Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W związku, iż niestety muszę poczekać na nowy lakier bezbarwny, prace nad Camaro i Lexusem stanęły, postanowiłem zacząć następny model - Lamborgini Gallardo Sportec:

27aab21d3e4672a8.jpg

Mam go zamiar pomalować coś w stylu wersji SE. Kolory jakich użyje to biała perła i czarny na dach. Już niebawem pierwsze zdjęcia z relacji...

Napisano

Zacząłem 4.... Ale camaro czeka tylko na bezbarwny, nissan czeka na nowe farby, Lexus...lexus znak zapytania - albo uda sie wypolerować lakier albo kąpiel w DOT-cie po raz 3 :(... Wiesz zamiast czekać tydzień lub wiecej wole zacząć kolejny model i skończyć go zanim dojdzie mi lakier bezbarwny - potem jeden za drugim tylko pokryje bezbarwnym i polerki..

Napisano

Mój tato ma takie felusie w swojej Audicy Czekam ocywiście na dalsze efekty prac nad modelem Szybko Ci idzie

Napisano

Jakiej firmy to model??? Skala z tego co widzę 1/24

No cóż, zapowiada się ciekawie, obyś tylko nie musiał znów jakiegoś modelu zaczynać Powodzenia w pracach nad modelem

Napisano

Kokosik przypomina mi chińską fabrykę obsługiwaną przez Niemców. Buduje modele szybko jak chińska fabryka, ale tak dobrze jak Niemcy budują samochody. Siadam i oglądam relację bo Lambo lubię bardzo

Napisano

No racja , bardzo mi sie podobają twoje osobowki , sam bym zaczoł sklejac ale troche za łatwe są w budowie . Kolejna piekna maszyna z firmy koksik design :P . Powodzenia , Pozdro

Napisano
sam bym zaczoł sklejac ale troche za łatwe są w budowie

A kleiłeś kiedyś auta osobowe, że teraz opowiadasz takie głupoty?

Napisano

Tak , skleiłem 1 osobowke i dla mnie jest za prosta budowa , moze z innymi skalami jest lepiej , bo w 1/24 to banalne ale moze zaczne . zobaczymy

pozdro

i sie tak nie denerwuj ;)

Napisano
Tak , skleiłem 1 osobowke i dla mnie jest za prosta budowa , moze z innymi skalami jest lepiej , bo w 1/24 to banalne ale moze zaczne . zobaczymy

pozdro

i sie tak nie denerwuj ;)

Ja się wcale nie denerwuje, ale proponował bym skleić pare modeli "AMT" lub "Hellera" to wtedy szybko zmienisz swoją błędną teze, że samochody osobowe są proste w budowie...

Napisano

Po lekkim przeszlifowaniu boków ramion pomalowałem felgi podkładem alclad, a następnie chromem alclad:

DSC00719.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Przygotowana karoseria po 3 warstwach białej bazy Zero Paints:

DSC00793.jpg

Potem 3 warstwy białej perły ale zapomniałem zrobić foty :P

Maskowanie:

DSC00794.jpg

DSC00795.jpg

DSC00796.jpg

DSC00797.jpg

I po kilku warstwach czarnej perły Zero Paints:

DSC00798.jpg

DSC00799.jpg

Jak widać taśma Tamiyi zawiodła i podczas malowania sie gdzie nie gdzie odkleiła

DSC00800.jpg

Napisano

Model zapowiada sie ciekawie tylko szkoda, ze taśma zawiodła

Napisano

Taśma 3M do obklejania winyli na samochodach, motorach, itp. Jest elastyczna więc można nią spokojnie maskować szlaczkami itp. bardzo fajna sprawa