Fury Napisano 28 Stycznia 2017 Napisano 28 Stycznia 2017 Witam, jestem nowy, już po sklejeniu pierwszego modelu , przedstawię go jutro ponieważ teraz nie posiadam fotek. Mam takie pytanko, bo widziałem, że dużo osób w pierwszej kolejności składa cały szkielet modelu a następnie zaczyna go malować, u mnie wyglądało to inaczej, każdy element malowałem z osobna , który dopiero później naklejałem, proszę o porady i sugestie . Pozdrawiam. Cytuj
enten Napisano 28 Stycznia 2017 Napisano 28 Stycznia 2017 a widziałeś żeby ktoś pomalował a później sklejał? Cytuj
patrykvel Napisano 28 Stycznia 2017 Napisano 28 Stycznia 2017 1. Po obejrzeniu różnych warsztatów zauważasz, że wszyscy najpierw sklejają modele, a pózniej je malują. 2. Postanawiasz jednak zrobić na odwrót. Pewnie tak będzie lepiej. 3. Jednak nie jest lepiej. 4. Nie wiesz co zrobiłeś nie tak więc pytasz o porady. Tylko ja widzę brak logiki? Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 28 Stycznia 2017 Super Moderator Napisano 28 Stycznia 2017 To zależy jaki model sklejasz. Ja na przykład w samochodach większość elementów najpierw maluje a następnie przyklejam do modelu. W pancerce podobnie. Poobserwuj warsztaty i rób jak ci lepiej. Cytuj
Fury Napisano 28 Stycznia 2017 Autor Napisano 28 Stycznia 2017 A jak mam dojść pędzelkiem w trudno dostępne miejsca ? Szczeliny itp? Cytuj
model11 Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Również jak kolega napisał wyżej, modele cywilne najpierw malujesz elementy a później sklejasz bo w odwrotnej kolejności już tego dokładnie nie zrobisz. Po sklejeniu to możesz jakiś samolot bez doklejonych pierdół malować w całości. Klej kolego podwozie samochodu a później pomaluj - powodzenia!. najlepiej robić jak Ci wygodnie, większe elementy sklejać że sobą i malować jak idzie w jednym kolorze. Np. Blok silnika składasz z dwóch połówek i dopiero wtedy malujesz.. ta sama zasada tyczy się każdego elementy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi