami i rusznicami okrutnie rażącymi. Bo to mocne w ręcach dziołchy są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2017 Zacząłem od usunięcia wszystkich błonek, kostek wlewowych i szwów - było ich sporo jak na tak małą figurkę, ale to chyba dlatego, że jest to jednoczęściowy odlew, z poprzednimi było mniej roboty. Szary i czarny podkład, tradycyjnie z puszki, od motipa: M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Cytując klasyka: podjąłem decyzję , że figurkę pomaluję farbami Vallejo Game Color. Tyle się o nich nasłuchałem i naczytałem, że takie dobre pod pędzel i do figurek, że pomyślałem iż warto spróbować. Tymczasem podstawkę pomalowałem szarą pactrą, mocno rozrzedzoną - kilkanaście warstw: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Ha, "śmieszna mała" jakieś postępy w malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Marca 2017 Autor Share Napisano 5 Marca 2017 jakieś postępy w malowaniu? Dopiero dzisiaj. Na buzię, dłonie i sukienkę użyłem farb vallejo game color - rzeczywiście dobre, nawet mocno rozcieńczone kryją dobrze; dwarf skin i escorpena green: M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Marca 2017 Autor Share Napisano 8 Marca 2017 Figurkę złoszowałem dark brown for green vehicles od MIGa, zrobiłem sobie paletę z różnych odcieni cielistych no i tak to wygląda teraz. Sukienkę pocieniowałem goblin green. Tarcza była wstrętna, więc ją poprawiłem. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Niecałe 3cm... a tak fajnie to wszystko wygląda. Jeszcze coś bedziesz poprawiał czy już tylko buźka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Marca 2017 Autor Share Napisano 9 Marca 2017 Niecałe 3cm... a tak fajnie to wszystko wygląda. Dokładnie to 25 mm . Krasnoludzkie dziewczyny są niższe. Dzisiaj dokończyłem podstawkę - resztki polichromii z miedzianego i złotego, wash, filtry - szary i biały. Do tego suchy pędzel humbrolami: Jeszcze coś będziesz poprawiał czy już tylko buźka? Chyba dam tylko rozjaśnienia na wystających punktach twarzy. Planowałem już zająć się tylko oczami, ale to muszę w pędzle się zaopatrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Na pewno wyjdzie tak super jak poprzednia twoja mini figurka ,Dwarf Nobleman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Marca 2017 Autor Share Napisano 10 Marca 2017 Na pewno wyjdzie tak super jak poprzednia twoja mini figurka ,Dwarf Nobleman Dzięki. Ostatni etap - oczka, biała pactra w oczodołek, dziara igłą 0.7 mm, Tamiya X25 jako tęczówka. Makro wyostrza wszystko i wygląda to niezbyt, w rzeczywistości jest lepiej i nie bede tego juz ruszał, bo zepsuć łatwo. Calineczka na podstawce - gotowa! Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Marca 2017 Autor Share Napisano 11 Marca 2017 Zapraszam do GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi