jpl Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Witam wszystkich, na dzisiaj przygotowałem relację z budowy dwóch Ftf'ów - PzKpfw 35 (t) i Panzerbefehlswagen 35 (t): Tak, wiem, muszę poprawić technikę robienia zdjęć. No i klejenia modeli w sumie też, ale w końcu człowiek uczy się całe życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 3 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 3 Lutego 2017 Tak, wiem, muszę poprawić technikę.......klejenia modeli w sumie też, ale w końcu człowiek uczy się całe życie... No właśnie... Przeglądam twoje warsztaty i muszę przyznać, że nie widać tej poprawy - mam wrażenie, że wszystko kleisz w ten sam sposób A powinno być z modelu na model lepiej.... Niestety nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 3 Lutego 2017 Film trwa 18 minut. Spieszysz się, jak byś miał właśnie tylko tyle czasu na sklejenie tych dwóch modeli. Kleisz niestarannie, kleju strasznie dużo nakładasz na te detale, a wystarczy odrobina. Po pomalowaniu modelu, dotykasz go uwalonymi od czarnego wash'a palcami i zostawiasz swoje odciski za drewnianą skrzynką. Widać to w czasie 15:41. Po pomalowaniu zakładaj gumowe rękawiczki. Gąsienice od wewnętrznej strony pomalowałeś tylko do połowy. Nie pomalowana połowa rzuca się w oczy. Wash nakładasz według mnie zbyt szerokim pędzlem. I tak na odwal się, byle był. Kalki. Po co nakładasz tyle filmu? Krzyż jest prosty, mogłeś wyciąć skalpelem wokół niego przeźroczysty film a następnie nałożyć biały krzyż na model. Ogólnie to stoisz w miejscu, zamiast iść do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 A może kolega skleiłby samolocik, łosia, P11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 6 Lutego 2017 Autor Share Napisano 6 Lutego 2017 Mam jeszcze dwa "pancerne" projekty, a potem wrócę do samolotów, przynajmniej na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 fajne !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 8 Lutego 2017 Autor Share Napisano 8 Lutego 2017 Dzięki. Następny model będzie, mam nadzieję, jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 8 Lutego 2017 Dzięki. Następny model będzie, mam nadzieję, jeszcze lepszy. Pod jakim względem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 21 Lutego 2017 Autor Share Napisano 21 Lutego 2017 Po dość długim czasie, ale odpowiem - np. washa. I użyję tylko kleju Tamiyi, bo jego jest trudniej "przedawkować"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi