Fury Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Pierwszy model wyszedł tak, czekam na opinie te złe i może te dobre. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Na pewno jednolite tło byłoby lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Jaka to skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Przepraszam za szczerość, ale jeśli czekasz na dobre opinie, to raczej się nie doczekasz. Przykro mi to pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Nie przepraszaj bo nie ma za co, i tak nic nie widać, Wez sobie dwie kartki A4 biale, sklej pod kątem prostym i juz masz tło, nie masz dobrego swiatła? Postaw przy oknie chociaż by w ciagu dnia i juz sie wszystko zmieni na lepsze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Zdjęcia wypadało by poprawić. Na pewno jeżeli zdjęcia byłby lepszej jakości to można by więcej napisać na temat samego modelu. Takie podstawowe informacje jak skala i producent też by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Już mniejsza o zdjęcia, wg mnie model zniszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fury Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 A co robie nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Jedyne co zrobiłeś na tak to skleiłeś model. I nie piszę tego żeby Cię zniechęcać! Dużo pracy (i przyjmowania rad z pokorą) przed Tobą. Przede wszystkim załóż warsztat od początku prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fury Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Najpierw skleiłem model a później znalazłem to forum, i po to tu jestem, aby dostawać rady, juz za niedługo kupuję nastepny model, prace będa dodawane na bieżąco i oczekuje rad od Was. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 A co robie nie tak ? Po pierwsze, powinieneś zacząć korzystać z instrukcji. Kolory farb, wytrzaśnięte z kosmosu. Kalkomanie nałożone według własnego uznania. W każdej instrukcji znajdziesz informacje dotyczące kolorów farb, schemat malowania i oznaczania. Zapasowe ogniwa na przodzie pancerza, w ogóle nie tknięte farbą. Brak mi czasu, by wymieniać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Niestety bez dobrych zdjęć nie uzyskasz merytorycznego feedbacku, na który zapewne liczysz. Tutaj mały poradnik jak zrobić szybko i tanio jednolite tło: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=10&t=63251&sid=86cfe286b90a756aa951776d070e840d To również jest całkiem niezły poradnik jak zrobić na początek swój pierwszy własny namiot bezcieniowy: Ten filmik, oceniam, możemy być również pomocny: Istnieje prawdopodobieństwo, że popełniłeś błędy merytoryczne i model (ma bądź nie) odniesienia do realnego pojazdu. nie jestem ekspertem w temacie Leopardów, żeby to oceniać. Poza tym do tego przydałaby się zdecydowanie większa ilość zdjęć. Możesz założyć wątek warsztatowy rozpoczynając budowę następnego modelu. Jakikolwiek byłby to pojazd na pewno tutaj na forum znajdą się jego miłośnicy chętni Ci pomóc, oczywiście jeżeli będziesz takiej pomocy szukał. Co do tego Leoparda to w tej chwili mnie interesują trzy rzeczy: jaka skala, jaki producent i najważniejsze, czy się dobrze bawiłeś sklejać go? A tak na marginesie, mam pytanie do Grzegorza i Tomka: po co wy jesteście na tym forum? Po ilości postów widzę, że na tym forum jesteście już długo. Będąc tutaj "nowym" liczyłbym od takich użytkowników na pomoc i dzielenie się wiedzą a nie na: wiem co jest źle, ale nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fury Napisano 1 Lutego 2017 Autor Share Napisano 1 Lutego 2017 A co robie nie tak ? Zapasowe ogniwa na przodzie pancerza, w ogóle nie tknięte farbą. Brak mi czasu, by wymieniać dalej. Są pomalowane na szaro, dlatego wyobraziłeś sobie, że nie są pomalowane. Co do czołgu; firmy Revell, skala 1:35, a czy się dobrze bawiłem, oczywiście , nie było dnia żebym chociaż jednej części nie skleił, zawsze gdy po pracy miałem chwile czasu to siadałem przy nim i kleiłem , Ogólnie jestem w Belgii i znalazłem sklep ze wszystkim co jest możliwe do sklejania, w każdej cenie, więc za niedługo znów się tam wybieram po następne pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Co do skali nie byłem pewien. Na zdjęciach wyglądało jak 1:72 Sklejałem Revellowskiego Leoparda jakiś czas temu, ale w wersji 2A4. Jestem ciekaw jak była wykonana przez producenta wersja 2A5, hmm? Wersja 2A4 była takim sobie modelikiem. Był to któryś z kolei model tego producenta, który kleiłem i chyba nie mam ochoty na więcej. Leosia 2A5 chętnie bym skleił, ale to już bym sięgał po Menga albo po Tamiye. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panjarzomb Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Wg. mnie malowanie popsułeś. Jest jedna fajna droga- dużo czytaj poradników, analizuj, patrz na modele innych. Aerograf też napewno by ci pomógł, a jeżeli nie jesteś na to gotowy to maluj bardziej cienkimi warstwami. Dużo czytać, przeglądać itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi