Marcin M. Napisano 11 Marca 2017 Share Napisano 11 Marca 2017 (edytowane) Trzecia figurka! Malowana Vallejo Game Color, AK Rust i pactrami. Mam nadzieję, że Wam się będzie podobać. Ja bardzo ją polubiłem, tę Calineczkę. Krótki warsztat Pozdrawiam, Marcin. Edytowane 8 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 11 Marca 2017 Share Napisano 11 Marca 2017 Jak obserwuję twoje starania to i mnie nachodzi ochota na jakąś figurkę. Calineczka wyszła super. Działaj tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Marca 2017 Autor Share Napisano 11 Marca 2017 Dzięki! Miło mi, że się podoba moja praca. A figurki Ścibora są bardzo dobre, dla początkujących i dla profis, wiec warto zacząć, a potem to już poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Fajna figurka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 12 Marca 2017 Figurka ciekawa, choć mam wrażenie, że więcej pracy włożyłeś we wcześniejszą figurkę. Choć sam jeszcze żadnej nie pomalowałem, to w twojej brakuje mi jak się to nazywa, cieniowania na tej sukience, albo jest słabo widoczne? A dla czego ma zielone oczy? Według mnie psują wygląd figurki, bo nie wygląda jak Krasnoludzica tylko jak Wampirzyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 Figurka ciekawa, choć mam wrażenie, że więcej pracy włożyłeś we wcześniejszą figurkę. Może dlatego, że poprzednie malowałem pactrami, vallejo game color jednak bardziej się nadają; nawet bardzo rozcieńczone kryją już po kilku warstwach. w twojej brakuje mi jak się to nazywa, cieniowania na tej sukience, albo jest słabo widoczne? Może jest słabo widoczne, a może znów bałem się przesadzić. Jak widać niepotrzebnie. A dla czego ma zielone oczy? Według mnie psują wygląd figurki, bo nie wygląda jak Krasnoludzica tylko jak Wampirzyca. Wcześniej zrobiłem jej ciemne oczka, ale wyglądała ponuro i bez wyrazu. Potrzebowałem akcentu, coby rozświetlić twarz. O korzeniach wampirzych nie pomyślałem Ale co tam. Następny wjeżdża na warsztat, to się znów zsumuje doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Pactry nie nadają się do figsów, zdecydowanie Vallejo, Army Painter, Citadel. Więcej kontrastów - głębsze cienie, odważne rozjaśnienia na krawędziach. To ma być dobrze widoczne z odległości nie mniejszej niż 50cm. Makro jest dobre do zdjęć na forach, ale figurka ma robić wrażenie "na żywo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 Ładnie, efekt końcowy jak najbardziej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi