Michal_G Napisano 3 Lutego 2017 Napisano 3 Lutego 2017 Model z wątku warsztatowego http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=56180. Malowany Pactrami i Vallejo, pędzlem. Wash olejny, brudek to suche pastele i fusy z kawy, w dolnej części mieszane z Wikolem. Wykaz przeróbek: - siatki w ciągniku od Abera - dodana łopata, łom i szyba w ciągniku oraz kable przy celownikach - sporo wiercenia w dziale. Jak wyszło - oceńcie sami. Dziękuję wszystkim którzy pomagali w wątku warsztatowym. Cytuj
Piotr_P Napisano 3 Lutego 2017 Napisano 3 Lutego 2017 Podoba mi się wykonanie choć kolory wydają mi się nieco mdłe. Rzecz gustu. Reszta naprawdę na wysokim poziomie. Cytuj
Marcin M. Napisano 3 Lutego 2017 Napisano 3 Lutego 2017 No proszę, a dla mnie pierwszy numer serii (TKS) okazał się nie na moje nerwy. Podziwiam efekt. Cytuj
bazylms Napisano 3 Lutego 2017 Napisano 3 Lutego 2017 Ładny, choć przy próbie powiększenia brak ostrości. Szkoda że nie ma troszkę zbliżeń. Cytuj
Michal_G Napisano 4 Lutego 2017 Autor Napisano 4 Lutego 2017 Dziękuję za pozytywny odbiór. Co do kolorów, ostrości i zbliżeń - poczekam na sensowne światło naturalne i dorzucę lepsze fotki. Olympus 620SP ma jedną paskudną wadę przy fotografii modelarskiej - ograniczone tryby manualne. Praktycznie sensowną głębię ostrości (przesłona tak z 4-4.5) da się wymusić tylko przez fotografowanie z większej odległości i ciągnięcie zoom-em. Tak, wiem, kolejny aparat "kiedyś tam kupię" na pewno będzie miał tryb preselekcji przesłony. Cytuj
adam215 Napisano 4 Lutego 2017 Napisano 4 Lutego 2017 Ciekawie to wygląda, ale niebieskie tło psuje odbiór. Cytuj
Domi Napisano 4 Lutego 2017 Napisano 4 Lutego 2017 Odbiór doskonałego brudzenia fusami z kawy trochę psują ślady po odcięciu z ramki na prawym boku ciągnika. Ale tylko trochę. Domi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi