karambolis8 Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Myślałem, że zamalowałeś tablicę Edka. One są tragiczne wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 Tak, to tablica Eduarda i fakt, nie do końca jest ona fajna: wydruk jest wyraźnie ziarnisty i posiada kreskowaną fakturę. Jak farba bezbarwna była położona grubo, to faktura znikała i całość wyglądała nawet znośnie, ale gubiły się detale, teraz detal wcale się nie polepszył bo nie udało mi się wymyć całości farby z zagłębień, a za to ujawniła się ta faktura wydruku pod spodem. Fajnie byłoby móc zedrzeć całość nadruku i pomalować po swojemu, ale na trawionych fragmentach trzyma się bardzo mocno i boje się, że uszkodziłbym blaszkę. W ostateczności zawsze mogę jeszcze kupić tablicę od Yahu, ale to już trochę pójście na łatwiznę. Poza tym wydaje mi się, że tablica do Spita IX wyszła im dużo słabiej niż nowe wypusty. Przynajmniej tak wywnioskowałem, ze zdjęć w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 25 Lutego 2017 Autor Share Napisano 25 Lutego 2017 Wszystko, poza szczytową rozpórką między wręgami jest już chyba na miejscu. Chyba najwyższy czas zamykać kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 13 Marca 2017 Autor Share Napisano 13 Marca 2017 Utknąłem w komorach podwozia... Jedna rzecz to, że troszkę słabo wyglądają jeśli chodzi o sam mechanizm i zachodzę w głowę, jak to sensownie zwaloryzować, druga to, że musiałem nieco podszlifować wnęki (mea culpa) i teraz mam wypukłe nity do odtworzenia. Podejrzewam, że jedyna sensowna opcja to kulki BGA i tu rodzi się pytanie, jak to zamocować? Nawiercanie otworków i wciskanie w nie nitów chyba nie zda egzaminu bo ciężko tam dojść narzędziem, więc pozostaje klejenie. Czym: lakierem? Jeśli tak to jaki polecacie, tak żeby nie zasechł zbyt szybko, był czas na przylepienie przynajmniej przynajmniej kilku kulek, nie kładł się zbyt gęsto i wysychał na gładko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 Bardzo ładnie wyszedł ten kokpit najbardziej mi się podobają te kabelki robią robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Marca 2017 Share Napisano 14 Marca 2017 Robota niczego sobie, kokpit konkretny. Wypukłe nity w postaci kalkomanii robi HGW. http://hgwmodels.cz/en/29-148-scale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 15 Marca 2017 Autor Share Napisano 15 Marca 2017 Dzięki, rozważę taką opcję, choć widzę, że HGW najmniejsze nity robi 0,6mm a ja już kupiłem kulki 0,2mm i lepiej pasują wielkością. Na zdjęciu wnęka od nieszlifowanej strony i wiertełka 0,3 i 0,2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Świetna robota super to wszystko wygląda, kiedy jakaś aktualizacja warsztatu ? Rozumiem że w tej chwili Jak-3 ma pierwszeństwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Dalej zastanawiam się, jak wkleić nity we wnęki podwozia. Niby pierdoła, ale nie daje mi spokoju. Chyba zrobię kulki wciskane w otworki, ale do tego potrzebuję konkretnej, precyzyjnej wiertareczki. Ta kupa, którą posiadam ma takie bicia, że drobne wiertła mi się łamią. Chyba czas kupić Proxxona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 23 Lipca 2017 Share Napisano 23 Lipca 2017 Kabinka "kierowcy" wymiata, aż żal że jak model stanie na półce pies z kulawą nogą tam nie zajrzy ale przecież to o frajdę przy budowie w tym wszystkim chodzi . Gratulacje pilnie śledzę bo jeszcze kilka złośnic czeka w kolejce a nauki nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 23 Lipca 2017 Autor Share Napisano 23 Lipca 2017 Ja będę zaglądał i to mi wystarczy Przy okazji, dam szansę nitom HGW. Jak dobrze wyjdzie, to wykleję nimi wnęki podwozia w obu moich Spitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 24 Lipca 2017 Share Napisano 24 Lipca 2017 Kładłem nity z HGW na Bf 109F-4 i wyglądają nieźle a samo naklejanie nie sprawiało żadnego problemu. Też jestem z tych który zagląda do kabin bo wiem co w nich robiłem - w sumie też lubię się pobawić przy tych detalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi