lejgo_inc Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Od tak dawna robię tego dragonowskiego F-117 że mógłbym w sumie się podzielić jakimiś fotkami. Model posłużył mi już jako testowy do opracowania blaszek, ale jak już blaszki ujrzały światło dzienne to jakoś ciężko mi się wygrzebać z innych projektów żeby tego dokończyć. A w zasadzie niewiele zostało. Chociaż z tymi moimi modelami to zawsze tak jakoś jest że "niewiele" jest pojęciem mocno względnym. Zacząłem od chirurgii w wydaniu dobrze opisanym u Remarque'a: bo na te dysze F404 mam elementy z mosiądzu, mniej-więcej takie: tzn. nie dokładnie takie, bo te tu są jeszcze przed poprawkami. Jak widać przy okazji rżnięcia ze skrzydeł odpadły też klapolotki. Potem obracamy ciasto na patelni i od spodu przychodzą wywiewy jakieś różne, których i tak nikt nigdy nie zobaczy: Na blaszce najwięcej miejsca zajmują wloty powietrza do silników i górne panele z klapami upustowymi: W całości z góry wygląda to tak: A w międzyczasie powstają klapy podwozia głównego Od tego czasu skleiłem górę kadłuba z dołem, co spowodowało fajny cień na biurku. i tyle. Acha, zaprojektowałem jeszcze kalki, ma być egzemplarz o numerze 80-0786. Ciekawe czy ten wpis zmotywuje mnie do dokończenia modelu (już raz próbowałem...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Podziwiam, zwłaszcza za dłubanie w blaszkach w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Zajefajna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Świetnie, że wstawiłeś warsztat, a nie tylko galerię Z miłą chęcią będę śledził kolejne etapy budowy Powodzenia, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Konkretna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi