Fury Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 Witam, jestem nowy, już po sklejeniu pierwszego modelu , przedstawię go jutro ponieważ teraz nie posiadam fotek. Mam takie pytanko, bo widziałem, że dużo osób w pierwszej kolejności składa cały szkielet modelu a następnie zaczyna go malować, u mnie wyglądało to inaczej, każdy element malowałem z osobna , który dopiero później naklejałem, proszę o porady i sugestie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 a widziałeś żeby ktoś pomalował a później sklejał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 1. Po obejrzeniu różnych warsztatów zauważasz, że wszyscy najpierw sklejają modele, a pózniej je malują. 2. Postanawiasz jednak zrobić na odwrót. Pewnie tak będzie lepiej. 3. Jednak nie jest lepiej. 4. Nie wiesz co zrobiłeś nie tak więc pytasz o porady. Tylko ja widzę brak logiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 28 Stycznia 2017 To zależy jaki model sklejasz. Ja na przykład w samochodach większość elementów najpierw maluje a następnie przyklejam do modelu. W pancerce podobnie. Poobserwuj warsztaty i rób jak ci lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fury Napisano 28 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2017 A jak mam dojść pędzelkiem w trudno dostępne miejsca ? Szczeliny itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Również jak kolega napisał wyżej, modele cywilne najpierw malujesz elementy a później sklejasz bo w odwrotnej kolejności już tego dokładnie nie zrobisz. Po sklejeniu to możesz jakiś samolot bez doklejonych pierdół malować w całości. Klej kolego podwozie samochodu a później pomaluj - powodzenia!. najlepiej robić jak Ci wygodnie, większe elementy sklejać że sobą i malować jak idzie w jednym kolorze. Np. Blok silnika składasz z dwóch połówek i dopiero wtedy malujesz.. ta sama zasada tyczy się każdego elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi