Skocz do zawartości

Leopard 2A5

Fury

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przepraszaj bo nie ma za co, i tak nic nie widać,

Wez sobie dwie kartki A4 biale, sklej pod kątem prostym i juz masz tło, nie masz dobrego swiatła? Postaw przy oknie chociaż by w ciagu dnia i juz sie wszystko zmieni na lepsze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zdjęcia wypadało by poprawić. Na pewno jeżeli zdjęcia byłby lepszej jakości to można by więcej napisać na temat samego modelu. Takie podstawowe informacje jak skala i producent też by się przydały

A co robie nie tak ?

Po pierwsze, powinieneś zacząć korzystać z instrukcji. Kolory farb, wytrzaśnięte z kosmosu. Kalkomanie nałożone według własnego uznania. W każdej instrukcji znajdziesz informacje dotyczące kolorów farb, schemat malowania i oznaczania.

Zapasowe ogniwa na przodzie pancerza, w ogóle nie tknięte farbą. Brak mi czasu, by wymieniać dalej.

Niestety bez dobrych zdjęć nie uzyskasz merytorycznego feedbacku, na który zapewne liczysz.

Tutaj mały poradnik jak zrobić szybko i tanio jednolite tło: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=10&t=63251&sid=86cfe286b90a756aa951776d070e840d

To również jest całkiem niezły poradnik jak zrobić na początek swój pierwszy własny namiot bezcieniowy:

Ten filmik, oceniam, możemy być również pomocny:

Istnieje prawdopodobieństwo, że popełniłeś błędy merytoryczne i model (ma bądź nie) odniesienia do realnego pojazdu. nie jestem ekspertem w temacie Leopardów, żeby to oceniać. Poza tym do tego przydałaby się zdecydowanie większa ilość zdjęć.

Możesz założyć wątek warsztatowy rozpoczynając budowę następnego modelu. Jakikolwiek byłby to pojazd na pewno tutaj na forum znajdą się jego miłośnicy chętni Ci pomóc, oczywiście jeżeli będziesz takiej pomocy szukał.

Co do tego Leoparda to w tej chwili mnie interesują trzy rzeczy: jaka skala, jaki producent i najważniejsze, czy się dobrze bawiłeś sklejać go?

A tak na marginesie, mam pytanie do Grzegorza i Tomka: po co wy jesteście na tym forum?

Po ilości postów widzę, że na tym forum jesteście już długo. Będąc tutaj "nowym" liczyłbym od takich użytkowników na pomoc i dzielenie się wiedzą a nie na: wiem co jest źle, ale nie powiem.

A co robie nie tak ?

Zapasowe ogniwa na przodzie pancerza, w ogóle nie tknięte farbą. Brak mi czasu, by wymieniać dalej.

Są pomalowane na szaro, dlatego wyobraziłeś sobie, że nie są pomalowane.

Co do czołgu; firmy Revell, skala 1:35, a czy się dobrze bawiłem, oczywiście , nie było dnia żebym chociaż jednej części nie skleił, zawsze gdy po pracy miałem chwile czasu to siadałem przy nim i kleiłem , Ogólnie jestem w Belgii i znalazłem sklep ze wszystkim co jest możliwe do sklejania, w każdej cenie, więc za niedługo znów się tam wybieram po następne pudełko

Co do skali nie byłem pewien. Na zdjęciach wyglądało jak 1:72

Sklejałem Revellowskiego Leoparda jakiś czas temu, ale w wersji 2A4. Jestem ciekaw jak była wykonana przez producenta wersja 2A5, hmm? Wersja 2A4 była takim sobie modelikiem. Był to któryś z kolei model tego producenta, który kleiłem i chyba nie mam ochoty na więcej. Leosia 2A5 chętnie bym skleił, ale to już bym sięgał po Menga albo po Tamiye.

Wg. mnie malowanie popsułeś. Jest jedna fajna droga- dużo czytaj poradników, analizuj, patrz na modele innych. Aerograf też napewno by ci pomógł, a jeżeli nie jesteś na to gotowy to maluj bardziej cienkimi warstwami. Dużo czytać, przeglądać itd.