Skocz do zawartości

"Wacht am Rhein" Tiger II 1/72

ams

Rekomendowane odpowiedzi

witam po długiej przerwie.

Przedstawiam Państwu Tygryska Królewskiego. Model Revell'a + kilka dodatków. Lufa od RB, blaszki Voyager, liny Eureka.

Palowany Tamita+oleje+Mig pigmety.

Figurki Mig Productions i Orion.

Co do wykonania - ponieważ nie przepadam za modelami totalnie ubłoconymi gdzie spod błota niewiele widać ten starałem się "zweatheringować" (nowe słowo) dość oszczędnie. Dostępne fotki takiego lub podobnego egzemplarza pokazują że nie był on bardzo skatowany.

Pozdrawiam i zapraszam do oglądania.

Acha... no tak .. to pierwszy mój model który miał sesję w namiocie bezcieniowym. Chyba najlepsze foty jakie udało mi się kiedykolwiek zrobić. Aczkolwiek muszę jeszcze troszkę zainwestować w lepsze oświetlenie.

91dp50.jpg

14b282x.jpg

2i1koat.jpg

246nssz.jpg

nprt6q.jpg

1yfsj.jpg

o0nzgm.jpg

91fql5.jpg

Ooo - coś niespotykanego, kolega ams zrobił Tygrysa ;)

Bardzo fajny KT i ludziki

Tylko mam jedną wątpliwość - jak rozumiem takie umiejscowienie pojazdu sugeruje że wykonał on zwrot w miejscu na drodze (bo trawka za nim nienaruszona), a skoro tak to powinien bardziej "zrujnować" nawierzchnię i narzucić trochę gleby na zewnętrzną stronę.

jak rozumiem takie umiejscowienie pojazdu sugeruje że wykonał on zwrot w miejscu na drodze (bo trawka za nim nienaruszona)

zamysł był taki, że pojazd wjechał na drogę z boku, na ukos bez zakręcania... a tak na poważnie to mając zaćmienie umysłowe zrobiłem na winietce drogę nie w tym kierunku co trzeba i model na półce stał by skierowany w złą stronę... więc dorobiłem "filozofię" za sprokurowanego faktu

Ja natomiast przyczepię sie do peryskopów które zamalowałes farbą.

Dzięki za uwagę... ja z moim wzrokiem i tak nie za bardzo widzę te peryskopy, ale na fotkach wylazło i zaczęło mnie wkurzać Do poprawy... dzięki za uwagę.

... a co do oświetlenia to masz rację... tak jak napisałem na początku muszę jeszcze zainwestować w lampkę... z tego co mam tylko jedna daje rade

pozdrawiam

Kolega wraca z przytupem .

Poprzednicy mniej lub bardziej dyskretnie chcą zwrócić uwagę, że King jest z ofensywy w Ardenach, a teren raczej wiosenny .

Nie wiem czy to kwestia monitora, czy mojego wzroku, ale teraz zdjęcia wydają się ostrzejsze niż rano ... i bardzo dobrze .

Oj tam, oj tam... te kwiatki to przebiśniegi, które się tak w kupę zebrały...A kilka jasku... tj. przebiśniegów wiosny nie czyni